[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: cedrus
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9076

Most jelen:
Látogató: 19
Tag: 4
Rejtve: 0
Összesen: 23

Jelen:
Tagi infók PiaNista Küldhetsz neki privát üzenetet PiaNista PiaNista
Tagi infók skorpio Küldhetsz neki privát üzenetet skorpio skorpio
Tagi infók Almasy Küldhetsz neki privát üzenetet Almasy Almasy
Tagi infók janus Küldhetsz neki privát üzenetet janus janus


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Barátok Verslista honlaja
· 2: Kaláka
· 3: Ararát
· 4: Janusvers
· 5: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 6: Dezső Ilona Anna honlapja
· 7: Péter Erika honlapja
· 8: A Hegy - NeMo blogja
· 9: magyarirodalom.lap.hu
· 10: Haász Irén weblapja
· 11: Egy lélek csillan
· 12: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 13: kortársirodalom.lap.hu
· 14: Olvasás lap.hu
· 15: Sidaversei
· 16: vers zene.lap.hu
· 17: Zsefy Zsanett
· 18: Orbia
· 19: haiku.lap.hu
· 20: Végh Sándor személyes honlapja

cheap cigarettes sorry.
Új színes hírek - 1.


Hosszú szünet után újra az interneten fellelhető meghökkentő és érdekes (elfogadott és leendő) Guiness-híreket kötöttem egy kisebb csokorba...


Hosszú szünet után újra az interneten fellelhető meghökkentő és érdekes (elfogadott és leendő) Guiness-híreket kötöttem egy kisebb csokorba – különösebb irodalmi értéke nincsen, de kikapcsolódásképpen jót tehet.

Majidiyeh, Libanon – Nem kerülhet be a világ legfiatalabb dohányosaként a Guinness Rekordok Könyvébe az az öt éves libanoni kisfiú, aki három éves kora óta rendszeresen cigarettázik. A fiút szülei nemhogy lebeszélték volna erről a szokásról, hanem egyenesen bátorították rá. Az ötéves Abdel Karim al-Ali úgy gondolja, hogy a cigizés még a játéknál is jobb. A Rekordok Könyvének szóvivője azonban elmondta: gyűjteményükben nem szerepeltetnek gyerekeket (pláne nem dohányzót), mert gyakran nem saját, hanem szüleik akaratából próbálnak csúcsot felállítani.

Bangalore, India – Megdöntötte a foggal történő kókuszdió-hámozás világcsúcsát egy indiai férfi, bár eredménye még nem hivatalos. Gautam Verma 42 másodperc alatt három kókuszdiót lehántol fogai segítségével. A hivatalos világrekord 30 másodperc, de ennyi idő alatt csak egyetlen kókuszdiót sikerült lecsupaszítani az előző csúcstartónak. Gautamot máris megkereste egy fogrémgyártó cég. Az indiai cifrázza is: motorkerékpározás közben mutatja be tudományát.

Románia – Megsemmisítő, 41-0-s vereséget mért ősi ellenfelére egy focicsapat a román első ligában. A Carpati Mirsa játékosai és a drukkerei nem hittek a szemüknek, amikor az Avintul Dirlos elleni, szinte mindegyik támadás góllal fejelődött be. Ezt a vereséget soha sem fogják kiheverni – nyilatkozta a meccs után Liviu Baca, a győztes klub kapitánya. A Guinness Rekordok Könyve szerint a nemzeti profi ligákban ilyen arányú győzelem még nem történt, egyedül a skót bajnokság 1885-ös meccse közelíti meg ezt az eredményt. Akkor az Arbroath 36-0-ra győzte le a Bon Accord együttesét.

Megdöntötte a hangos olvasás világrekordját egy svéd színész August Strindberg írásainak tolmácsolásával. A malmöi könyvvásáron lépett fel Lars-Göran Carlsson színész és rendezô, és mivel nagy Strindberg-hívő hírében áll, úgy döntött, hogy kedvenc szerzőjének műveiből tart egy teljes napnál hosszabb felolvasást. A korábbi rekord 24 óra 24 perc volt. Végül 25 órán keresztül zengte az Álomjáték, a Júlia kisasszony, a Haláltánc és más komor művek írójának sorait. Időnként 5 perc szünetet engedélyezett magának és így összesen 5 és fél könyvet sikerült felolvasnia. "Nem féltem attól, hogy elmegy a hangom. Attól már inkább, hogy elbóbiskolok közben" - vallotta be őszintén Carlsson.

