[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Kiskecske
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9083

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 1
Rejtve: 0
Összesen: 18

Jelen:
Tagi infók Kadocsa Küldhetsz neki privát üzenetet Kadocsa Kadocsa


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Orbia
· 2: Olvasás lap.hu
· 3: Kaláka
· 4: Gligorics Teru Versei
· 5: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 6: vers zene.lap.hu
· 7: Végh Sándor személyes honlapja
· 8: Péter Erika honlapja
· 9: Máté László honlapja
· 10: Haász Irén weblapja
· 11: Ararát
· 12: Janusvers
· 13: haiku.lap.hu
· 14: Dezső Ilona Anna honlapja
· 15: Egy lélek csillan
· 16: Zsefy Zsanett
· 17: SOmannák
· 18: Alkotó.lap.hu
· 19: Fényfa
· 20: A Hegy - NeMo blogja

cheap cigarettes sorry.
Ilyen lenne a magyar nép ?
MZ_per_X

Csúszó-mászó, gyenge jellemű, aberrált, drogos, velejéig ostoba, szolgalelkű nép... Amennyiben még nem jött rá az Olvasó, a magyar népről van szó, Alföldi Róbert olvasatában.


Figyeljék folyamatosan a kezemet, mert csalok. Ráadásul, mint ki fog derülni, elfogult vagyok. Arra azonban felhívom a figyelmet, hogy egy teljesen elfogult, akár zagyva beszédű alak mondandójában is lehet igazság, ezért arra kérem az Olvasót, a leírtakat gondolja át hozzáállásom elemzése helyett.

Az alapmű, az „István, a király” mindig is a toplistán volt nálam, így természetesen figyelemmel kísértem a mostani színpadra állítását is. Szörényi Levente munkásságát, korosztályommal együtt, szintén folyamatosan követtem. Nem kis megdöbbenéssel olvastam annak idején, hogy az „István, a király” rendezését Alföldi Róbertre bízza, annak a Nemzeti Színházban végzett tevékenységét figyelembe véve. Azonnal elkezdtem gyártani magamban a magyarázatokat, hiszen, azt mégsem hagyhatja az ember, hogy egy világ dőljön össze benne. Magyarázhattam akármivel, anyagi érdekkel, művészi szempontok előnyben részesítésével, fenyegetettséggel…, nem tudtam elfogadni egyiket sem. Szépen sorban vetettem el saját érveimet, annak rendje és módja szerint. A dolgot azóta sem értem.

Na, de térjünk rá a darabra. Kitűnő színdarabot láttunk, tehetséges rendező értelmezésében. Akkor meg mi a probléma, kérdezheti az Olvasó ? Sajnos van probléma, ráadásul az alapokkal, még akkor, ha formálisan minden rendben levőnek látszik.

Barátaimmal – még az előadás előtt – többször megpróbáltuk körüljárni a dolgot. Vajon milyen rendezést fogunk látni. Voltak közülük, akik nem tudták elképzelni, hogyan lehet egy ilyen színdarabot a szöveghűség megtartása mellett kiforgatni. Gyorsan mondtam egy példát. Koppány és asszonyainak jelentét például bemutathatják úgy, hogy az asszonyok helyett homokos férfiak dongják körül Koppányt. Ezen felvetés ellenére, biztos voltam benne, hogy semmiféle olyan felhangot nem kap a darab, mint amilyeneket végül kapott. Nos, ebben elég rendesen tévedtem. Nem valamiféle naivitás vezetett ebben a feltételezésben, egyszerűen, a választási kampány részeként kezeltem a darab mostani előadását. Úgy gondoltam, hogy a rendező megmutatja majd másik arcát is közönséges közönségének, miszerint, a magyar nemzetet tiszteli, ha nem is szereti. Legalább egyfajta ujjgyakorlatként erőszakot tesz magán, ha másért nem, hát 2014 szent ügye érdekében. Igen sok zsigerből liberális ellenes, potenciális szavazót elbizonytalaníthatott volna. Egy kicsit tartottam is ettől.

