[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: ZaneHenry74
Új ma: 1
Új tegnap: 0
Összes tag: 9089

Most jelen:
Látogató: 24
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 24


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Egy lélek csillan
· 2: Orbia
· 3: Wendler Mária portál
· 4: Fényfa
· 5: Sidaversei
· 6: Haász Irén weblapja
· 7: SOmannák
· 8: A Hegy - NeMo blogja
· 9: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 10: Alkotó.lap.hu
· 11: vers zene.lap.hu
· 12: Végh Sándor személyes honlapja
· 13: Janusvers
· 14: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 15: Péter Erika honlapja
· 16: Máté László honlapja
· 17: haiku.lap.hu
· 18: Ararát
· 19: magyarirodalom.lap.hu
· 20: Dezső Ilona Anna honlapja

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Berta
Ideje:: 08-06-2017 @ 08:41 am

Na, de semmi sem tarthat örökké.. Így hatvan felett már maga is hajlik rá, neki sem ártana egy bejárónő, néha nem bánná, nevezzék akár Bertának,.. csak forgassa fel már végre valaki mindenestől az életét!

Anna ambiciózus, határozott, célratörő, elképzeléseit árkon-bokron keresztül vivő, messze esett "alma" volt a fájától (családjától) akiről már korán kiderült, hogy amit egyszer a fejébe vesz, azt véghez viszi tűzön vízen át. Meg volt benne a célja megvalósításához szükséges lelki és erkölcsi erő, a képesség, a kitartás, minden rendelkezésére állt, ami lehetővé tette, hogy elinduljon szerencsét próbálni... Útja egyenesen a fővárosba vezetett, mert szentül hitte, hogy a szerencséjét csakis ott fogja megtalálni..
És mint a mesében szokott lenni, igaza lett.

Jött is a hercig herceg fehér lovon és feleségül vette a szegény ember leányát... akinek a szorgalma, tehetsége, eszessége, és szépségének híre hozzáig is eljutott, felülmúlta minden elképzelését és boldogan osztotta meg vele fele hercegségét, paripáját, vagyonkáját... Ráadásul a herceg két csodálatos iker fiúgyermekkel ajándékozta meg. Hatalmas szíve azt is megengedte, hogy kicsi feleségét szabadságában ne nagyon korlátozza. Jöhetett-mehetett kedvére, akár egymaga is, megcsodálni a szomszédos országok hegyes, dombos, havas, szépséges, síelésre alkalmas tájait, ha úgy hozta az úri kedve..., de hiába volt meg a tehetsége, ahhoz először meg kellett tanulnia. Jött is egy másik herceg fehér lovon síoktató képében.. Eközben maga sem vetette meg a szabad élet előnyeit, és kihasználva azt, utat adott a vágyainak és kicsit körülnézve mindig messzebbre és messzebbre hatolt, egyenesen a sűrűjébe.. Jó ember volt amúgy és amikor Anna kérte, visszaadta a szabadságát, aki síoktatójában nem csak a mesterére talált, hanem élete második, valódi hercig hercege oldalán megvalósíthatta élete álmát, szíve vágyát, tapasztalt ura mellett rácsodálkozhatott a világra.... de előtte még volt egy kis restanciája, mert egyszer el kell kezdeni a fizikai elszakadást, ami nem ment egyik napról a másikra.

Nem várták, hogy ölükbe pottyanjon a manna, immáron új párjával. Éjt nappallá téve dolgoztak mindketten azért, hogy valamennyiük áhított jövőjét felépítsék. A magas beosztás, magas keresettel párosult. Lehetővé tette, ha nem is fényűző, de pazarul berendezett otthonuk legyen. És hogy semmiben se szenvedjenek hiányt, zabolátlan, mindenre kíváncsi természetük túl az alapokon, a feltételek megteremtéséhez, céljaik megvalósításához mindig többet és többet kívánt meg.. A nagy udvar, nagy házat, a nagy udvartartás nagy gondot, a nagy távolság több autót.. és így tovább. A rendet és tisztaságot mindketten igen nagyra értékelték, idejük viszont vajmi kevés volt. Az állandó hajtás, a munkájuk mellett viszont tudták, hogy ezt az életformát hosszú távon, segítség nélkül fenntartani nem fogják tudni, kedvtelésüknek nem tudnak igazán hódolni, ezért gondoltak egyet és bejárónőt alkalmaztak... Így tettek szert Bertára, a bejárónőre.

