[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Quill_Rascal
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9084

Most jelen:
Látogató: 15
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 15


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Fényfa
· 2: Orbia
· 3: Dezső Ilona Anna honlapja
· 4: Olvasás lap.hu
· 5: A Hegy - NeMo blogja
· 6: haiku.lap.hu
· 7: Alkotó.lap.hu
· 8: Haász Irén weblapja
· 9: Ararát
· 10: Sidaversei
· 11: Hegedűs Csaba honlapja
· 12: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 13: SOmannák
· 14: Zsefy Zsanett
· 15: Péter Erika honlapja
· 16: Végh Sándor személyes honlapja
· 17: Egy lélek csillan
· 18: magyarirodalom.lap.hu
· 19: Janusvers
· 20: vers zene.lap.hu

cheap cigarettes sorry.
Reinkarnáció
Bettus

"Életünk csupán egy álom annak a sokkal reálisabb életnek az álmai közül, s ez végtelenül sokáig tart, egészen a legutolsó álomig..."


„Ahogy álmok ezrein át élünk jelenlegi életünkben, úgy jelenlegi életünk is csupán egy a sok ezer ilyenfajta élet közül, amelyekbe egy másik, sokkal reálisabb életből lépünk be … és amelybe visszatérünk a halálunk után. Életünk csupán egy álom annak a sokkal reálisabb életnek az álmai közül, s ez végtelenül sokáig tart, egészen a legutolsó álomig, az igazán valódi életig, Isten életéig.” (Lev Tolsztoj)

Nincs olyan ember a világban, akinek nem fordult volna még meg a gondolat a fejében, hogy vajon mi lehet a halál után? Van-e egyáltalán élet a halál után? Létezik-e menny és pokol? Vagy esetleg van lehetőségünk reinkarnálódni?
A modern tudományok, és a tudósok nem tudnak ésszerű magyarázatokat adni a reinkarnáció folyamatára. Az emberek többsége hisz benne, vagy tudja, érzi, hogy van, létezik LÉLEK. Ám a keleti vallások művelői olyan parányi „részecskeként” írják le, amelyet szabad szemmel nem láthatunk. A probléma pedig itt kezdődik. A mai világban ugyanis a „Hiszem, ha látom!” alapelve működik, így kevesen vannak, akik hisznek a létezésében. Pedig valójában csak egy kicsivel több időt kellene fordítanunk a keleti vallások tanai felé, és megérthetnénk a lélekvándorlás folyamatát és „Miért”-jét? .
Rengeteg filozófus foglalkozott, és foglalkozik még a mai napig is az indiai, Védikus írások tanulmányozásával, amelyek magyarázatokat adhatnak a Lélek rejtelmeire.

A lélekvándorlással kapcsolatosan az első és legfontosabb dolgot kellene megértenünk: csak a testünk változik az évek multával, a lelkünk ugyanaz marad. Természetesen folyamatos fejlődésen megyünk keresztül életünk során, hiszen a minket érő változások, események hatására folyamatosan bővülnek az ismereteink.
Azoknak, akik megkérdőjelezik a lélek jelenlétét, talán a legjobb példát annak létezésére, az álmaik mutathatják meg. Biztosan mindenkinek volt már olyan álma, amelyben saját magát látta különböző szituációkban, olyan helyszíneken, ahol még soha életben járt. A filozófusok szerint ezek a helyek azok, ahol előző életeink során már megfordultunk. Vagy a másik álom, - amelyet már személy szerint én is átéltem -, hogy az álmunkban saját magunkat látjuk, ahogyan alszunk.
Egy világhírű szívsebész, Wilfred G. Bigelow például hitt a lélek létezésében, és állította, hogy a halál beálltakor változások észlelhetők a környezetben. Talán valahogyan úgy érezzük, mintha a szeretteink még mindig ott lennének köztünk Lélekben. Ugyanúgy figyelnének minket, mint mindig azelőtt, csak mi már nem láthatjuk, nem érinthetjük meg őket.
Ezek a testekből kikerült lelkek, attól függően milyen életet éltek, vagy reinkarnálódnak vagy hazatérhetnek Istenhez, az örök boldogság birodalmába.

