[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: ZaneHenry74
Új ma: 0
Új tegnap: 1
Összes tag: 9089

Most jelen:
Látogató: 19
Tag: 5
Rejtve: 0
Összesen: 24

Jelen:
Tagi infók Almasy Küldhetsz neki privát üzenetet Almasy Almasy
Tagi infók naiva Küldhetsz neki privát üzenetet naiva naiva
Tagi infók fényesi Küldhetsz neki privát üzenetet fényesi fényesi
Tagi infók matyasbela Küldhetsz neki privát üzenetet matyasbela matyasbela
Tagi infók PiaNista Küldhetsz neki privát üzenetet PiaNista PiaNista


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Gligorics Teru Versei
· 2: SOmannák
· 3: Kaláka
· 4: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 5: A Hegy - NeMo blogja
· 6: Fényfa
· 7: Janusvers
· 8: vers zene.lap.hu
· 9: Péter Erika honlapja
· 10: Ararát
· 11: Dezső Ilona Anna honlapja
· 12: Egy lélek csillan
· 13: Barátok Verslista honlaja
· 14: haiku.lap.hu
· 15: Wendler Mária portál
· 16: Sidaversei
· 17: Zsefy Zsanett
· 18: Máté László honlapja
· 19: Alkotó.lap.hu
· 20: Haász Irén weblapja

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.


Goofy.gif
Az örök tudatlanság
Ideje:: 06-07-2004 @ 02:52 pm

 1999.01.22. , 22:10 ,New York, Harlem Adam éppen egy taxit akart leinteni .Itt a Harlemben nem biztonságos gyalog menni. Meglepődve nézett körül. Azt tudta, hogy Harlem rossz hely ,de arra már nem emlékezett hogy került ide. Megijedt , nem emlékszik vissza arra hogy mi történhetett vele. A közérzete jó volt és éppen ez volt a furcsa. Furcsa, mintha a nevemre sem emlékeznék. - gondolta és elmosolyodott. Biztos felszedtem valami félvér utcalányt , és leitatott. De Adam nem volt részeg, nagyon is a tudatánál volt. Megnézte hogy eltűntek - e a holmijai ,a táskája megvolt, az iratai és a pénze is. Vagyis ,nem tudta mennyi pénzzel indult el otthonról , de a zsebében talált háromszáz dollárt. Konkrétan arra sem emlékezett ,hol lakik. Megnézte az igazolványát. Adam Brentonnak hívták és a 143.utca 48- ban lakott. Ja ,persze tényleg !- gondolta. Hogy felejthettem el ! Tisztára hülye vagyok ! Megállt egy taxi, Adam beült és bediktálta a címét. 

 A lány lassan vetkőzött. A szobában sötét volt. Az utcáról beszűrődő villogó neonfények sejtelmessé tették az alakját. Mikor teljesen meztelenre vetkőzött, odasétált a sarokban álló hi-fi toronyhoz és elindított egy cd- t.Egy Massive Attack lemezt. Ez a zene volt az ,ami teljesen el tudta lazítani. Így tudott a legjobban gondolkodni. Hanyattfeküdt az ágyon és lehunyta a szemeit. Az este megismert férfira gondolt... . 

 Miután Adam benyitott a lakásába ,elkezdtek tódulni az emlékei. Tudta, hogy itt él már hat éve, nincs felesége , és egy élelmiszer áruháznak volt a vezetője. Most már minden tiszta volt. Mintha egy sötét fátyol hullt volna le a szeme elől. Csak egyet nem tudott. Hol volt az este ,erre nem tudott sehogy sem visszaemlékezni. Sóhajtott : - Ahh, fáradt vagyok ,lefekszem aludni! Nem törődött azzal, hogy nem emlékszik ,mivel valamilyen okból kifolyólag nagyon jól érezte magát. Na mindegy. - gondolta. Holnapra majd kitisztul a fejem. Kiment a fürdőszobába ,lemosakodott ,majd lefeküdt. Az éjjel egy félvér lánnyal álmodott... .

