[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Kiskecske
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9083

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 17


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 2: Wendler Mária portál
· 3: Végh Sándor személyes honlapja
· 4: Alkotó.lap.hu
· 5: Orbia
· 6: Péter Erika honlapja
· 7: Janusvers
· 8: Kaláka
· 9: Haász Irén weblapja
· 10: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 11: Ararát
· 12: Dezső Ilona Anna honlapja
· 13: Barátok Verslista honlaja
· 14: SOmannák
· 15: Fényfa
· 16: Máté László honlapja
· 17: Egy lélek csillan
· 18: haiku.lap.hu
· 19: A Hegy - NeMo blogja
· 20: vers zene.lap.hu

cheap cigarettes sorry.
Mottók
meszegeto

Apám, gyerekkoromban gyakran azzal tréfált: „ Menj oda fiam a fa mögé, nézd meg ott vagyok-e?„
Én mindig odamentem. Sohase volt ott.


Ha nem mentem volna oda, vajon ott lett volna ? Hol van most ?

-.-

A verbális kommunikáció összezavarja a dolgokat. Ha azt gondolod „igen” azt mondod „ nem „.A leirt , vagy kimondott szó valamit jelent számodra, aki leírta, vagy kimondta. Aki olvassa, vagy hallja annak is jelent valamit. A kettő ritkán azonos. Voltaképpen az is ritka, ha számodra, a leirt szó egy hét, vagy egy év múlva is ugyan azt jelenti. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni.


-.-

Te is vasárnapi depressziós vagy. Olykor délután kettőtől hatig, hétig, mély fájdalommal ülsz a kanapén, és nem mozdulsz. Bánt a fény, a hang. Felhúzod a térded az álladig, átkarolod a lábadat, és a melledhez szorítod. Bámulod a TV-t , mint kavargó lángok a kandallóban, semmilyen hatással nincs rád, amit látsz. Nem is látod, csak nézed. Szeretnéd, hogy essen az eső. Ha nem esik, akkor legyen köd, vagy valami nyúlós, vacak miazma, olyasmi, mint amit belül érzel. Rokonszenv. Hasonszenv. Meg kéne halni. Dögleni. Nincs kiút. Vége. Passz.
Sté-pasz.

Persze közben tudod, hogy hétkor ennek vége lesz. Akkor kezdődik az esti sihta. Gyerekfürdetés, etetés, vacsoráztatás, mosogatás, mosás, vasalás, iskolatáska bepakolás, ceruzahegyezés, cipőpucolás, lecke-maradványírás, mérgelődés, morgolódás, püffögés, utolsó irat táskába helyezése, vízkiverős „elefelejetettemnemcsináltammegmitmondokholnap”.
Élet. Élsz! Ha kell, ha nem.

Azért ne sajnáld az időt a depresszióra kettőtől hatig, hétig! Kell az neked! Nem lehet csak mindig vidáman! Nem lehet mindig „keep smiling”! Nem lehet, hogy ne legyen rossz kedved! Az életbeli dolgokat a végletekig ….Igaz ?

Mindennek meg van a maga ideje, mondja az Irás. Igen mindennek megvan a maga ideje.

Arra vigyázz csak, hogy ne ragadj benne, a depresszióban. Akkor már játék, vagy inkább játszma. Mert nagy csapda ez. Jó, ha sajnálhatod magad. Ha nagyon intenziven csinálod, mindenki, igen mindenki sajnálni fog és segíteni akar. Az jó ha neked segítenek, nem? Ott ülsz, fájdalmas arccal, és elfogadod mindazt, amit adnak neked, voltaképpen teljesen érdemtelenül. Még csak meg se köszönöd. Neked az jár !