Mint írtam, Alföldi Róbertet kifejezetten tehetséges rendezőnek tartom, mind színészvezetés, mind képi ötletek (díszletek, jelmez), és egyáltalán a rendezés szempontjából. A darabot aktualizálta, átemelte a mai díszletek közé. Szívesebben láttam volna ugyan az ősbemutatóéhoz hasonló környezetben a darabot, de az aktualizálásnak is megvan a létjogosultsága, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy milyen műről van szó.

A darab kezdete szép és felemelő volt. Másodpercek alatt lehetett azonosítani a kulcsfigurákat, egyértelmű volt a papság, az idegen hatalom, és az egyes szereplők jelzése. Az összes szereplő játéka, - beleértve a mellékszereplőket is – kifogástalan volt, még azokban a pillanatokban is, amikor nem volt éppen szövegük. Egyszóval, egy pillanatra nem estek ki szerepükből.

Az első meglepetés akkor ért, amikor a regösök – Géza halála után – meglátogatták Istvánt. Lagymatagon, erőtlenül, mondhatnám, nyámnyila módon adták elő gondolataikat, megcsúfolva ezzel – többek között - az általuk képviselt figurákat. Nagy Feró esetében ez különösen meglepett. Természetesen, mondhatjuk nyugodtan, ez belefér a művészi szabadság kereteibe. Mint írtam, formálisan, minden rendben volt.

Ennél nagyobb sokk volt Laborc figurája, akit egyszerűen, buzira – bocsánat, „melegre” - vett alakítója. Mondhatnánk, hogy ez meg a színészi szabadság része, nyilván, teljesen rábízta a rendező a színészre a karakter megformálását. Utóbbi verziót a darab következetes felépítése, illetve a rendező tevékenységének ismeretében nyugodtan elvethetjük.

A következő momentum ugyan nem rázott meg annyira, mint az előzőek, de elgondolkodtatott, hogy Réka - első megjelenésekor - szemetet gyűjtögetve jelent meg a színpadon. Az egyszerű lélek megtestesítésére is ráfoghatjuk a dolgot, de ha az ember, de egy fejedelem lányához talán mégsem passzol ez a szerepfelfogás. Na, de itt megint bejön az a bizonyos művészi szabadság.

Azon már alig lepődtem meg, hogy Torda figuráját, szimpla drogosra vette a rendező. Természetesen, erre is van ám magyarázat ! Miért ne drogozhattak volna a táltosok ? Mindent meg lehet magyarázni, meg lehet ideologizálni, ha az ember akarja. A kérdés, hogy akarja-e.

Koppány nem volt egyenrangú ellenfele Istvánnak, csak egy egyszerű, erőszakos tapló képe maradt meg a nagy magasságokban járó nemzetközi elittel szemben, akiket István udvartartása képezett. Itt persze megint bejön az a bizonyos művészi szabadság.

És, hogy kerek legyen a dolog, Koppány asszonyait egyszerűen utolsó utcai kurvaként ábrázolta a rendező. A Word azt jelezte nekem, hogy „durva, obszcén szó”. Sajnos az, de talán mentségemül szolgál, hogy a szituáció is az volt.

Azért, hadd mondjak valami pozitívet. Alföldi Róbert aktualizált verziója tökéletesen kirajzolta a mai helyzetet. Ez különösen a vége felé csúcsosodott ki, amikor a német lovagok kék sisakokban jelentek meg. Akár a Svájci Gárdára, akár az EU-ra játszott rá a rendező, akár másra vonatkozott ez az értelmezés, mindenképpen telitalálat volt. Ugyancsak ötletesen megoldotta a sötét ruhás, fekete szemüveges – a végén már géppisztolyos alakokkal – a rend láthatatlan őreinek ábrázolását.