Új ordítási világrekord született a stadionbeli szurkolókórus-hangerő kategóriában. Immár hivatalosan is megerősített mérés szerint az amerikai Denver Broncos csapatának drukkerei 128,7 decibellel üvöltöttek, és 3 decibellel harsogták túl a korábbi világcsúcsot, amely két éve egy írországi rögbimeccsen született. Tíz másodpercen át a Denver Broncos hívei akkora hangerőt gerjesztettek a denveri stadionban, mint amekkorát egy Boeing 747-es óriásgép, egy jumbó kelt – mondták a Guinness Rekordok Könyvének illetékesei. A szurkolók rekordsikerű ordítása ellenére csapatuk 28:11-re kikapott.

Queensland, Ausztrália - Egytől egymillióig az összes számot legépelte az ausztráliai Les Stewart. Stewart az első “egy” szócskát 16 éve és hét hónapja írta be. A gépeléshez, amelyet egy ujjal vitt véghez, hét írógépet, ezer tintaszalagot, és 19 ezer 900 ív papírt használt fel a rekorder. Stewartnak két órába tellett egy papír teleírása, és átlagosan napi három oldalt teljesített.

José Cueto Cairo kubai szivarsodró 11 méter és négy centiméter hosszú szivart készített, hogy bejusson vele a Guinness Rekordok Könyvébe. Az eseményről beszámoló rádiójelentés szerint Cairo kizárólag Pinar del Rio tartományban termesztett, a világon legjobb minőségűnek tartott dohányból sodorta a szivart.

Új világrekordot állított fel lemezfeltevésben egy diszkzsoké a németországi Schwetzingenben (Baden-Württemberg). 130 órán keresztül megállás nélkül cserélte a lemezeket KonG és segítőtársa a Café 501 nevű diszkóban, s csak akkor hajtották álomra a fejüket, amikor alaposan túlszárnyalták az addigi 111 órás rekordot. Rekordkísérletük közben óránként öt perc pihenőt tarthattak.

Az alsó-szászországi Hamelnben élő 60 éves Walter Bahre körülfutott Németország határai mentén és 69 nap alatt 5306 kilométert tett meg. Ezzel a teljesítményével felvételt nyert a Guinness Rekordok Könyvébe. A hosszútávfutó 1999. szeptember 9. és november 16. között már kétszer megtette meg az utat a német határok mentén, hogy adományokat gyűjtsön az "Aktion Mensch" elnevezésű mozgalom számára.

Valle Lomellina, Olaszország - Christiano Rizatto (24) bizonyult legeredményesebbnek az idei szúnyogagyoncsapó olasz bajnokságon: a 15 perces versenyidő alatt összesen 23 szúnyoggal sikerült végeznie.

Soltau, Németország - Világrekordot állított fel póznán ülésből a müncheni Peter Goldmann (33), aki 2423 órát kuporgott a magasban a soltaui IV. Nemzetközi Póznán Ülési Világbajnokságon, megdöntve ezzel a hesseni Regina Odeh egy évvel ezelőtti 2394 órás rekordját.

Marokkó – Megállították a hét végén annak a 13 éves marokkói fiúnak a tüsszögését, aki folymatosan végighapcizta az egész múlt hetet. Az ifjú rekorder akaratán kívül több mint 1100 tüsszentést eresztett el a hat nap alatt, ami átlagosan napi kétszáz hapcit jelentett. A megrökönyödött orvosok végül egy hatalmas adag altatót írtak fel neki, aminek köszönhetően mély, tüsszögésmentes álomba merült. Azt még senki sem tudja, mi lesz, ha felébred.

Allahabad, India – Rajendra Kumar Tiwari, szemétgyűjtögetésből élő helyi lakos elhatározta, hogy ő lesz a világon az egyetlen ember, aki elmondhatja magáról: egy tucat égő gyertyát egyensúlyozott bajuszán. Az elhatározást tett követte, a mester mutatványa közben még táncolt is, tardicionális indiai népzenére. Tiwari úr, akinek bajsza megúszta a produkciót néhány kisebb pörkölődéssel, most abban reménykedik, hogy bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe.