Az, hogy milyen formában születünk újjá, csak tőlünk függ. A karmánktól. A karmák foglalják magukban azokat a cselekvéseket, amelyeket a jelenlévő anyagi világban elkövetünk. Ezek visszahatásai köszönnek majd ránk a következő életünkben. Például, ha valakinek a soha nem sikerül semmi ebben az életben, úgy tartják a tanok, ez azért van, mert előző életében valami rossz dolgot követett el az embertársai vagy a környezete ellen.
Az embernek tehát meg kell tanulnia becsülni és tisztelni mindazt, amit ettől az élettől kapott, és helyesen élnie. Helyesen élnie úgy, hogy minél kevesebbszer kelljen újjászületnie ebbe az anyagi világba.
Egy másik fontos felvetnivaló pedig, ha a lélek még nem született újjá és nem is tért még vissza Isten birodalmába, akkor hol lehet? Ezek a lelkek talán bolyonganak. A tanok úgy tartják, hogy csak azok a lelkek bolyonganak közöttünk, amelyek öngyilkosságot követtek el. Akár fizikai, akár lelki öngyilkosságot. Ezeket a szellemeket súlyos bűneik miatt fosztották meg fizikai testüktől.
Manapság már rengeteg könyv született a lélekvándorlásról. A legtöbb a reinkarnációval kapcsolatos tapasztalatokat meséli el. Vannak, akik állítják, hogy emlékeznek előző életükre, és vannak azok –akik hitelesebbek- , ők gyermekeikben vélik felfedezni elhunyt nagypapájuk, nagymamájuk szokásait, vonásait.

Valaki a sorsban hisz, valaki a véletlenekben, valaki pedig abban, hogy valami felsőbb erő irányít mindent az életünkben. Én hiszek a sorsban, hiszem azt, hogy mindennek oka van, ugyanakkor azt is, hogy az elhunyt szeretteink figyelnek minket, vigyáznak ránk onnan fentről, és attól függően mennyi szeretet és odafigyelést kaptak tőlünk segítik a sorsunkat.


Megjegyzés:
Forrás:
A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda tanításai alapján: Visszatérés, a reinkarnáció tudomány című könyv
Ideje: Augusztus 07, csütörtök, 10:15:01 - mango