Végül, de nem utolsó sorban, megtudhattuk, hogy „az idegen a szép”, és mi csak alattvalók vagyunk a saját hazánkban. Köszönet a tárgyilagos ábrázolásért, a szó mindkét értelmében.

Azt írtam az elején, hogy csalok. Nos, ha eddig nem jött rá az Olvasó, miben áll ez, akkor jól csináltam.

Szubjektivitásom elismerésével megalapoztam – már az írás elején – objektivitásom látszatát. Egyetlen rossz szót nem mondtam a rendező személyére, kizárólag a tevékenységéről beszéltem, nyilván azért, hogy erősítsem elfogulatlanságom látszatát. Felvetettem egy kérdést, majd elkezdtem vitatkozni magammal. Egyszóval, tőlem telhetően, több-kevesebb sikerrel, a manipuláció minden eszközét bevetettem, de itt nincs vége ! Ezzel mostani gondolatsorral még egy látványos önostorozást is végrehajtottam, megadva a közvetett, de egyértelmű bizonyítékát annak, hogy mindent megtettem a tárgyilagos tájékoztatás érdekében, ami tőlem telt.

És, most hadd engedjek meg egy kis fricskát magamnak. Nem ismerős a fenti tárgyalási technika az Olvasónak a liberális sajtóból ?


Ideje: Augusztus 22, csütörtök, 08:04:42 - Administrator

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
"Ilyen lenne a magyar nép ?" | Belépés/Regisztráció | 14 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- cirimok (voyager5@freemail.hu) Ideje: Augusztus 22, csütörtök, 13:25:54
(Adatok | Üzenet küldése)
Csak mellékesen: a táltosok (és minden, természetfelettivel cimboráló kiválasztott) használt drogokat. Ez akkor elfogadott volt, csak ma nevelték belénk a félelmet és az elutasítást. (Nem mellesleg ilyen célt szolgált eredetileg a dohány és az alkohol is, ami elfogadott...)
Naade!! A cikk felkeltette az érdeklődésemet, utána fogok kotorászni a neten ennek az előadásnak, és meg kell néznem!!!
Köszönöm neked ezt az érdekes cikket!
Üdv, FecoRe: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- AngyaliAndi Ideje: Augusztus 23, péntek, 00:49:57
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nem vagyok liberális gondolkodású ember, és ennek nagyon örülök. Mert még a végén elgondolkoznék a miérteken. De nem fogok, mert egyszerű a válasz. Tudom, miért pont Alföldi rendezte, tudom, miért pont így, tudom, miért pont most, és tudom, miért pont a mai embereknek. Persze, Te is tudom, hogy tudod. :)))))))))) Nem tudtál becsapni, mint, ahogy Alföldi sem.Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- MZ_per_X Ideje: Augusztus 23, péntek, 20:50:31
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Andi !

Szomorú vagyok, hogy nem tudtalak becsapni / pedig, nagyon rámentem ;-) /

Annak viszont nagyon örülök, hogy Alföldi sem tudott.

