[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Kiskecske
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9083

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 1
Rejtve: 0
Összesen: 18

Jelen:
Tagi infók Kadocsa Küldhetsz neki privát üzenetet Kadocsa Kadocsa


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 2: Egy lélek csillan
· 3: Hegedűs Csaba honlapja
· 4: Fényfa
· 5: Végh Sándor személyes honlapja
· 6: Máté László honlapja
· 7: SOmannák
· 8: Janusvers
· 9: Gligorics Teru Versei
· 10: A Hegy - NeMo blogja
· 11: Dezső Ilona Anna honlapja
· 12: Péter Erika honlapja
· 13: kortársirodalom.lap.hu
· 14: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 15: Alkotó.lap.hu
· 16: Orbia
· 17: Haász Irén weblapja
· 18: Ararát
· 19: vers zene.lap.hu
· 20: Sidaversei

cheap cigarettes sorry.
Természetfeletti jelenségek - 6.
mango

...Más összekötő kapocs nincs, - csak az én értetlenségem.Látszólag két különböző esemény, - ami összeköti őket az az, hogy teljességgel érthetetlen számomra mindkettő. Más összekötő kapocs nincs, - csak az én értetlenségem.

Állatok a kőben
1851.júniusában Franciaország egy kicsike városában, Blois-ban egy kútásó csapat – munkájuk közben – talált egy kovakövet. Kettétörve azt, legnagyobb megdöbbenésükre egy eleven békát találtak a belsejében. Nem ez volt az első ilyen eset: Angliában is történt már hasonló, ahol 1852-ben Derby mellett bányászok szabadítottak ki egy tömör ércrögbe „rekedt” élő békét, - természetesen véletlenül akadtak rá munkájuk közben. Amerika is hírt adott a Scientific American egyik, 1853-as cikkében arról, hogy az USA Új-Mexikó államában egy kőtömbben eleven békagyíkra bukkantak.
Nincs elfogadható magyarázat erre a furcsa jelenségre. Nem is ritkán, - tömörnek látszó kövekről kiderül, hogy üregesek, és abban élő állat (többnyire varangy, béka, vagy valamilyen kisebb hüllő) „lakik”.
A tibeti buddhisták úgy vélik, hogy ezek a lények a pokol főbugyrán kívül eső kisebb mellékbugyrok valamelyikének foglyai.
Nyugaton más a jelenség értelmezése, - vagy legalábbis a próbálkozás a magyarázatra: eszerint a kőben lévő üregbe az állat kiskorában mászik be valamilyen apró nyíláson keresztül, és mikor megnő, már nem tud kiszabadulni. A lyukon keresztül kap vizet, levegőt, és egyes, kisebb rovarok is bejutnak táplálék gyanánt, így a bent lévő állat nem pusztul el. Mészkő esetében az a vélemény, hogy a kőzet külső részén csordogáló víz szép lassan megköt, így zárva el a nyílást a benne rejtőző élőlénnyel együtt.
De nem kell az 1800-as évekhez visszanyúlnunk hasonló eset leírásához: 1993 áprilisában a dél-ausztráliai Adelaide közelében egy Daniel Heald nevű bányász jelentette, hogy egy zafírkövet feltörve egy békát látott előugrani, de az állat rögtön ezt követően rögtön el is pusztult, tetemét átadták tanulmányozás céljára az állami múzeumnak…
Több, mint érdekes…

Órák – rejtelmek
Meglehetősen gyakori jelenség, hogy amikor valaki meghal, rejtélyes módon megállnak az órák…Néhány parapszichológus állítja, hogy az elhunyt valamilyen különleges energiát bocsát ki magából, s ezt állítja meg az órákat.
1887.december 4-én a pennsylvaniai George Fry éppen megírt egy levelet súlyos beteg bátyjának, Gideonnak, aki tőle messze, sok száz km-re lakott. Felnézett a faliórára, mert nem hallotta a ketyegését; az óra a bátyjáé volt. Az óra nem járt, - elővette zsebóráját és megnézte az időt – 4 óra 45 percet mutatott. A falióra pár perce hallgatott el. Amikor odament, hogy beállítsa, valami furcsa fény suhant át a számlapon…
Másnap táviratot kapott: bátyja előző nap elhunyt. Az időpont is benne állt a táviratban: 4 óra 45.
Hihetetlen…
Ellenkező példa is van, amikor is az óra hirtelen elindul. 1944-ben egy missouri farmercsaládban, ahol a fiú, Ben, Németországban harcolt, - volt egy nagy állóóra, mely már évek óta nem járt. November 29-én a mutatók egyszer csak maguktól elindultak, és ebben a pillanatban a fiú kutyája vad vonyításba kezdett. Néhány nap múlva jött az értesítés, hogy Ben elesett a fronton.
Az időpont „természetesen” egybeesett az óra elindulásával.