Évának - ellentétben a húgaival, köztük Annával, aki a továbbtanulásban látta a jövőjét biztosítottnak és amihez kellő támogatást anno a szülei és az akkor már kereső egyik testvérbátyja adott - nem maradt más választása, egyéb lehetőség híján, mint kitanult gép- és gyorsíró szakmájában minél előbb elhelyezkedni. Egyedül ebben látta a nagy családból való kitörés lehetőségét a jövőjét, céljai megvalósítását, ha egyenesen a feje után megy, akár mint a húga szerencsét próbálni.
Túlságosan is korán hagyta el a szülői házat, ahhoz mindenképp, hogy tizenéves húgaival többet tudjon törődni, gyakrabban találkozni. Igen ritkán kerülhetett erre sor, bár szerette húgait, kivétel nélkül, a többi testvéreivel együtt, de a saját élete alakításába és munkájába kellett beletemetkeznie..., míg húgai nélküle is boldogultak, és minden idejüket a tanulásukra fordították.
Így hozta az élet, hogy húgai hamar kikerültek a látóköréből. Kölcsönösen vajmi kevés szerepet vállalhattak külön-külön egymás életében, azon a kevés emléken kívül nem sok minden maradt, amit magával vitt belőlük a hosszú útra, azt is hamar feladták az első adandó alkalommal.. A testvérekkel való kapcsolata ezért nem lehetett szorosabb, mint amilyen volt, viszont rendszeresen tájékozódott felőlük szülein, különösen, édesanyján keresztül.. Mi van velük, hogy megy a tanulás?.. Barátaikról, szerelmeikről, csalódásaikról így közvetve bár, de tudomással bírt.. Miközben maga túlságosan fiatalon megtapasztalta az életnek nem éppen a napos, habos, de a sötétebb oldalát.. Annával ellentétben, aki nagy családra tett szert az idő előrehaladtával, ő élete nagyobbik részét egyedülállóként a lányával osztotta meg néha társsal, néha a nélkül.. csak részben találva meg ehhez a boldogságát, valahogy mégis boldogult.

Na, ezt is csak azért volt fontos megemlítenie, mert akármilyen távolra is sodorta mindkettőjüket az élet, kölcsönösen büszkék voltak egymásra, amit mindennek ellenére elértek. Mert egy valamiben nem különböztek egymástól. Bárhová is vitte őket a lábuk, olyan messze nem kerülhettek, hogy néhanapján, alkalmanként ne keresték volna, ne érdeklődtek volna egymás felől..

Egy meghívás alkalmával, húga körbevezette nővérét a házban. Igen nagyot nézett milyen hatalmas változáson ment keresztül utolsó látogatása óta. Nem csak ő teljesedett ki jobban, de mintha a háza is terjedelmesebbé vált volna..
- Hiába! Hosszú idő telt el egy-egy látogatásuk között, és az élet úgy látszott csak nála rekedt meg, azon a ponton ahonnan sehogy sem tud túljutni. Dacol vele és az idővel.
Miután megismerte az otthonát apró részleteiben, fejét ingatva azon nyomban hangot adott nemtetszésének, mert elképzelni sem tudta milyen lenne az, ha egy idegen serte-pertélne körülötte, mégis csak az övében. Hogy néz az ki - kérdezte, hogy nem nekem kell irányítani mindent, a háztartás vezetését? - ahol egy idegen állandó bejáratos lenne az otthonomba, és nap mint nap beleláthatna az életembe?.. Na azt már nem!..

Na, de háborgása nem tarthatott sokáig, mert belátta, azon az ő véleménye úgysem változtat. Egyébként is, már így hatvan felett maga is hajlik rá, bizony neki sem ártott volna néha egy-egy bejárónő. Mit bánna ő egy Bertát - gondolta. Csak jönne már valaki aki mindenestől felforgatná végre az életét! Ne neki kelljen irányítani mindig, mindent... Bár azt is tudja olyan ez mint mese habbal, néha mégis jó eljátszadozni a gondolattal.Utoljára változtatva 08-06-2017 @ 08:41 am


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 08-06-2017 @ 04:18 pm)

Comment: Bár néha olvasás közben úgy éreztem, keresnem kell a szálat, hogy fölvehessem újra, azért bennem kialakult egy kerek történet, és összességében azt kell mondjam, hogy tetszett, érdekes volt, életízű. aLéb


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 08-07-2017 @ 08:49 am)

Comment: Mindig örömmel tölt el, ha értő olvasóra találok, előbb-utóbb kihámozod a történet apropóját. Jól fogod meg a szálat. Nekem, akinek egy mondat köré kellett helyeznem, nem volt könnyű, de a valóságból merítetten megoldottam. Abból indultam ki, hogy a mese és a valóság kéz a kézben járnak egymással. Csak hát azok a szálak futkosnak össze-vissza. Így vagyok én a versekkel, ezért meg sem próbálom kibogozni, de azért teszek kísérleteket. :-) Köszönöm az őszintét. Puszi! :-)


Hozzászóló: szusi
(Ideje: 08-09-2017 @ 10:26 am)

Comment: Én úgy vettem ki,hogy főhősünknek a takarítőnő hiányzik a legkevésbé az életéből....


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 08-13-2017 @ 08:55 am)

Comment: Milyen igazad van, Szusi! :-)


Hozzászóló: Anna1955
(Ideje: 08-26-2017 @ 07:16 am)

Comment: Különös történet, de átérzem minden szavát. :))


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 08-26-2017 @ 06:52 pm)

Comment: Köszönöm Anna! Ha különösnek találtad, az már majdnem érdekes, számomra pozitív kicsengése van. Puszi! :-)


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.13 Seconds
pharmacy online