Varsó, Lengyelország - Ismét egy lengyel nő nyerte az ordítás-világbajnokságot. A 300 fős mezőnyt 126,1 decibeles üvöltésével utasította maga mögé Dagmara Stanek. Torka hangereje egy légkalapácséval vetekszik - jegyezte meg érzékeltetésként a Reuters. Stanek bizonyult tavaly is a leghangosabbnak a világ egyetlen olyan ordítás-bajnokságán, amelyet Japánon kívül rendeznek. A férfiak közül ugyancsak a tavalyi hangbajnok győzött: Pawel Dabrowskinak 125,3 decibeles ordításra futotta hangerejéből. A lengyelországi Goldapban rendezett versenyre az Egyesült Államokból is érkeztek ordítók, de a mezőny zöme európai volt.

Lancashire-i bevásárlóközpont-alkalmazottak új világrekordot állítottak fel a Mini Morris autóba zsúfolódás terén. Az accringtoni Asda-áruházlánc húsz dolgozója préselte be magát a gépjármű, úgy hogy előtte bevásárlókocsikban gyakorolták az önösszehajtogatás művészetét. A korábbi rekordot a Reading Ladies Rugby Team hozta össze 2000 májusában. Ők tizenheten fértek be. Sherry Green, a mutatvány koordinátora úgy nyilatkozott: a kötelező diétás étrendből érthető okok miatt kitiltottuk a babételeket.

És végül egy magyar vonatkozású, szívünknek kedves rekord-hír:

Egerszegi Krisztina minden idők legjobb magyar (hát)úszónője - az övéhez hasonló vízfekvésről álmodik minden úszó. Sok-sok címe mellett 2001-ben ő volt az „Évszázad sportolója”.
Minden idők legfiatalabb női olimpiai bajnoka. Nála több egyéni úszó olimpiai bajnokságot senki sem nyert a világon. A királynő. A szakemberek szerint a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame) beválasztott klasszisnál senki sem úszott elegánsabban. Nem kétséges, megelőzte a korát.


*

Megjegyzés:
(Forrás: http://www.okorszem.hu/records/ és http://www.kataca.hu/sport/uszas/eger/index.html)


Ideje: Május 22, csütörtök, 12:21:59 - mango

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

mango

"Új színes hírek - 1." | Belépés/Regisztráció | 10 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Új színes hírek - 1. (Pontok: 1)
- piroman Ideje: Május 22, csütörtök, 15:27:59
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Argh... :D Mindig is hittem az emberi hülyeség határtalanságában! Mi vihet rá ilyenekre embereket? (Mellesleg egy Guiness-rekord felállításában tevékenyen benne voltam. Segítettünk felépíteni a világ legnagyobb aprósütemény-piramisát! De az más!:) Ecce homo... Jót vigyorogtam, köszi!Re: Új színes hírek - 1. (Pontok: 1)
- zsuka49 Ideje: Május 23, péntek, 18:27:28
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Jaj, de jó olvasni ismét a híreidet Anikóm!!!:))
Már hiányoztak ám - legalábbis nekem!
Pusza: ZsuzsiRe: Új színes hírek - 1. (Pontok: 1)
- csitesz Ideje: Május 23, péntek, 23:23:15
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nagy az Isten állatkertje. Azért köszoi a fáradozást, és az összeállítást. puszi JózsiRe: Új színes hírek - 1. (Pontok: 1)
- Julianna (julianna41@citromail.hu) Ideje: Május 24, szombat, 08:57:15
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Már hiányoztak a "Színesek"! Sok információt olvasunk, kapunk. de a te "csokrod" szebb, érdekes dolgokról írsz, ami kiegészíti a tudnivalókat. Üdv., EditRe: Új színes hírek - 1. (Pontok: 1)
- Eroica Ideje: Május 24, szombat, 13:54:45
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Húú, örömmel olvaslak Anikó, mango, csak az a bajom, hogy rádöbbentem, hogy én már semmivel sem tudok bekerülni a rekordok könyvébe, sőt az adatokat is azonnal elfelejtem -sajna. Ölellek: ErikaPHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online