Véletlenszerű esetek ezek…?
Vagy természetfeletti jelenségek….?
Nem tudom a kérdésre a jó választ.
Ideje: November 30, szerda, 15:39:26 - fullextra

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

mango

"Természetfeletti jelenségek - 6." | Belépés/Regisztráció | 32 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- bogumil Ideje: November 30, szerda, 16:16:36
(Adatok | Üzenet küldése)
A béka dologról hallottam már hazai történeteket is. Lehetséges ahogy írtad is,hogy mikor kicsi volt bebújt és megnőve nem tudott kijönni. Az óra,hogy magától megállna,nem tudom elképzelni. Van egy olyan szokás,ha meghal a családfő,akkor megállitják a faliórát a szobában,vagy a dolgozószobájában és a tükröket pedig letakarják,hogy ne tudjon kísérteni.Re: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- Maurice Ideje: November 30, szerda, 18:39:13
(Adatok | Üzenet küldése)
A z órákról szóló rész különösen tetszett. Nagyon jó írás, olyannyira jó, hogy verset, vagy novellát írnék róla...Re: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- kepe Ideje: November 30, szerda, 19:41:26
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
szia Mango!

a halott még életében olyan energiákat hozottl létre a tudattalanjában,amik messze meghaladják a tudatos szintjét,képességeit.nem is tudott azzal azonosulni,a személyiségétől független maradt.éppen ezért az nyers,megfogalmazatlan energia,aminek tulajdonképpen csak tulajdonságai,lehetőségei vannak.
létrehozta,de nem épült össze szervesen a személyiségével.nem tartozik hozzá,nem épült be így a karmikus értelemben vett sors útjába sem.így pedig az az energia szabaddá,függetlenné válik,tulajdonképpen keresi a helyét,keresi azt az embert akihez csatlakozhatna,akinek a tudatával öszeépülhetne.
ez az energia állíthatja,vagy éppen indíthatja meg az órát,jelezve ezzel azt,hogy a halott személyével van összeköttetésben.ez biztatást,egyben biztosítást jelenthet a hozzátartozóknak,hogy engedjék azt magukba,hogy hozzanak ennek megfelelő tudat alatti döntéseket a sorsuk mentét illetőn,mert minden szempontból megéri.
különlegesen magasra emelődhet a problémamegoldó képességük,és karmikusan is nagy előrelépést hozhat.
úgy is lehetne mondani,hogy ez az energia egyfajta örökség,az élő hozzátartozók jutalma lehet.Re: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- AngyaliAndi Ideje: November 30, szerda, 20:00:20
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Ne nevess Anikó, de mellettem mindem digitális kütyü felmondja a szolgálatot. Az összes óránkat ki kellett cserélni mechanikusra, mert állandóan megáltak a közelemben. A mechanikusak nem , csak az elemesek. Jaj, most kezdjek félni? :)))))))))))))))))))) Puszi :AndiRe: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- Anna1955 (angyaligirl@freemail.hu) Ideje: November 30, szerda, 23:22:31
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Anikó,

Én kicsit szkeptikus vagyok, ennek a béka hírnek a valódiságában, pont úgy nem hiszem el, mint a gabonakörök nem ember által készítettségét.... De olvasmánynak nagyon tetszett....:)))))

Szeretettel AnnaRe: Természetfeletti jelenségek - 6. (Pontok: 1)
- soman (soman@vodafone.hu) Ideje: December 01, csütörtök, 08:18:32
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kár, hogy nem írtál arról, hogy megcsókolták-e a kőbe zárt békát! Viccen kívül mondva, én nem vagyok teljesen szkeptikus a természetfeletti jelenségekben, de igazándiból akkor lehetne meggyőzni, ha valami személyesen történne velem. Persze, nem pont az óramegállás...PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.13 Seconds
pharmacy online