[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Quill_Rascal
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9084

Most jelen:
Látogató: 20
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 20


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 2: Olvasás lap.hu
· 3: A Hegy - NeMo blogja
· 4: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 5: Máté László honlapja
· 6: Haász Irén weblapja
· 7: haiku.lap.hu
· 8: Alkotó.lap.hu
· 9: magyarirodalom.lap.hu
· 10: Hegedűs Csaba honlapja
· 11: Péter Erika honlapja
· 12: Janusvers
· 13: Dezső Ilona Anna honlapja
· 14: Kaláka
· 15: vers zene.lap.hu
· 16: Gligorics Teru Versei
· 17: Wendler Mária portál
· 18: Orbia
· 19: Zsefy Zsanett
· 20: SOmannák

cheap cigarettes sorry.
Megtalálták Petőfi hamvait
mickey48

Ha még mindig kételkedne benne, a Magyar Tudományos Akadémiának kell bebizonyítania, hogy Barguzinban NEM Petőfi Sándor hamvait találták meg!


A Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor Bizottsága meghívásos értekezletének részvevői számos kérdésben éles, olykor szenvedélyektől sem mentes vitát folytattak, egyben azonban kivétel nélkül egyetértettek:MOSTANTÓL KEZDVE AZ MTA A SOROS. Ahhoz ugyanis, hogy 1989-ben a burjátföldi BARGUZINBAN Petőfi Sándor hamvait találta meg a Morvai Ferenc vezette expedíció, semmilyen kétség nem fér. Ennek ellenkezőjét immár a Magyar Tudományos Akadémiának kell bebizonyítania.

Megvannak Petőfi Sándor hamvai
Bizonyítás tizenkét pontban

1. Petőfi Sándort, a legnagyobb magyar költőt 1849. július 31-én látták utoljára a Segesvár közelében fekvő Fehéregyháza határában zajló csatában, amelyben a Bem tábornok vezette magyar seregeket az intervenciós cári orosz csapatok legyőzték. A csata másnapján a győztesek osztrák segédlettel végigkutatták a több száz holttesttel borított csatateret, halálra keresvén a bécsi udvar egyik az Akasszátok föl a királyokat! című vers szerzőjét, de nem találták. A csatatéren elesetteket tömegsírba temették. Évszázaddal később, 1956-ban magyar-román történészi-régészi vegyes bizottság feltárta a fehéregyházi tömegsírt, végigvizsgálva a holttesteket. De Petőfi Sándor földi maradványit nem találták. Megállapítható, hogy Petőfi Sándort Fehéregyházán elesni nem látták, holttestét sem akkor, sem később ott meg nem találták. Nem lehet tehát kizárni azt, hogy Petőfi a csatában fogságba esett és elhurcolták.

2. Mára, 2013-ra hitelt érdemlően bizonyítottnak kell tekinteni azt, hogy 1849-ben az orosz cári csapatok igenis vittek magukkal magyar honvédeket hadifogságba. Ezt a tényt nem csak a bécsi császári kormány 1849-es, Ferencz József császár által is saját kezűleg ellenjegyzett jegyzőkönyve helyezi kilátásba, de bizonyítják Oroszországból hazakerült első világháborús hadifoglyok vallomásai, akik Szibériában agg magyar honvédekkel, illetve leszármazottaikkal találkoztak. Ugyanezt állítják magyar hadtörténészek is, mint a már elhunyt Józsa Antal, akinek e tárgyban Glatz Ferenchez, az MTA egykori elnökéhez, 2001. január 21-én írt levelét a mostani értekezleten hozták nyilvánosságra.

3. 1866-ban, Felix Wiszniewski, Szibériából hazatérő lengyel száműzött hírt hoz Petőfi Sándorról: közli, hogy ott szerzett információi szerint Szibériában él, hadifogolyként. Levele nyomán Jókai Mór a Vasárnapi Újságban teszi szóvá Petőfi Sándor felkutatásának erkölcsi imperatívuszát.

4. A tévedés kockázata nélkül lehet állítani, hogy Szibériában, a Bajkál-tó partján fekvő, többségében mongol burjátok lakta Barguzinba, a cári Oroszország veszélyesnek ítélt politikai foglyokat internált. Közöttük volt a dekabrista forradalmár, M.K. Küchelbecker és egy távoli, európai országból érkező, Alexander Sztyepanovics Petrovics nevű őrnagy, aki költő is volt.

5. Fontos tudnunk, hogy az 1823. január 1-én született Petőfi Sándort Kiskőrösön Alexander Stephanus Petrovics néven anyakönyvezték. Ez ma is bárki által ellenőrizhető tény.