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

All FullextraAnomáliák térben és időben

"Reinkarnáció" | Belépés/Regisztráció | 9 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- zoria Ideje: Augusztus 07, csütörtök, 15:56:33
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Köszönöm, hogy ezt az írást feltetted. Hiszem ha látom elméletet sokan vallják az ismerőseim között is. Csak a megdöbbent arcokat látom amikor elmondom nekik ami velem történt. Amikor a hajnali álomban a halott Édesapám nem engedett a Férjemhez és amikor felriadtam a rémálomból telefonon közölték, hogy a Férjem szolgálat közben meghalt. Amikor altatás közben Ők ketten fogták a kezem és szóltak, fel kell ébredj. És az általam is hihetetlennek tűnő fény ami a távozó lelket várja. Az ablációs műtétet ébren csinálják. Amíg égette a lézer a szivemet egy pillanatra láttam közben a fényt és a Férjemet aki eltolt magától, menj vissza. Én elhiszem. hogy még találkozni fogok velük és elhiszem hogy a jóért jót és rosszért rosszat kapunk.Re: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- Bettus Ideje: Augusztus 07, csütörtök, 16:21:45
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Én is köszönöm, hogy megosztottad a történeted! én úgy vélem, hogy ezek nagyon fontos dolgok az életben, főleg ebben a mai világban!Re: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- kepe Ideje: Augusztus 07, csütörtök, 23:36:16
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Reinkarnáció nélkül én pl. egyáltalán nem értem a világot, nem logikus : Megszületik egy ember, él egy pár évtizedet (ha él egyáltalán annyit), aztán meghal úgy, hogy tulajdonképpen olyan rettenetesen sokat nem változott. Így önmagában tehát már eleve nem érteném, hogy egyáltalán miért születik meg. Nem érteném, hogy egy tökéletes világmindenség miért hozna létre olyan szabályokat, aminek a keretei között ez egyáltalán megtörténhet. Ez így öncélú kegyetlenség lenne. Ha pedig öncélúan kegyetlen, nem lehet tökéletes, tehát összeomlott az egész rendszer. De mivel nem omlott eddig össze, így reinkarnációnak is lennie kell..:)Re: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- Lyza1 Ideje: Augusztus 08, péntek, 13:12:41
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Figyelemre méltó ismét az írásod!...Hiszem én is a lélek létezését, mert amikor édesanyám meghalt, hallottam abban az időpontban a zihálását a fülembe és pár másodperc után hívtak a kórházból a szomszédai, hogy éppen abban a pillanatban hunyt el!...Tehát lélek van a testen kivül is!...Puszi: LyzaRe: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- Bettus Ideje: Augusztus 08, péntek, 13:26:54
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nekem még nem volt soha hasonló élményem, ám mikor nagypapám meghalt, és jártunk hozzá a temetőbe, édesanyám mesélte, hogy ő sokáig látta őt, hogy ott ül a sír szélén, és azt kérdezi, hogy Gyerekek, miért hoztatok engem ide?
úgy vélem ez is arra utal, hogy márpedig létezik LÉLEK! és ezért hiszem azt is, hogy elhunyt szeretteink figyelnek minket és vigyáznak ránk onnan fentről!Re: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- piroman Ideje: Augusztus 13, szerda, 13:52:10
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Ebben a reinkarnáció-izében már az előző életemben sem hittem. :DRe: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- jgmiki Ideje: December 20, szombat, 14:58:58
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
átéltem én is titokzatos találkozást Jézussal, de nem olyan az, mint a Bibliában, elmondanám, de nincs kinek, hisz sehol nem hisznek nekem, főleg a hívők nem, ez van! a táltosRe: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- Bettus Ideje: December 30, kedd, 19:36:02
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves táltos :) ha szabad így szolitani :)
én szivesen meghallgatnám a történeted!miért nem irod le? meséled el? sokan vannak, akik hisznek benne, sőt olyanok is, akik átéltek hasonlot, de van aki nem mer beszélni rolaRe: Reinkarnáció (Pontok: 1)
- kicsijohn Ideje: Március 10, kedd, 20:35:43
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Sziasztok mindenkinek, szeretnék rávilágítani egy nagyon fontos dologra a Reinkarnációval kapcsolatban. Nem születünk ujjá csak Isten ajándékának elfogadása által! amik Reinkarnálodnak , azaz ujra és ujra élik az "életet nem más mint a sok szellemi lény amejj kivetetett a myenyből. az ember halála után vagy ide, vagy oda kerűl nincs más!!!!! Menny, vagy pokol. Nem mindeggy mégis vannak akik vissza tudnak emlékezni a több száz évvel ezelöti időkre, hogy is van ez??? egyszerű A démonok mennek át egyik emberből a másikba, és viszik magukkal az elöző emberrel megélt emlékeket. Ezért van, hogy emlékszik az ember arra ami nem is vele történt meg és nem azért mert Reinkarnálodott!!!! amit írtam lehet vele vitatkozni és mondhatom a levegőre, hogy nincs mert nem látom, de az attol még van . Ha meg nem lenne akkor meg mi sem lenénk!!!
Akkor meg démon van bennem ??, Nem ez a lényeg, hanem az, hogy Isten nincs benned!PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online