[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: potesz9
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9088

Most jelen:
Látogató: 23
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 23


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: A Hegy - NeMo blogja
· 2: SOmannák
· 3: Gligorics Teru Versei
· 4: Végh Sándor személyes honlapja
· 5: Máté László honlapja
· 6: Orbia
· 7: Barátok Verslista honlaja
· 8: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 9: Wendler Mária portál
· 10: vers zene.lap.hu
· 11: Péter Erika honlapja
· 12: Zsefy Zsanett
· 13: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 14: magyarirodalom.lap.hu
· 15: Janusvers
· 16: Kaláka
· 17: Ararát
· 18: Hegedűs Csaba honlapja
· 19: Sidaversei
· 20: haiku.lap.hu

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Minden, csak nem szép...
Ideje:: 12-26-2017 @ 10:11 am

A szürkeség, mellé a fehér köd úgy borult rá a kertvárosra, mintha soha nem akarna felszállni. Egy héttel karácsony előtt semmi látszata nem volt annak, hogy valaha is kiderül az ég, sütni fog a nap és talán még fehér karácsonya is lehet…

A csend körülötte szinte tapintható, egészen addig, amíg ki nem dugja az orrát, mert akkorra szinte felpezsdül az élet, hol másutt, mint a piac környékén. Ott minden van és helyben. Nem kell busszal megközelíteni. Amikor ő még csak ébredezik, az árusok már javában nyüzsögnek, nem kevés elszántságot, akaratot kíván ez részükről, hogy egyáltalán, ebben a kora hajnali órában feltöltsék áruval a polcaikat, hogy mire felébred a jó nép, valamennyi portéka a helyén legyen.

Még sötét van, amikor először kilép az utcára, megcélozva az egyetlen helyet, ami ilyenkor már nyitva van. A tér ezen felén még semmi jele annak, hogy rajta kívül mások is ébren lennének, a tízemeletes házak sötéten veszik körbe. Még csak egy-két ablak mögül mutatkozik élet, amit a lámpák fénye jelez. Megszokta már, hogy korán van sötét, és későn lesz világos. Jól van ez így. Erre van bekódolva. Így szokta meg évtizedek óta és ezen az sem tudott változtatni, hogy nem lenne muszáj ilyen korán felkelnie.

E nap minden percét hasznosan szeretné kitölteni egy héttel karácsony előtt, ezért az sem zavarja, hogy a szürkeség mellett a fehér köd úgy borul kertvárosra, mintha soha nem akarna felszállni. Éppen arra alkalmas ez az imitt-amott hószállingózással csepergős idő, aminek nyoma sem marad, ha felszárad, a benti foglalatosságra. Úgy is nevezhetné ezt, minden, csak nem szép. Valódi, kézzel fogható, szemmel látható bizonyítékát szeretné adni annak, hogy a szentestén, a gyertyagyújtás idejére már ne legyen más teendője, mint az áhított béke és nyugalom átélése. Felidézése a régmúlt időnek, emlékezés az oly sokszor szerettei körében töltött karácsonyokra, amit elfújt a szél, elsöpörte a sok vihar, a zord idő és belepte az elkerülhetetlen gyász…

De bármennyire is szeretne a gondokon kívülre kerülni, képtelenségnek mutatkozik, mert az idő kerekét nem tudja visszaforgatni. Amikor még lehetősége lett volna mindkettőjüknek bármi másra, hiszen annyi évet töltöttek el egymással. Csak a remény, az egyetlen kapaszkodó maradt számára, az egyedüli vigasza lehetne, ha a dolgok képesek lennének jobb irányt váltani. Ehhez viszont hatalmas erőre lenne szüksége annak az embernek ott a kórházi ágyon, aki most éppen idegenek ápolására szorul, aki az életét talán már feladni készül... Hányszor kezdték elölről az életüket, és szinte a semmiről jutottak egyre feljebb és feljebb kezdetben együtt. Volt céljuk, tervük. Ez kísérte tovább az életüket még ha egymástól külön is… Ő maga is hitte, amikor borulni látszott minden, a legtöbb, amit egymásnak adhatnak, ha békén, szabadon hagyják és nem terhelik, zavarják meg a másik életét.

Így telt el sok-sok évük külön, mégis egymáshoz közel, és csak a Jóisten lenne a megmondhatója, hogy mennyire nem ilyen véget kívánt egyikük sem a másiknak, de a hír könyörtelen utolérte, bármennyire is igyekezett a jóakaró azt elhallgatni előle és semmi jóval nem kecsegtet ebben a szent minutumban.

Egy héttel Karácsony előtt már csak a remény maradt, hogy mégis kiderül az ég, sütni fog a nap és talán még fehér karácsonya is lehet…
Ehhez kívánom mindannyiunknak a legfontosabbat, a jó egészséget!

 Utoljára változtatva 12-26-2017 @ 10:11 am


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: Julianna
(Ideje: 12-26-2017 @ 09:28 pm)

Comment: Hasonló gondolatok, gondok szálltak nem csak engemet... Nem lett szép fehér karácsonyunk, de eltelt... :) Edit.


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 12-28-2017 @ 10:13 am)

Comment: Editke! Köszönöm, hogy olvastál. Tudod karácsonyra várva annyi minden határozza meg a hangulatot, de muszáj tovább menni, tenni... továbblépni, mert az élet nem állhat meg akkor sem..., ha valakire úgy gondolunk... Amikor még lehetősége lett volna mindkettőjüknek bármi másra, hiszen annyi évet töltöttek el egymással... Ki tudja? Puszillak! Éva :-)


Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 12-28-2017 @ 02:38 pm)

Comment: Ügyes történet, Éva, nagyon tetszett, egyszerűen zseniális a történet zárására a rávezető mondat, a nyitó gondolat beidézése, ahogy átváltasz újra a személyes reményből az általános, időjárásra vonatkozó bizakodásra. Persze ott már nem csökken, sőt még erősebb marad a történet súlya. Jól mennek neked ezek a kis rövidek, kiérződik belőle a személyesség, a visszatekintés kesernyés ízei, a jelen súlyai. Örömmel olvastalak. aLéb


Hozzászóló: zseva
(Ideje: 12-31-2017 @ 02:01 pm)

Comment: Nagyon köszönöm a figyelmedet itt is és valamennyi írásomnál, ha kihagytam volna... A bizakodás marad és a remény, hogy ezt az évet még további megrázkódtatás nélkül fejezhessük be... Nem sok jóval kecsegtet semmi és most e körül vannak a gondolataim. Hatalmas kincs, ha a szeretteink körbevesznek. Tudjuk jól, mégsem lépünk időben... Puszillak! Éva :-)


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online