A kezelt deprimáltság jó. Olyasmi, mint a meditáció. Megtisztít. Ha tisztességesen végigcsinálod kettőtől hétig – de csak kettőtől hétig, - olyan érzéseket élsz át amit e nélkül nem.
Elsősorban háborogsz. Lelked hullámai az egekbe csapnak. De hát éppen veled, és éppen ő, és éppen ezt, ez mégiscsak….Aztán úgy gondolod, hát igen veled ezt lehet, veled bármit lehet, mert te olyan …. És különben is, megérdemled, és egyáltalán, te alkalmatlan , tehetségtelen, ügyetlen,, olyan izé vagy….Hát akkor meg „mi végre” ? Ez már így van. Persze. Nem is lehet másként. Rászolgáltál, megérdemelted, és nincs senki, aki melletted,… aki érted, …aki veled, és bizonyára a szagod is olyan vacak…. Aztán jön a köd , meg a miazma. És élvezed !

De egyszer csak világos lesz, hogy holnap is lesz nap, és a cipőt ki kell boxolni, a ruhát ki kell mosni, és ki kell vasalni . Milyen illata van a frissen vasalt ingnek? Nyár. Nyár illata van neki. Olyan nyár illata, mint amikor már nem volt iskola, és lenn nyaraltál Füreden, és a szomszéd kislánya a Rozi belemaszatolt az arcodba egy jégdarabos, gyönyörű finom puncs fagylaltot, és nevetett, és a szeplők ezerfelé szaladtak az arcán. Na ilyen nyár illata van a vasalt ingnek.

Ha érzed , akkor van ok felkelni a kanapéról és belekezdeni az esti műszakba. Hát hogyne lenne értelme neki nem? Nem lehet, hogy ne érzed? Csak ha nem akarod.

Hát élj! De ne felejts el kettőtől hétig,- hetente legalább egyszer – különben, hogy jutna eszedbe ilyen szamárság, hogy a vasalt ingnek olyan szaga van, mint a nyárnak…

- . -

Az emberi gondolkodás nem más mit a túlszervezett biokémiai rendszer nem kívánatos mellékterméke.Megjegyzés: Író: Brunner Tamás
Ideje: Augusztus 06, hétfő, 22:16:00 - fullextra

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

Életünk napjaink

"Mottók" | Belépés/Regisztráció | 5 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Mottók (Pontok: 1)
- Csilike Ideje: Augusztus 09, csütörtök, 23:50:50
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nagyon eredeti iras, es egyet ertek vele. Kell a rosszkedv ahoz, hogy kiegyensulyozott legyen az eletunk, es Igen, hogy ilyen gondolatok szulessenek bennunk, hogy a vasalt ingnek nyar illata van. Fantasztikus az emberi agy, ahogyan mukodunk, nem? Gratula: CsillaRe: Mottók (Pontok: 1)
- Audrey Ideje: Augusztus 08, szerda, 23:19:22
(Adatok | Üzenet küldése)
Jópofa írás! Egyetértek sokmindennel.... Én is depressziós vagyok, de nem csak vasárnapi... Ismerős volt téma... :-))Re: Mottók (Pontok: 1)
- parakalo Ideje: Augusztus 07, kedd, 20:24:17
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nagyon tetszett az írásod. Pontosan leírsz mindent, ami a depresszióval, rossz hangulattal jár. És milyen jó, hogy vannak gondok, elvégzendő teendők, dolgok, amik hajtanak előre.Re: Mottók (Pontok: 1)
- Netelka (sarhelyi@invitel.hu) Ideje: Augusztus 07, kedd, 19:57:49
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Mennyire igazad van... Miért nem olvaslak én sűrűbben? Lám-lám, a Hoppában is ott vagy, az oldal tetején, bal oldalon. Kár, hogy kevesen találnak meg, pedig neked nem csak a "szád jár" - mondasz is valamit. És ez tetszik.Re: Mottók (Pontok: 1)
- Julianna26 Ideje: Február 03, csütörtök, 13:06:35
(Adatok | Üzenet küldése)
Human brain is really something absolutely amazing! When sometimes I start thinking and analyzing some events from my life, I can't help admiring the way my brains work. Thanks for this cognitive post!PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online