Végy tizenöt deka csirkefarhátat (jó lesz dögkútból is) és tedd egy kétdecis lábosba. Szedjél rőzsét, rakd fel a gáztűzhelyre és gyújtsd meg. Amikor kishíján a konyha is ég forrald fel a vizet. A pompás husit apróbb darabokra cincáljuk, hogy jusson vacsorára és holnap ebédre is. Tegyünk bele ezt, azt. Például sót. A sós vizben főtt csirkehulladék királyi csemege. Adjunk hozzá Tavak Gyümölcseit, vizililiomot, sást, és a jobb emészthetőség kedvéért egy kis nádat. Az egészet ízesíthetjük vereshagymával. Ez minden prolinak van otthon a tarisznyában. Hozzáadásával aztán úgy megbolondítottuk, hogy aki beflamózza lenyalja mind a tíz ujját. Ezzel megspórolhatjuk a szappant és a melegvizet.
Nézzünk körül a kukatárolóban. Ha találunk alig használt cirokseprűt, pörköljük meg. Darálás után már főzhetjük is a kitűnő aromájú cirok kávét. Cukor nem kell bele. Nézegessük hozzá az unoka fényképét, olyan édes. A kávé után biztosan megnyaljuk a szánkat. Általa újabb értékes morzsákhoz jutunk Eljött a pillanat, hogy arcunkba benyomjunk egy kis sütit. Hozzávalók: Vegyünk egy olcsó, Bevásárlóközpont kenyeret. Ez garantáltan a harmadik napon megpimpósodik. A kissé vizes, nyúlós közepét gyúrjuk át, sodrófával nyújtsuk ki. Képezzünk belőle kis téglalapokat. Rutinosabb szakácsok paralelepipedont. Tegyük a közepébe a héját. Hajtogassuk batyu formájúra és az üszkös lakás parazsán süssük ropogósra. Ha hetek múltán megszárad, akkor sem kell kidobni. Megeszi a penész. |