Robert ült a szobája közepén és mosolygott. Nem tudta hol van ,de jól érezte magát. Csak ült ,majd elkezdett vihogni. Két rövid csengőszó hallatszott. Robert négykézláb indult felfedezőútra a lakásban. Szól a csengő! Megyek ajtót nyitni! Miközben ezekre gondolt , még jobban nevetett. Öt percig tartott ,míg megtalálta a bejárati ajtót. A látogató ismét csengetett. Rob feltápászkodott és kinyitotta az ajtót. A lány kérdőn nézett rá és megszólalt: Mi az Rob beengedsz? Robert arcáról lefagyott a mosoly. Hirtelen minden jókedve elszállt. Olyan kicsinek és megalázottnak érezte magát. Nagyon félt a lánytól. Remegő hangon megszólalt: - Persze, gyere csak beljebb, már nagyon vártalak. - Reméltem is ,mert ma különösen jól fogod érezni magad. - Igen ,jó - válaszolt a fiú és vetkőzni kezdett. Nem gyorsan és hevesen ,mint ahogy a korabeli fiatalok szokták ,hanem lassan és félve vetkőzött. Hanyattfeküdt az ágyán és azt suttogta: A tiéd vagyok , csak a tiéd ... . Nagyon félt a lánytól.

Adam kipihenten ébredt. Mikor felnyitotta a szemeit ,az első gondolata az volt ,hogy emlékezik - e a tegnap estére. Akárhogy is jártatta az agyát , nem ment. Felkelt az ágyból ,átnézte az iratait .Ma még dolgoznia kell. Mikor az üzlet rendeléseit lapozgatta, papírok közül kiesett egy rózsaszín cetli. A papírra egy név és egy telefonszám volt felírva: Julia , 4254-385222. Adamnek beindult az agya. Lehet hogy a tegnapi napon ismertem meg? Nincs olyan ismerősöm akit Juliának hívnak. Hirtelen valami felvillant az agyában. Este volt, a szobában félhomály ,furcsa zene szólt ,és egy lány táncolt előtte. A lány csodálatosan szép volt. Hosszú fekete haj, és szép arc ,erre emlékezett. Viszont a szemeire nem. Pedig az arca közel volt az övéhez. Egy perc múlva rájött. Hát persze ,csak az agyam játszott velem, hisz ezt az éjjel álmodtam ! A cédulát az asztalra tette. Ha majd hazajön a munkából felhívja.

A mentők tíz perc alatt értek ki ,de addigra Robert sajnos halott volt. Az egyik szomszéd nénike fedezte fel, hogy az ajtó nyitva van, bekopogott ,de miután senki sem válaszolt , bemerészkedett a szobába. Robert az ágyon feküdt meztelenül úgy tűnt mintha aludna. Miután a rázogatásra sem kelt fel, a néni kihívta a mentőket. A rendőrség is kijött. Az orvos egyértelmű agyvérzést állapított meg. Miután a rendőrök se találtak erőszakos cselekedetre utaló nyomot ,távoztak. Az ajtó becsapódott , az így keletkezett huzat a fotel alatt fekvő kis rózsaszín papírdarabot kifújta a szoba közepére. Egy név és egy szám volt rajta... .

 A lány lassan ballagott a pultok között, figyelt valakit. Szép és biztos okos is. - gondolta. Az egyik pultról levett egy üveg bort és egyenesen a boltvezető felé tartott. Mire odaért a főnök már kérdezett: - Jó napot kívánok , segíthetek önnek valamiben? - Igen. Van ez a típusú bor régebbi évjáratban? Ennek az újnak nem olyan jó a zamata. - a lány belefúrta a tekintetét a férfi szemébe. - Sajnos... ,a főnöknek hirtelen melege lett, a lánynak olyan világoskék szeme volt ,hogy teljesen zavarba jött. Nem bírta levenni a szemét a lányról. - Szóval...,egy hete elfogyott. De a jövő héten lesz talán. Valószínüleg 1985- ös évjárat. - Az jó. - felelte a lány. - És nagyon szépen köszönöm... . Mondta és lassan elballagott. Adamnak be kellett mennie az irodájába. Teljesen leverte a veríték. Ivott egy pohár vizet ,majd kiment vissza az üzletbe. 

