[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Quill_Rascal
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9084

Most jelen:
Látogató: 20
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 20


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Dezső Ilona Anna honlapja
· 2: Ararát
· 3: Zsefy Zsanett
· 4: Egy lélek csillan
· 5: vers zene.lap.hu
· 6: SOmannák
· 7: A Hegy - NeMo blogja
· 8: Hegedűs Csaba honlapja
· 9: Olvasás lap.hu
· 10: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 11: Barátok Verslista honlaja
· 12: Wendler Mária portál
· 13: Orbia
· 14: Sidaversei
· 15: Végh Sándor személyes honlapja
· 16: kortársirodalom.lap.hu
· 17: Máté László honlapja
· 18: Haász Irén weblapja
· 19: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 20: Janusvers

cheap cigarettes sorry.
Szlovák valóság
Lacoba

...és egyszer majd a szlovák fülek is hallhatják, milyen gyönyörű a Magyar Himnusz!


Szlovák valóság

Rádiós csapatommal 12 napot töltöttünk északi szomszédunknál. Nem akárhol, hanem a Magas Tátrában. Gyönyörű. Kezdi túlélni a táj a 6 évvel ezelőtti vihart, amikor a fenyők 90 %-át kidöntötte a szél. Akkor is itt jártam – szerencsésen megúsztam, csupán egy picinyke karcolás jelzi a kocsim hátulján a kellemetlenséget.
Rendkívüli hely ez. Tátra Lomnic, Lanovka, Encián, Lomnici-csúcs, Gyönyörű szállodák, házak – közülük a legtöbb még magyarként épül, csakúgy mint a vasútállomás is.
Az emberek kedvesek, bár most nincs főszezon, de várják a turistákat. Elsőre nem reagál a bolti pénztáros a: „Kezitcsókolomra”. No majd holnap. Talán.
Elég sok dolgunk van. Versenyekre készülünk, antennát-, rádióállomást építünk, főzünk, sütünk magunknak. Békét hoztunk ide a Tátra tövébe. A csapatunk egy közös csapat vajdasági és szlovák barátainkkal együtt csemegézzük a knédlit, a chevapot, no és persze a magyar gulyást. Házigazdánk kivételével mindannyian magyar anyanyelvűek vagyunk, ám ez mit sem számít.
A hideg, szeles idő ellenére jól elvagyunk a délvidéki birs-, a karpatcki-, a zagyvai szilva- pálinka melegen tartja a bensőnket, no és persze az együttlét pedig a lelkünket. Jó kis csapat ez. Eredményben is jól szerepelünk a versenyeken, a cseh rendezők külön köszönik a nemzetközi csapatnak az aktivitást.
Ám... Azért valami esztelenség is vegyült a szépséges tájba, a jó hangulatú együttlétbe. 4-én a Szlovák 2. közvetítette a Szlovákia-Magyarország férfi kézilabda EB selejtezőt. A hírnek illetve a lehetőségnek nagyon örültünk. Az eredménynek is, de történt valami:
Felsorakoztak a kezdésre a csapatok, és felhangzott a himnusz... Legalábbis azt hittük, látszott, hogy a helyszínen ment normálisan, hiszen énekelték a játékosok, edzők, közönség egy része, de mi nem hallhattuk Himnuszunkat. Helyette egy rettenetesen fülsértő, hamisítvány volt hallható, illetve nem igazán volt hallgatható, mert nem voltak helyén a hangok, még a legsilányabb dallam is „Varázsfuvola” ehhez képest.
Megdöbbentő. Ma 2012. november 14 van. Borongós az idő, nagy ívben letojja a meteorológia az uniós és emberi normákat.
Várjuk, hogy egyszer megvirradjon a szűk fejek hajnala is, de már azzal is beérnénk, ha az alkony, vagy a sötét éj szállna rájuk...
Ám, én mégis azt mondom, hogy gyönyörű Szlovákia, lélegzetelállító a Tátra, kedvesek az átlagemberek. Aki teheti menjen el közéjük, hogy lássák: mi is az igazi valóság, és egyszer majd a szlovák fülek is hallhatják, milyen gyönyörű a Magyar Himnusz!Ideje: November 14, szerda, 13:07:56 - Administrator

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
"Szlovák valóság" | Belépés/Regisztráció | 17 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Anna1955 (anna.lorinczi.l@gmail.com) Ideje: November 14, szerda, 13:15:25
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Drága Lacobá, megdöbbentett amiről írtál. El sem tudom képzelni, hogy ez valóban nem véletlen, és nem technikai hiba okozta. Ha ez valóság, akkor megőrült a világ, illetve az nem, csak néhány hatalmat nyert ember, aki nem tud mit kezdeni jó dolgában. Nagyon örültem a beszámolódnak, és a gyönyörű fotóknak is, de amiről írtál az szíven ütött.