Miklós :-)Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- winner Ideje: Augusztus 24, szombat, 21:18:25
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Érdekes ez a jubileumi előadás. Alföldi elérte, hogy semleges néző ne lehessen. Aki megnézte akarva akaratlanul valamilyen szinten, de állást foglaljon. Magam csak a TV-ben láttam, ami jó is meg nem is. Alföldi rendezői kvalitásait elismerem, mint színész nem szeretem. Mint ember nem tudok azonosulni nemi identitásával.
A mostani István a király rendezési koncepcióját értem és el is ismerem a törekvéseit, ennek ellenére nem tetszett az előadás. A darab inkább énekesi, mint színészi kvalitásokat kíván. Ez a mostani darabban egyértelműen baklövésnek tartom. Feka Pál (István) és Stohl András (Koppány) kimondottan rossz választásnak tartom. De igazán csak Novák Pétert (táltos) éreztem, hogy hozta amit kell. A többi színész arctalan szimpla volt.
Külön kiemelném Varga Miklós és Nagy Feró szerepét. Én kimondottan megalázónak találtam a nekik adott nyúlfarknyi szerepet. Ennyit az előadás színészi részéről, mert volt egy másik, Alföldi szerint sokkal fontosabb napi politikai mondanivalója.
Na erre írtam fentebb, hogy bár értettem, de nem tudtam vele azonosulni, még akkor sem ha részben egyetértek vele. Miért is? Mert ez az előadás nem erre íródott. Ezt egyértelműen Alföldi tuszkolta bele, és ettől lett olyan megosztott a darab. Számomra a teljes bukástól a zene mentette meg.
Végezetül csak annyit, ez a darab túl fogja élni alkotóit, és túl fogja élne ezt a mostani rendezést is. Én mindesetre a kocsiban továbbra is az eredeti 83-as szereposztással készült CD-t fogom hallgatni.Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- Eprecske Ideje: Augusztus 25, vasárnap, 09:39:51
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Miklós , néztem és elszörnyedtem, értettem és nem is. Nekem nem tetszett, maradok az eredetinél, mert nekem az sokkal többet mond.Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- SherlockOldal Ideje: Augusztus 25, vasárnap, 10:57:54
(Adatok | Üzenet küldése)
Alföldi védelmében....

Sziasztok! Szeretném jelezni én se védeni jöttem a darabot. Volt benne minden: a földről evő, sárban fetrengő magyarság, árulók a magyar zászló színeit viselő ingekben, legyilkolt fehér ló (ez az állat régi legendánkban és egy csodás mesénkben is szent), a férjét csaló Gizella hercegnő, füves cigit szívó táltos, felpattanó halott Géza, sok énekhang nélküli énekes. Az embereket bebörtönző rozsdás Szent Korona... Tragikus

Tudni kell, hogy Alföldi nem maga kajtatott a darab megrendezéséért. Őt kérték fel és elfogadta. Egy szomorú ember, akit - mivel a művész negyednél lakom - volt alkalmam többször is látnom az utcán. Az a férfi süt a boldogtalanságtól, érzed ha elmész mellette. Az arca komor, járása nehézkes. Nyilatkozta is, hogy a boldogságot nem ismeri. Munkába temetkezik a világ problémái, terhei elől. Ő nem imádja a hivatását, csak szemfedőként próbálja használni a gondok elfedésére. Hát ezt kaptuk meg. Sthol András - aki pedig állítólag barátja is - nem tudta meggyőzni, hogy Koppány hősies ősmagyar, ne egy István előtt ülve siránkozó alak legyen. - ez a Hogy készült werkfilmben volt, amit 20-án déltájban hozott a tévé.... Azt kaptuk ahogy Alföldi Róbert látja a világot, mert egy zaklatott lelkű embernek az alkotása is zavaros és zaklatott. Nem csak az ő hibája. A darabon már két éve dolgoztak és senkinek sem tűnt fel milyen kifacsart, tébolyult mű, (hát új rendezőt érdemelne), aki meg jelezte az aggályait azt elnyomták. (Nem védve Bucit mert szerintem énekhangja nincs és emberileg nem tartom sokra, de Koppány kapcsán a színészi meglátása helytálló volt.)

István a halott Gézának háttal, földes medencében mászva énekli "Ím, hát itt fekszik előttem jó atyám." A valóban prostiknak ábrázolt háremhölgyek a hancurra hívás közben öltöztetik harci fegyverzetbe Koppányt, aki csak ezután küldi el őket.... Felmerült bennem nem kéne szegény Alföldi Róbertet annyit bántani, mert hiába volt a Nemzeti Színház igazgatója, az alapvető szövegértéssel problémái vannak, mive

A hozzászólás folytatása...Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- jabalazs Ideje: Augusztus 26, hétfő, 01:58:30
(Adatok | Üzenet küldése)
Na akkor bemásolom ide is, hátha valaki felháborodik rajta:-)