6. Az első világháború során számos magyar hadifogoly került Szibériába. Köztük Svigel Ferenc, aki egy fényképet hozott magával, amely a barguzini temetőben készült. A kereszten Alexander Sztyepanovics Petrovics neve szerepel, őrnagy és költő megjelöléssel. A halál dátuma 1856. Svigel joggal remélhette, hogy megdicsőül hazájában, ennek ellenére megszégyenült. A boszorkányperrel is felérő lejáratás ma is folytatódik- majdnem száz év után. Ez a kitüntető figyelem annak köszönhető, hogy ő nem elégedett meg azzal, hogy hírét hozza a barguzini Petrovics-Petőfi sírnak, hanem fényképet készíttetett róla és a bakancs talpában hazahozta. Nem kegyelmeztek, és ma sem kegyelmeznek neki azok, akik abban érdekeltek, hogy az egyik legnagyobb magyar az örök ködben maradjon. De nincs szerencséjük, mert két egymástól független orosz, Eliaszov majd Vinokur igazolta őt.

7. Jozef Hallon a Pozsony melletti Malackáról rukkolt be a k.u.k. hadseregbe és került orosz fogságba. Hazatérte után elmesélte, hogy Vengerskaja nevű faluból, ahol a fogolytársaival tartózkodott, gyakran átmentek egy közeli faluba, ahol Petőfi sírja volt. A helyiek elmondták, hogy a költő ott élt, és annyi év elmúltával is tisztelettel beszéltek róla. Malacka - Malacky ma Szlovákiához tartozik.

8. L. Eliaszov, szovjet néprajzkutató, egyetemi tanár 1937-ben Barguzinban folytatott gyűjtőmunkája során találkozott a Barguzinban eltemetett idegen őrnagy és költő, Alexander Sztyepanovics Petrovics emlékével. Adatközlői, akik még életében találkoztak a titokzatos idegennel, beszámoltak arról a vallomásáról, amit a hozzá közel állók hétpecsétes titokként kezelték, és csak halála után közöltek: Petrovics egy távoli európai országból érkezett, ahol egy Franc nevű királlyal háborúzott. Eliaszov 1970-ben tájékoztatta Lőrincz L. László magyarországi Kelet-kutatót és átadott neki egy dossziét a barguzini Petrovics-legendákról.

9. Burjátországban, (Barguzinban) elevenen él az idegenből érkezett, titokzatos hadifogoly őrnagy és költő emléke. Féltve őrzik orosz nyelvű verseit. E verseket két évtizeddel ezelőtt eljuttatták a verstan egyik legnagyobb magyar tudósához, a debreceni egyetem professzorához, az MTA doktorához, Szuromi Lajoshoz, aki tudott oroszul, és akinek a felesége orosz nyelv és irodalom tanár volt. A Petőfi teljes költészetét átfogóan ismerő verstan-professzor elmélyült az anyagban és a neki átadott - Álmok - című orosz versnek megtalálta a párját Petőfi magyar költészetében. Címe: Véres napokról álmodom. A két vers üzenete azonos, azonos ritmusuk, és Petőfi teljes költészetében egyedülálló, azonos stílusjegyekkel bírnak. Szuromi Lajos szerint nincs az a hamisító, aki ezt a nagyfokú azonosságot produkálni tudta volna. Tehát az orosz nyelvű vers szerzője nem lehet más, mint maga Petőfi Sándor, aki örök hallgatásra ítélten kilétét nem fedhette fel, de aki ezzel a verssel üzenhetett a távolba, az otthon maradt, értő barátoknak, Jókainak, Aranynak, akik azonnal fel kellett e versben ismerjék őt. Szuromi Lajos ma már nem él. Petőfi-tanulmánya lett a veszte. Sorsa igazi magyar sorstragédia. Mindazonáltal tanulmánya két évtizede nyilvános, és mindmáig nem akadt egyetlen magyar irodalmár, aki annak állításait, következtetését cáfolta volna. Olyanok viszont, akik megerősítették Szuromi Lajos következtetését, vannak, mint például dr. Kún Ferenc.