Szeretettel ölellek:
AnnaRe: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- a_leb Ideje: November 14, szerda, 14:52:35
(Adatok | Üzenet küldése)
Örülök, hogy jól érezted magad, Lacobá. annak, hogy sikerrel szerepeltetek, és hogy nemzetközi csapattal, annak pedig különösen. Amiről írtál, hogy a Himnusz hogy került kifordítására, engem nagyon megdöbbentett, Ilyenkor kicsit mindig elfacsarodik a szívem, miért kell ez... Örömmel láttalak.

aLébRe: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Samway Ideje: November 14, szerda, 17:34:31
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nagyon örülök, hogy az egészséged megengedi, hogy ennek szép és nemes hobbidnak újból tudj élni. Ami a himnuszunkat illeti, nem is vár az ember" ott "még magas labdát. A fotóknak külön örülök és gratulálok hozzá. Szépen fogtad meg a tájat.

üdv barátod JózsiRe: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Teru Ideje: November 15, csütörtök, 00:50:24
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Lacoba, úgy látom ezek a "torzitások" világ szerte mennek, mintha az emberek szégyelnék a hazájukat. Mennyire szomorú... De én már elfogadtam, hogy amig a mi szivünkben anygali muzsika, addig még él a nemzet. Gyönyörű fotók, köszönjük hogy megosztottad velünk.
Szeretettel, TeruRe: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Bogika Ideje: November 15, csütörtök, 10:14:36
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Örülök, hogy régi ismerősöket fedezhettem fel a gyönyörű képeken.Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- soman (soman@mailbox.hu) Ideje: November 18, vasárnap, 07:18:54
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Tényleg szinte hihetetlen Laco bá, hogy manapság még létezik ilyen. És annak milyen rossz érzés ez, aki napról-napra együtt él ezzel. Mégis kitart.

Gratulálok a jó szerepléshez, beszámolódhoz, és a szépséges fotókhoz!Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- AngyaliAndi Ideje: November 21, szerda, 09:12:01
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Drága Lacoba, nagyon gyönyörű helyen voltatok. Én a többi eseményen már meg sem lepődök. Talán csak azon, de azon is csak egy picit, hogy ma, a XXI. században, a sport területén /ami ugye globális, egységes, szabályozott, elfogadott, kirekesztésmentes, politikamentes.../ ezt hagyják. Most nem a mi tehetetlen, impotens külképviseleteinkről beszélek, hanem a sport világában leledző vezetőkről. Mert kérdem én, egy kanadai, német himnusz elhangozhatna így? Nem hinném. Max talán egy szudáni. Vannak az egyenlőknél is egyenlőbbek. Ez a miniállam meg olyan amilyen. Történelem, gyökerek nélkül.Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Emericus (emericus0615@freemail.hu) Ideje: November 22, csütörtök, 20:50:36
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Lacobá, irigykedve néztem a gyönyörű helyeket, akol diákkoromban magam is sokat jártam. A Himnuszt természetesen tudják a szlovákok, biztos, hogy van szép hangfelvételük is, szó sem lehetett technikai malőrről. Pszichológiai hadviselés ez a javából.
Egy teljesen más helyzet, más ország (vagy mégsem?): mesélik, hogy Tamási Áron halálakor a koporsót szállító vonatot a CFR (a román vasutak) illetékesei, nyilván felsőbb utasításra egy másik Lupeni-be vezényelték, nem az Udvarhelyszéki Farkaslakára, román nevén Lupeni-be. Nem tudták volna, hogy ki fekszik a koporsóban? Dehogyisnem tudták. De ezzel a "tévedéssel" ők nem akartak rosszat, dehogyis. Elnézést is kértek. Csak azok lelkébe gázoltak, akik a szertartáson szerettek volna részt venni, amiképp a szlovákok a magyar sportbarátok örömét kurtították meg.Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- LEKA Ideje: November 23, péntek, 15:37:25
(Adatok | Üzenet küldése)
Kedves Lacobá! Csodás a táj, ahol jártatok, és bizonyára megvan az oka, is, hogy nem először látogattok erre a helyre. Az együtt tevékenykedés (országtól függetlenül) - az egyszerű, normális emberek sajátja. De a politika az más...
Gratulálok eredményetekhez - és csodálom aktivitásodat:)))Re: Szlovák valóság (Pontok: 1)
- Nanti Ideje: December 06, csütörtök, 11:13:03
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Ha torzítva is, de legalább van, vagyis volt.
De, mi van akkor ha még torzítva sem?
Sok mindent megéltünk már, és megtanulhattuk, hogy nincsenek csodák, csak a rideg valóság.PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.14 Seconds
pharmacy online