[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: FlynnLiam252
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9087

Most jelen:
Látogató: 39
Tag: 5
Rejtve: 0
Összesen: 44

Jelen:


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Ararát
· 2: Kaláka
· 3: vers zene.lap.hu
· 4: Egy lélek csillan
· 5: Janusvers
· 6: magyarirodalom.lap.hu
· 7: Orbia
· 8: Dezső Ilona Anna honlapja
· 9: Hegedűs Csaba honlapja
· 10: Fényfa
· 11: kortársirodalom.lap.hu
· 12: Alkotó.lap.hu
· 13: Barátok Verslista honlaja
· 14: Zsefy Zsanett
· 15: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 16: Végh Sándor személyes honlapja
· 17: A Hegy - NeMo blogja
· 18: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 19: Haász Irén weblapja
· 20: Péter Erika honlapja

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Sötét oldal
Ideje:: 09-02-2017 @ 09:29 am

Hogyan is képzelhetnénk el, hogy a mély szegénységből jött emberpalánt mindenfajta segítség, támogatás, részvét nélkül csak úgy gondolomra, maga mögött hagyva e csúf, sötét világot, egyszerre képes lesz megváltozni?!

 Akinek a sorsa már akkor megpecsételődött, amikor harmadiknak megszületett? Apja önkezével vetett véget az életének, akit meg sem ismerhetett. Egyedül anyja, ameddig tudott, gondoskodott a gyerekeiről. Addig, amíg egy szülője, az anya élt, testvérei közül is már csak egy, a középső, a legidősebbet elvitte egy betegség - mert nem lehettek erősek a körülményeik miatt.

 Egy rokon vette pártfogásába ezt a harminckilencedik évét taposó srácot, amikor az öt évből három és fél év után szabadult. Unokatestvére adott volna fedelet a feje fölé, meghatározott ideig, talán egy évre, amíg összeszedi kissé magát, aztán mehet útjára, és a továbbiakban gondoskodjon magáról. Mára egy sem maradt a valamikori családjából.

 Ejj, de szép világ volt egykoron!? Már akinek ez a lehetősége megteremtődhetett a sötét oldalon?! Neki még gyerekként sem jutott ki a jóból. A kisegítő iskolát mire elvégezte, és fiatalemberré cseperedett, a munkára már megérett, nagykorúvá válhatott volna, de örök gyerek maradt. Rendes, becsületes munkát kellett volna találnia, lehetőleg nem alkalmit, de esélye sem lehetett rá azzal a családi háttérrel, amelyben élt, mozgott és azzal a végzettséggel, ami neki megadatott. Egy piaci bolttulajdonos alkalmazta egy ideig, feketén, hogy ne kopjon fel az álla, és neki se kelljen fizetnie utána, jól ki volt ez akkoriban találva, a legtöbbször élelmiszerrel segítette a fiút, ő meg az anyjával osztozott rajta. Az a kis aprópénz mindig jól jött, ha kapott. Így meg lehetett mindkettőjük napi betevője abból a kevéske könyöradományból, aprópénzre váltva. Ki járt ezzel is jól?! Nem kérdés, hogy a bolttulajdonos, mert a munka piszkosabb része el lett végezve. Tette is a dolgát szó se róla, nagy mellénnyel tüsténkedett, hajnalban kelt, korán feküdt. Jól, rosszul végezve a rá bízott feladatokat a tulajdonos állítása szerint, de én láttam, amit és megfigyeltem némelykor hogyan is zajlott ez a gyakorlatban. Hallottam, mert akkor még volt szava is a fiúnak, legalábbis, amikor visszaszólt nagy hangon, ha valakinek, valami vele kapcsolatban nem tetszett. Nem ítéltem el ezért, mert hiszen ismertem a körülményeit, az anyját, aki ekkor már nem igazán bírt el vele és amúgy is szemmel láthatóan betegeskedett. Őt magát nem eléggé. Azt viszont megértettem, hogy valakinek, ha másnak nem, hát magának kell megvédenie magát, akinek akkor még élt a beteg anyja, a testvérbátya, és néha még az ő oldalán is fel-feltűnt egy nő. Láttam őket külön-külön útjaik során. Legtöbbször törődötten, viseltesen, esetenként akár boldog mosolynak tűnő arccal, de az is lehet, hogy csak annak látszott.

 Teltek-múltak az évek és megszakadt a kép. Honnan is tudhatta volna bárki is, hogy a már felnőtt korú, de még mindig gyerekként viselkedő fiúban sötét erők munkálkodnak?

 Utoljára változtatva 09-02-2017 @ 09:30 am


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 09-05-2017 @ 09:13 am)

Comment: Így is megáll, ránk bízva a folytatást, de ha tovább írod, az is jó lehet. Tetszett, szépen fogtad meg, és jól vezetted. aLéb


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 09-09-2017 @ 03:32 pm)

Comment: Kedves Béla, köszönöm az ittjártad. A történetet tovább majd az élet írja. Nem lenne nehéz a fantáziámra bízni, de az már nem a valóság lenne. Ha kívánhatnék valamit ennek a fiúnak, az csakis az lehetne, hogy sikerüljön felülemelkednie a nehézségeken, ami majd csak ezután jön. Puszi!


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online