10. 1989-ben, egy Moszkvában élő, de gyermekkorát Barguzinban töltő idős férfi, J.D. Vinokur, a Morvai Ferenc vezette expedíció tagjainak megjelöli a barguzini temetőben azt a helyet, ahol ő még gyermekkorában látta Alexander Sztyepanovics Petrovics sírját. Az expedíció vezetői máshol kezdik az ásatásokat. 192 négyzetmétert feltárnak, benne 28 sírt. A kiásott tetemek döntő többségükben mongoloid embereké. De előkerül a dekabrista forradalmár, M.K. Küchelbecker és kislányának koporsója is. Végül - másfél méterre a Vinokur bácsi által megjelölt helytől -, 170 cm-rel a föld alatt, koporsó nélkül eltemetve, egy 30-35 éves korában, vélhetően 1850-1870 között elhunyt európai, kétségtelenül férfi tetemére bukkannak. Mindenki tudja: Alexander Sztyepanovics Petrovics hamvai kerültek elő.

11. A feltárást végző négy antropológus - Dr. Kiszely István, az amerikai Bruce Latimer és Clyde Simpson, valamint a szovjet Alekszij Burajev - a legaprólékosabb embertani vizsgálatnak vetik alá a leletet. Megállapítják, hogy annak valamennyi testmérete megegyezik Petőfi Sándor azon méreteivel, amelyeket a Budapesten végzett előtanulmányaik során gyűjtöttek be. Ezek után 1989. július 23-án jegyzőkönyvbe foglalják: szakemberekként teljes meggyőződéssel állítják, hogy a barguzini 7-es sírból 1989. július 17-én Petőfi Sándor hamvai kerültek elő!

12. A feltárt csontvázon fellelhetők voltak mindazon sajátosságok, amelyek Petőfi Sándor közismert embertani jegyei voltak - baloldali kiugró szemfog, enyhén bicegő járást okozó sérülés, stb. A kriminalisztikában, öt jellegzetes embertani jegy egyezése alapján kétséget kizáróan bizonyítottnak tekintik az azonosságot. Petőfi Sándornak és a Barguzinban megtalált Alexander Sztyepanovics Petrovicsnak huszonegy jellegzetes embertani jegye egyezik. Annak a valószínűsége, hogy ne a Petőfi Sándor hamvait találták volna meg, gyakorlatilag nulla.

Mindent összevetve:

Ha Barguzinban, a 7-es sírból nem Petőfi Sándor hamvai kerültek volna elő, hanem egy zsidó nő csontváza, a Magyar Tudományos Akadémia akkor is köszönetet kellett volna mondjon a Morvai Ferenc vezette expedíció minden tagjának, és kötelessége lett volna nagy erőkkel folytatni a kutatást. Hiszen az ismert előzmények után ahhoz nem férhetett kétség, hogy a Barguzinban élt titokzatos idegen őrnagy és költő, Alexander Sztyepanovics Petrovics nem más, mint a fehéregyházi csatában eltűnt és azóta sehonnan elő nem került Petőfi Sándor, a legnagyobb magyar költő.

***

Nehéz Mihály irodalomkutató özvegye az értekezleten bejelentette, hogy élő kapcsolatban van a Barguzinban hadifogolyként 1856-ban elhunyt Alexander Sztyepanovics Petrovics, azaz Petőfi Sándor ma is élő leszármazottaival.

***

A Magyar Tudományos Akadémia elnökét mai értekezletünkre meghívtuk, és megkértük, hogy továbbítsa meghívásunkat az MTA érintett szaktudósainak is. Az Akadémiát ma sem képviselte senki. Ez óhatatlanul lépéshátrányt jelent az MTA számára, hiszen a fenti, tizenkét pontban sorolt érvek ismeretében bizonyítottnak kell tekinteni, hogy a Barguzinban 1856-ban eltemetett, majd 1989-ben megtalált Alexander Sztyepanovics Petrovics azonos Petőfi Sándorral. Tehát megvannak Petőfi hamvai. Ha ebben kételkedik, ma már az MTA-nak kell bizonyítania, hogy Barguzinban NEM Petőfi Sándor hamvai kerültek elő.

A huszonkét éves tétlenségnek Petőfi Sándor, a legnagyobb magyar költő földi maradványainak felkutatása ügyében véget kell vetni. A rendelkezésre álló bizonyítás és az a sokmilliárd forint, amelyet évente a magyar adófizetők pénzéből tudományos kutatásra költenek, kiemelik Petőfi Sándor hamvai felkutatásának ügyét az irodalmi, a történeti, a politikai kérdések sorából, és számon kérhető közjogi üggyé teszik azt. Hacsak Petőfi nem került tiltólistára. De az idő fogy. Vészesen fogy.

Budapest, 2013. február 16-17.
A Magyarok Világszövetségének
Petőfi Sándor Bizottsága.