Miklós! Elfogult vagy. Ez persze nem újdonság, mert te magad vallod be. A probléma az, hogy az elfogultság előítéletet szül, és aki előítélettel ül le egy színdarabhoz az azt fogja látni a darabban, amit az előítéletei sugallnak. Mert azt akarja látni. Ha már Koppányt nem férfiak kényeztetik, akkor Laborcba kell belelátni a buzit, hiszen nyilván ha Alföldi rendez egy darabot, ott neked találni kell egy buzit. Ha nincs, téged az sem zavar, az előítéleteiddel odaképzelsz egyet.

De már az első mondatodból látszik az előítélet. : „Csúszó-mászó, gyenge jellemű, aberrált, drogos, velejéig ostoba, szolgalelkű nép … Amennyiben még nem jött rá az Olvasó, a magyar népről van szó, Alföldi Róbert olvasatában. „ Miklós, ez nem Alföldi Róbert olvasata a magyar népről , ez a te előítéleted arról, hogy Alföldi szerinted milyennek látja a magyar népet.

Nem érted, hogy Szörényi miért Alföldivel rendeztette meg a darabot? Miért nem olvasod el, hogy Szörényi mivel indokolta ezt? Azért mert akkor el kellene szakítanod magad az előítéleteidtől?
Szörényi Levente: ”Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert-filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni" …”jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt."

Szörényi Levente bebizonyította azt, hogy számára a művészet a legfontosabb, és képes felülemelkedni politikai, világnézeti különbségeken, és képes megítélni valakinek a művészetét elfogulatlanul, az előítéletek kizárásával. Ha létezne egy olyan díj, hogy ki tette egy adott évben a legtöbbet a nemzeti egység megteremtéséért, én idén Szörényinek adnám ezt a díjat

A hozzászólás folytatása...Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- jabalazs Ideje: Augusztus 26, hétfő, 02:36:05
(Adatok | Üzenet küldése)
Még egy gondolat Szörényíről. A bemutató után azt nyilatkozta, hogy azért akarta látni a darabot másképpen is, mert az eddigi rendezések elsiklottak pár dolog fölött, amit ö fontosnak tartott a darabban. , és megemlíti például, hogy a végén a "Felkelt a napunk" valójában egy gúnydal, ki van csavarva, és idegesítette, hogy ezt eddig senki nem vette észre.

És hogy miért pont Alföldit találta meg? Valószínű azért, mert tudta, hogy ö biztosan nem fogja lemásolni az eredeti előadást, hanem újragondolja az egészet. És ö (és Bródy is) pontosan ezt akarták.
Így van egy eredeti, legendás előadás, ami a maga nemében tökéletesre sikerült, és van a mostani, ami tekinthető úgy, mint egy lábjegyzet, ami elmagyarázza, hogy ez a darab tulajdonképpen miről is szól, mi a mondanivalója még azon kívül (vagy azzal szemben), amit a eredeti előadás belénk sulykolt.Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- MZ_per_X Ideje: Augusztus 26, hétfő, 23:12:49
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Balázs !

Köszönöm érdemi reakciódat. Örülök, hogy most a darabról írsz elsősorban, de "gondolkodásom előítéletességét" most is hangoztatod. Valóban előzetes koncepcióval ültem le megnézni a darabot, ez azonban éppen az ellenkezője volt annak, ami végül is kijött a dologból. Ezt le is írtam.

Szerinted apró és lényegtelen morzsákat emelek ki. Az a probléma, hogy ezekből a leírtak rajzolódnak ki, amit az elején kiemelek. Mint írtam, ez szubjektív. "Önkényes tételem" arra vonatkozott, ami a legjobban zavart a darabban, így a súlyt is arra helyeztem.

