[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: VanLola90
Új ma: 0
Új tegnap: 1
Összes tag: 9090

Most jelen:
Látogató: 16
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 16


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Zsefy Zsanett
· 2: SOmannák
· 3: Olvasás lap.hu
· 4: Haász Irén weblapja
· 5: Barátok Verslista honlaja
· 6: Gligorics Teru Versei
· 7: Végh Sándor személyes honlapja
· 8: haiku.lap.hu
· 9: Dezső Ilona Anna honlapja
· 10: Fényfa
· 11: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 12: Sidaversei
· 13: Egy lélek csillan
· 14: Ararát
· 15: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 16: kortársirodalom.lap.hu
· 17: Janusvers
· 18: magyarirodalom.lap.hu
· 19: Máté László honlapja
· 20: Orbia

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Cirkálás (fény panzió 38)
Ideje:: 03-09-2017 @ 04:34 pm

Cirkálás (Fény panzió 38)

Hiába volt Péter a legvendégszeretőbb hajóskapitány, ekkora amatőr mancsaft elhelyzése neki is gondot okozott. Ivánt először is kinevezte első tisztnek. Ezt látva Zsuzsika önként jelentkezett stewardessnek. Elmira egy hevenyészett házirendet ismertetett a társasággal, aminek a lényege az volt, hogy miképp vehetik igénybe a hajó bizonyos helyiségeit.
A hajó irányítását Péter nagyvonalúan rábízta Ivánra és két barátjára. Rövid kiképzés után máris önállóan váltottak irányt, és akár széllel szemben is haladni tudtak a megadott irányba. Az enyhe szellő fokozatosan megerősödött, de nem vált viharossá, így a legjobb feltételek mellett tudtak beletanulni a krajcolásba. Már szívesebben használták ezt a kifejezést a lavírozás, vagy a cirkálás helyett.
A legnépszerűbb úticélt, vagyis a Badacsonyt választották, ahol Péter vitorlásának törzshelyet tartottak fenn a kikötőben. A hajóskapitány, akár a matrózoknak szokás a tengeri utakon, alapos eligazítást tartott a partra özönlés előtt, mert a vigalmi bazársorról hallatszó mulatós muzsika mindig elcsábít egy-két halandót.
– Az eltávozás maximum két óra. Hurkát, kolbászt, pecsenyét módjával fogyaszthatnak, de a poharazástól óvakodjanak! Kapatos embert nem engedek vissza a hajóra. Aki nem bízik magában, inkább a Szőnyi István emlékházat látogassa!
Ezek bizony kemény szavak. De nem volt gond, mert a tiszaláposi művház igazgatója, Hegymeg úr kordában tartotta a földijeit, és az alapítványiak is adtak a renoméra.
A múzeumba végül csak Stefánia asszony és Horváth tanár úr nézett be. Az unokáira büszke szomszédasszony eldicsekedett, hogy nemrég tettek egy családi kirándulást Hódmezővásárhelyre. Szép kis református város, de elsősorben a Kondor Béla gyűjteményes kiállítása miatt keresték fel. Természetesen a Nagyi kérésére. Most aztán volt miről beszélgetni, mert Horváth tanár úr is rajongója a festő hagyatékának.
– A szentek bevonulása a városba… Az a kedvencem. Jellemző, hogy amikor leleplezték egy nagyvállalat kulturtermében, akkor a megrendelők, vagyis a cég vezérkara hangos vihogásba tört ki.
– Hasonlóan meghökkentő a repülés történetét felmagasztaló, egész falat betöltő pannó. Sejtelmes látomás, de a közepén egy fejjel lefelé zuhanó kis pálcikaemberrel. Isten bocsássa meg, most Iván drónja jut az eszembe…
Amíg ez az öreges beszélgetés folyt, és a fiatalok vidáman korzóztak egyet, Péter egyedül maradt a vitorlásán. Szakértő szemmel vizsgálta a meglovagolható drónt. Legszívesebben kipróbálta volna, de nem akarta kockára tenni a hajóskapitányi tekintélyét.
Evelin itt is betöltötte a hosztesz szerepkörét. Néhány házias hajlandóságú menyecskével gondosan bevásároltak, mert a népes társaság ellátására fel kellett tölteni a készleteket. Közben magabiztos természete ellenére is aggódni kezdett, mert nem látott világos programot. Mi lesz velük, ha majd rájuk esteledik?
De Zsuzsika egy mobillal a kezében mindent elrendezett. Lelkendezve újságolta az Elnök úr tesvérének, a kalandos múltú Guszti bácsinak, hogy feléjük tartanak egy népes naszáddal. Sikerült is nagy örömet szerezni! A nyugdíjas tengerészt a vitorlázós barátkozás, feleségét pedig a keresztlányuk érkezése villanyozta fel.
Azon nyomban telefonáltak Gabroncnak, hogy szedje össze a jóbarátokat, és iparkodjanak fel hozzájuk ők is a hegyre. Az egykori nemesi udvarházból kialakított pince-fogadó apraja-nagyja lelkesen készült a vendéglátásra. Lesz itt olyan kemping-összejövetel, mint még soha!


Utoljára változtatva 03-09-2017 @ 04:34 pm


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 03-10-2017 @ 02:47 pm)

Comment: Jó hangulatú, remek történet most is, Tibor. Jó volt nyarat, Balatont olvasni ebben a pocsadék időben, a szereplők pedig már olyannyira személyes ismerőseimmé váltak, hogy szinte látom a múzeumlátogatókat, a parton kóricálókat. Különösen kedvelem az igényes megfogalmazásodat, a pontos szövegszerkesztésedet. Jó volt, tetszett most is. aLéb


Hozzászóló: thyborc
(Ideje: 03-11-2017 @ 08:11 am)

Comment: Köszönöm, kedves A_Leb! Most újraolvasom a szerény kis opuszom, hogy tényleg olyan jó-e. Üdv. Tibor


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online