Ideje: Március 14, csütörtök, 08:11:06 - Administrator

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
"Megtalálták Petőfi hamvait" | Belépés/Regisztráció | 11 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- lena1 Ideje: Március 14, csütörtök, 13:01:36
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Örülök, hogy ezekkel az ismeretekkel gazdagabbá válhattam.
Szeretem Petőfi Sándor költészetét.Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- aranytk Ideje: Március 14, csütörtök, 13:05:25
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Először is feltételezzük, hogy a cikkben leírt kutatások valóban megfelelnek a hivatalosan is elfogadható tényeknek. Ebből kiindulva, egyértelmű magyarázat van számomra: Sajnálatos módon (Patrubány Miklóssal pár évvel ezelőtt folytatott beszélgetésből következtetve) a Magyarok Világszövetségének bármi nemű ténykedését (legyen az akár olyan irányú és horderejű kutatás, mint amit a fenti cikk tartalmaz) évtizedek óta sem kormányaink sem politikai irányzataink nem támogatják, sőt inkább igyekeznek működésképtelenné tenni a szervezet működését. A miértekbe nincs betekintésünk, de a tény, az tény. Meggyőződésem, hogy a fenti cikket tartalmazó kutatási eredmények is ezért maradnak háttérben. Mindazon túl, hogy a MVSZ számomra megmagyarázhatatlanul, ám vitathatatlanul mostoha szerepet kap Magyarországon, gyanítom, hogy más szervezetek háttérmunkájának eredménye esetén sem állna másként ez az ügy. Gondoljunk csak bele... Szánalmasan elkeserítő értékrendjeink, és kusza irányvonalaink között vajon melyik hatalomnak lenne érdeke energiát fektetni abba, hogy Petőfi Sándor hamvai egyszer méltó nyughelyet találva, s halálának körülményei méltó módon kerüljenek nemzetünk köztudatába... Nos, a kérdésre megvan a válaszom. Ez egy, és bizonyára szubjektív, de határozott vélemény részemről. Mindezektől függetlenül köszönet a cikk közzétételéért, mely mindenképp elgondolkodtató...Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- SherlockOldal Ideje: Március 14, csütörtök, 14:17:13
(Adatok | Üzenet küldése)
Kedves mickey48!

Köszönöm szépen a cikket. Kedvenc költőm Petőfi és a Barguzinban talált leletről is sokat hallottam már. Jó volt újra olvasni róla, hogy foglalkoznak még vele, és igencsak kívánatos, hogy végre kiderüljön az igazság. Petőfi Sándor igazi hazafi volt, a világirodalom legszebb hazaszeretetről szóló verseit írta. Mélységesen emberséges férfi volt, aki megtanulta a jelbeszédet is, hogy olyan emberekkel is tudjon társalogni, aki nem hallják a szavakat. Felesége és kicsi gyermeke volt mégis hősiesen harcolni ment a magyar népért. Néhányan bizonyára úgy vélik sérülne a mítosza ha kiderülne máshol halt meg, nem is magyar földön. Én nem tudom mi történt vele, de úgy vélem Petőfi Sándort az élete minősíti, a magyarságért tett cselekedetei, nem pedig halálának helyszíne. A lelettel nem csak Petőfi miatt kéne foglalkozni és tisztázni a helyzetet, hanem az irodalom, történelem, és a magyar nemzet egészségének érdekében is.

Ha a leletről kiderülne nem a mi híres költőnké, az sem lenne szégyen. Nagy emberek életéhez hozzá tartoznak a legendák. (Pl: Nagy Sándor, Napóleon, hun Attila). A világirodalom leghíresebb (kitalált) alakja Sherlock Holmes körül is számtalan legenda kering, a rajongóinak ezek a legendák örömöt, érdekességet jelentenek. A történészek is szívesen foglalkoznak a nagy hadvezérek kapcsán felmerült mítoszokkal.


Örülni kéne, hogy nekünk is vannak olyan nagyságaink akik legendásak lettek, akikre büszkék lehetünk, ráadásul nem egy hírhedt alak, hanem egy mélységesen emberséges férfi... és dicséretre méltó, hogy vannak emberek akik komolyan munkát, időt, energiát áldoznak a tények-legendák felderítésére. Örülök ennek a cikknek. Fontos, hogy minél több magyar tájékoztatva legyen erről, az internet pedig sok személyt tájékoztathat.