A szereplők egy része - akár tetszik, akár nem - a magyar népet szimbolizálja. Annyit azért fel lehet tételezni egy rendezőről, hogy a figurákban reprezentáns elemeket akar kiemelni. Ennél fogva az egyes figurák tulajdonságaiból nyugodtan lehet következtetni arra, mit akart láttatni a rendező.

A "gyengeelméjűség" egyértelmű jelzését Nagy Feró és Varga Miklós színre lépésekor észleltem. Ez véletlen nem lehet, sem a rendező, sem a színészek részéről.Re: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- kisssp Ideje: Augusztus 28, szerda, 18:03:32
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Kedves Miklós!
Nagyra értékelem munkádat. Elemzésed, véleményed a darabról nagyon érdekes, nagy részében közel áll hozzám.
A televízióban láttam az előadást. Sem Alföldi, sem Stohl korábbi színészi alakításai, amelyeket láttam, nem fogott meg. Mint rendező, Alföldi nagyot alkotott most is, Stohl András hiteles volt szerepében, szerintem.
Az előadás a mai emberhez szólt, a modern színészi, rendezői eszközökkel. Mind a szereplők kiválasztása, mozgatása, a jelmezük, minden.
Nekem tetszett az előadás. Kicsit polgár pukkasztó, kicsit provokatív, megosztó, mint a mai megosztott magyar társadalom.
Szerintem maradandót alkotott Alföldi a színészekkel együtt.
Nem lehet, és nem is kell az első rendezéssel összehasonlítani. Nincs értelme. A zene maradandó, mégis, annak ellenére, vagy annak igazolására, hogy pl. Mozart műveit sem úgy játsszák ma, mint annak idején.
Örültem a cikkednek Miklós!

Üdv.: PéterRe: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- Attila61 Ideje: Szeptember 03, kedd, 21:14:02
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Nem Miki Barátom! A Magyar Nép nem ilyen, csak azok akik ilyennek ábrázolják és ebben részt vállalnak! Tökéletesen egyetértve Veled egy pár gondolat még. Alföldi "elvtársúr" jót tett a kulturális tárcának, beigazolta, hogy alkalmatlan lett volna a Nemzet Színházának igazgatására. Az István a király műfaját tekintve rockopera, de ehhez énekelni tudó művészek kellenének, a darabban nagyrészt, hangsúlyozom nagyrészt nem ilyen színészek játszották a szerepeket. Még a rendező "munkásságát" és "tehetségét" egyébként maximálisan elismerő Havas professzor is végig röhögte a bemutatót, amiről azt azért nem állítanám, hogy a rendező vígjátéknak szánta. A szereposztásban szereplő egyébként Koppányt alakító börtönviselt színész, pedig nem éppen ebbe a darabba való. Úgy gondolom, hogy pont az nem adhatott volna szerepet ennek az (egyébként többszörösen visszaeső és cserbenhagyó) Úrnak aki Hazánk erkölcsi életéért annyira aggódik, vagy mégsem?
Lehet csak épp most lett volna ez egy jó fricska egy másik fesztivál okán? Sok itt a kérdés!
Az eredeti darab egy remekmű volt és igen nekem az egységet, az összetartozást sugallta.
Ezt, egy a nézőket is alaposan megosztó előadássá sikerült átalakítani. Ez az én szubjektív, szerény véleményem. Én szorítok Alföldi Úrnak, amennyiben valóban külföldön folytatná pályafutását.
Én is tudom, hogy tudod Miki!
Baráti jobbom! AttilaRe: Ilyen lenne a magyar nép ? (Pontok: 1)
- Nanti Ideje: Szeptember 16, hétfő, 02:49:03
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Ez egy túllihegett változat, ennyi. Nem értmeglepetés. Szerintem a "nép" 98%-át nem is érdekelte, nem is érdekeli a XXXX (moderáltam! site admin) változat. Sz.L. pedig pénzért bármit vénkorára.
A maradék 2 % pedig várhatja, hogy hajba kapjon valaki, ezért?PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.12 Seconds
pharmacy online