[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Quill_Rascal
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9084

Most jelen:
Látogató: 15
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 15


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Barátok Verslista honlaja
· 2: Hegedűs Csaba honlapja
· 3: magyarirodalom.lap.hu
· 4: Wendler Mária portál
· 5: Alkotó.lap.hu
· 6: Péter Erika honlapja
· 7: Fényfa
· 8: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 9: Janusvers
· 10: haiku.lap.hu
· 11: Kaláka
· 12: Egy lélek csillan
· 13: Gligorics Teru Versei
· 14: SOmannák
· 15: Sidaversei
· 16: kortársirodalom.lap.hu
· 17: Haász Irén weblapja
· 18: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 19: Máté László honlapja
· 20: Végh Sándor személyes honlapja

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Pokoli hőség
Ideje:: 11-05-2017 @ 02:19 pm

Nehezen viselem ezt a hőséget, legfeljebb egy hűs szobában, vagy egy nagy fa vastag árnyékában tudnám elviselni ezeket a napokat, nem pedig délidőben a tűző napon, fájós derékkal hajladozva, kizökkentve a hétköznapi szokásaim alól, rendre elmarad még a délutáni csendes pihenő is, de nem panaszkodom. Muszáj, mert most van ideje elvégezni a munkát.

Délután négyig éppen elegem van. Neki is, az nem vitás, de minden kérésem hiábavaló, pihenjen is közben, vegyen magához folyadékot. Anyáskodásnak veszi, és nem hallgat rám. Komolyan mondta, amit… „..nem hagyjuk abba a munkát amíg be nem fejezzük!”… tető alá nem hozzuk a fészert.

Otthon kinyúlok, mint Goldi a kertben, aki a leghűvösebb árnyék alatt, a betonlapon elnyúlva vészelte át a napot, csak vizet lefetyelt közben, ha megszomjazott ..Időt kérek, hogy magamhoz térjek kissé a kábultságból, majd letusolok, lemosva a fáradságot magamról, kicsit felfrissüljek a langyos víztől. Ideig, óráig sikerül is, aztán már semmi sem tart vissza, és megcélzom kedvenc ágyamat, mint, akit fejbe vágtak se kép, se hang. Magamon kívülre kerülök végre, hogy kizárjam a külvilágot Átalszom még a kedvenc műsoraimat is. Késő délután van, mire felébredek. Enni sincs kedvem, csak folyadékot kívánok, így megeszem a fél dinnyét, amit hazafelé jövet a temető melletti ismerős zöldséges kofánál vásárolt nem csak a maga számára.

Valamiféle népi rendezvény zajlik a közelben… A kihangosított zene, dobszóló hangjától dübörög a tér, dobhártya hasogató, élvezhetetlen hangzavar. Semmi hangulatom közelebbről megszemlélni ez eseményt, de este azért rászánom magam útban a nemzeti dohánybolt felé, úgy tíz óra magasságában, ahová a lányom is elkísér. Hirtelen egy robbanás hasítja keresztül a levegőt, amit az első tűzijáték fellövése kísér, a lányomat mellőlem eltéríti, menekülésre készteti, engem a földhöz szegez, és a látvány borzongató ámulatba ejt. Őt ideges félelembe taszítja, nem eufórikus hangulatba. Mennél messzebbre a helytől, mint ahogy a kutyák is nyüszítenek, menekülnének, éktelen ugatásba kezdenek, nemtetszésüknek így hangot adva,… hogy merészelik békés sétájukat megzavarni?

Késő este van már, amikor a szomszédomat az előszobámból kiáradó fény oda vonzza a bejárati ajtóm kisablaka elé erősen bizonytalan léptekkel, alig hallható kopogásával bebocsátást kérve, hogy aztán akadozó hangon elmesélje a nap távollétemben zajló, szerinte fontos eseményeit…, majd szinte magától, érzékelve, hogy mondókája rám hatástalan, amilyen lassan jött, ugyanolyan lassú tempóban nyugovóra térjen.

Éjfél is elmúlik, amikorra körülöttem minden elcsendesedik. még látok egy-két filmkockát az éjszakai film ágyjelenetéből, ami nem tud lázba hozni hiteltelensége miatt, bármennyire is szemléletesen vonaglanak a szereplők, elhintve, hogy mindez velük történik meg, holott kétség sem fér hozzá, hogy hivatásos pornósztárok/párok nagyjelenete zajlik éppen. Kikapcs. Végre elálmosodom… Hajnalban mint, akit fejbe kólintottak, rémálomból szabadulva ébredek.

 Utoljára változtatva 11-05-2017 @ 02:19 pm


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: fényesi
(Ideje: 11-05-2017 @ 05:05 pm)

Comment: Láttató életkép! Üdv. fTJ


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 11-07-2017 @ 07:16 pm)

Comment: Köszönöm. Igyekeztem úgy láttatni, ahogy történt. Örömmel veszem az ittjártad. Pussz! Éva :-)


Hozzászóló: Anna1955
(Ideje: 11-11-2017 @ 07:06 am)

Comment: Egy átlagos napnak tünne, de már nem az, mert nagyon átérezhetően megörökítetted. Szeretettel olvastalak: Anna :))


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 11-11-2017 @ 10:41 pm)

Comment: Hát igen, ez egy hétköznapi történet, amibe sok minden belefért, mások töltötték meg tartalommal én csak leírtam.. Azóta az ilyen napokat már többször is kipihentem. Köszi Anna az olvasást! Puszi! :-)


Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 11-13-2017 @ 02:24 pm)

Comment: Zseva, talán az a száraz tárgyszerűség, ami a leginkább megfogott. Nagyon hiteles, jó volt olvasni. aLéb


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 11-13-2017 @ 09:03 pm)

Comment: Köszönöm Béla! Csak így tudom tényszerűvé tenni, szerencsére nem ennyire kimerítőek, szárazak és fárasztóak a hétköznapjaim, de ez az egy nagyon az volt. Kicsit azért sajnálsz, ugye? :-) Puszi!


Hozzászóló: Almasy
(Ideje: 11-21-2017 @ 09:05 am)

Comment: Drága Éva! Minden írásodból kitűnik, hogy mennyit dolgozol. Kis birtokod állandó munkát, gondozást igényel. A munka nemesít! Egy frászt! De azt írod nincs, aki helyetted megcsinálja. Sok lelki és fizikai erőt kívánok. Szeretettel ölellek GYUpp.


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 11-22-2017 @ 11:19 am)

Comment: Drága Barátom! Minden egyes ilyen nappal közelebb jutottam a majdnem tökéleteshez, de ahányan csak felfedezték a kis birtokomat, mindig akadt valami tennivalójuk vele. Én sem maradhattam ki ebből, bármennyire is fárasztó volt egy-egy ilyen nap. Most viszont nyugodt szívvel dőlök hátra... Megtette, amit lehetett, köszönet jár érte!... Puszi! :-)


Hozzászóló: Kankalin
(Ideje: 11-22-2017 @ 05:37 pm)

Comment: Nekem nagyon bejött, hogy az ősz nyirkossága mellé egy kis hő társult. :) A zenei megnyilvánulásaid kifejezetten élénkítettek. Jól jön ez az őszi ködök kivédésére. :) Szeretettel: Kankalin


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 11-23-2017 @ 07:01 am)

Comment: ... egy kis?!... Pokoli volt az a hő, de azóta már többször is lehűltem. De hogyan is tudnánk értékelni az évszakok változásait, ha nem iktatnánk közbe-közbe ilyen ... na még egy kicsit!... napokat?... Puszi! :-)


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online