Magyarország szegény, mégis sok felesleges dologra jut hazánkban pénz. Tény a kultúrára egyre kevesebb. Ha erre a dologra nem lesz hajlandóság, anyagi keret, akkor népünk tovább szegényedik, de morálisan és művészetileg olyan

A hozzászólás folytatása...Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- Lacoba Ideje: Március 15, péntek, 10:37:03
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Különös pátosz övezte Petőfit a Szabadságharcig, és alatt is. Ez természetesen utána sem tudott lecsitulni, hiszen költői nagysága mellett, a forradalmár, a népvezér is hatalmas tiszteletet parancsolt. Aztán jött a véres leszámolás, a magyarság minden kis nemzeti dologra kiéhezett. Szinte minden újság hírt adott annak idején hogy itt látták, ott látták (még az 1900-as évek elején is írtak ilyen találkozásokról emlékező utazókról). Akkoriba került ismét szóba az esetleges hadifogság, aztán megint jegelték az események, majd közel 100 év kellett, amikor újra felszínre került Petőfi.
Az én véleményem az, hogy a Barguzin-i szálak rendkívül erősek. Sajnos nekem nem volt lehetőségem összehasonlítani az említett orosz verseket Perőfi-versekkel (aki rendelkezik velük köszönettel venném). A költő és a férfi Petőfinél számomra ezek a kutatások minden kétséget kizárnának, ám a forradalmár esetében már vannak kételyeim, hiszen a forradalmár Petőfit nem lehetett volna Barguzinban tartani... Csak, ha valamilyen olyan sebesülés, betegség nem érte, ami miatt ez lehetetlenné vált volna. A forradalmár-Petőfi egy százalék esély estén is nyakába vette volna a világot... A férfi-Petőfi volt talán a legsebezhetőbb ilyen téren, a költő-Petőfit pedig e két érzelmi túlfűtöttség táplálta.
Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattuk írásod, Miki. Természetes tanulságözön ez, de ez is igazolja, hogy ma is szükségét érezzük a nemzet nagyjainak megkopását, s szeretnénk, ha lennének, ismét...Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- fényesi Ideje: Március 15, péntek, 11:58:34
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Köszönöm! fTJRe: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- cirimok (voyager5@freemail.hu) Ideje: Március 15, péntek, 13:19:51
(Adatok | Üzenet küldése)
Ki az a Petőfi? Minek őt ajnározni?? Kérdezzetek meg tíz embert, hogy el tudja-e mondani a Szeptember Végén-t, vagy csak az Anyám Tyúkját. Nem tudják. Petőfit nagy magyarnak tartjuk, mármint elvileg. Gyakorlatilag... mindent "cikivé" tettek, ami Magyar. Legyen az népviselet, hímzésminta, zene, költészet, összetartás... Nézzetek szét, pl a Yt-on, hány ősi magyar vagy feldolgozott, remek népzenét játszó együttes van. Hallotok egyet is a rádióban? NEM! Helyette ez az amerikai retek, amit a fülünkbe tömnek. Fordítsátok le egy pár mai sláger szövegét, és sírjatok, mit hallgatunk! Mit hallgattatnak velünk!
Hány mai magyar költőt ismertek? Hány festőt? Hány építészt, mérnököt, akik csudákkal töltik fel kis világunkat!
Hát, ez van, Barátaim. Reszelik az agyunkat, h ne legyen már oly' barázdás. Letompítanak, elbutítanak, szeméttel etetnek testileg és lelkileg. Névileg még magyarok vagyunk. De már az a költő, akinek versei a SZABADSÁGról szólnak, a MAGYARSÁGRÓL, az elnyomók elűzéséről... Ugyan miért lett nemkívánatos személy? Szerintetek?Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- winner Ideje: Március 18, hétfő, 21:57:34
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Szeretem Petőfi költészetét. Én azon a 23 éven nőttem fel amit ismerünk és számomra az is páratlan értékű.
Egy észrevételem volna, de az igen fontos. Petőfi hamvait nem találhatták meg. A földi maradványait igen. Hamvait annak lehetne megtalálni akit elhamvasztottak, de azt élő ember be nem azonosítja.
Javítani kellene a címet és a cikkben is mindenhol, mert igen csak lényeges különbség.Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- AngyaliAndi Ideje: Március 29, péntek, 21:46:58
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Azért húzódik ez az "ügy", mert a kormánynak- egyiknek sem- érdeke ezekben a puskaporos időkben, hogy egy lázadó lelkű költőtől legyen hangos a híradás. Hát jegelik. Nem kell forradalmi örökség. Hát elhallgatják.Re: Megtalálták Petőfi hamvait (Pontok: 1)
- nemtom Ideje: Március 31, vasárnap, 15:02:36
(Adatok | Üzenet küldése)
Állapodjunk meg valamiben. Bár nagyon fontos Petöfi nyughelyének megtalálása, sokkal fontosabb (talán neki is) a máig is lobogó eszméjének a folytatása.PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online