  A lány a foteljában ült és várt. Várta hogy csörögjön a telefon. Vörösbort kortyolgatott és lehunyt szemmel élvezte a zene szépségét. A zene a mindene volt, enélkül nem tudta volna elképzelni az életét. Hirtelen felcsörrent a telefon. A lány kivárt három csengést ,majd felvette. - Halló? - Hello , én Adam... - Tudom ki vagy, tíz perc és ott vagyok nálad. Kilencedik fejezet Julia két rövidet csengetett. Mikor Adam kinyitotta az ajtót, ledöbbent. A lány az üzletből ! - gondolta. - De hisz maga... - Igen, én vagyok az ,az üzletből ,ilyen jó a memóriája ,hogy emlékszik rám ? - Hát magát nem is lehet elfelejteni olyan könnyen.- mosolygott Adam. - Szóval ott kezdeném, hogy megtaláltam a cetlit az irataim közt. Találkoztunk már valamikor? - Hát nem emlékszik? Együtt voltunk tegnapelőtt este. - És mit csináltunk együtt? - kérdezte Adam. - Hát azt amit ma is fogunk. Ugye Adam?? - Tessék? - kérdezte Adam ,már alig kapott levegőt, olyan furcsán érezte magát. A lány csak nézett a szemébe, meredten. Adam nem bírta tovább, megcsókolta a nőt.Öt perc múlva már szenvedélyesen szeretkeztek az ágyon. Adam még soha nem érzett ilyet, mintha tízszer felfokozták volna a szerelmi vágyát. Abban a pillanatban úgy érezte, hogy mindent megtenne a nőért. A lány csak halkan nyögött és nézte Adam szemét. Adam úgy érezte ,mintha a nő szemei az agyában turkálnának ,csak a nő szemeire tudott gondolni, csak arra és semmi másra ,csak a szemére... .

Mikor Adam felkelt olyan gyengének érezte magát. Kiment a nappaliba és megemelte a dohányzóasztalt. Nem esett nehezére felemelni, de a feje ,fájt ,tompán lüktetett. Már emlékezett a nőre. Csodálatos volt ,felejthetetlen. De volt valami furcsa a szemében. Mindig csak az ő szemét bámulta szeretkezés közben. Bizosan kicsit aberrált a nő. Leült a szőnyeg közepére és bámult maga elé. Vágyott a nőre, vágyott nagyon. Meg akarta érinteni a bőrét ,nézni akarta a kék szemét nézni, nézni csak nézni... . Adam felriadt a gondolataiból. Abból a kevésből ami maradt neki. Lassan kezdett rádöbbenni ,hogy itt valami nagyon nem stimmel. Nem tud gondolkodni. Nem tudja ,hogy hol dolgozik, nem tudja ,hogy hívják és még azt sem tudja hol van. Hol vagyok? Úristen? Mi történt velem? - sírni kezdett. Egy-két percig még sírt, aztán abbahagyta. Rájött, hogy semmi értelme sírni. Hisz már nem tudja miért sírt. Már csak a nőt várta. Gondolatban elképzelte ,hogy mit fognak csinálni az este. Elmosolyodott. Hirtelen felvihogott. Vihogott egész este .De a nő nem jött el... .

Másnap ,mikor Adam felkelt az első dolga az volt hogy elkezdett vihogni és dúdolászni. A dúdolászást még tegnap este találta ki, így olyan jól telik az idő. Adam az éjjel a szőnyegen aludt, nem is evett semmit, de nem volt éhes. A nőt várta csak a nőt. Vele akart lenni. Csengettek. Kettőt és rövideket. Julia volt az. - Szia Adam. Beengedsz? Adam már-már sírva válaszolt: - Már úgy vártalak, gyere be . Nem mert hozzáérni a nőhöz. Julia gúnyosan elmosolyodott : - Ti férfiak, mindannyian csak a megaláztatásra vártok , rabszolgák akartok lenni. Én csak segítek nektek. Mindig is tudatlanságban éltél te is, a többiek is. Te nem tudod mi zajlik a fejemben ugye?? A te gondolataid érzelmeid már csak az enyémek, neked annyit hagytam hogy ne dögölj meg!! - De Julia ,én tényleg imádlak!! - Persze én is drágám. De most nézz rám... Adam belenézett Julia szemébe ,hisz erre várt két napja. Talán nem kellett volna... . Adam elhatározta, most már örökké a lány szemét fogja nézni... .Utoljára változtatva 06-10-2004 @ 09:59 am


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: bla
(Ideje: 06-07-2004 @ 04:39 pm)

Comment: Ezt az ötletet mintha már megírták volna.... Nincs közöd Lynxa-hoz?


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online