[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Kiskecske
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9083

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 17


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Wendler Mária portál
· 2: Péter Erika honlapja
· 3: Dezső Ilona Anna honlapja
· 4: kortársirodalom.lap.hu
· 5: Gligorics Teru Versei
· 6: Egy lélek csillan
· 7: Kaláka
· 8: Végh Sándor személyes honlapja
· 9: haiku.lap.hu
· 10: Orbia
· 11: vers zene.lap.hu
· 12: magyarirodalom.lap.hu
· 13: SOmannák
· 14: Barátok Verslista honlaja
· 15: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 16: Alkotó.lap.hu
· 17: Zsefy Zsanett
· 18: Olvasás lap.hu
· 19: Máté László honlapja
· 20: Sidaversei

cheap cigarettes sorry.
Sztori: Tamana-kutatás


Aki ennek titkát megoldja, az isteni titkot fogja kifejteni: -Kezdetben vala az ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige.-

A Tamana kutatás mai eredményei felfedik az előítélet-mentes, kíváncsi ember számára, hogy még ma is megtalálható a teljes emberi történelemben egy olyan ősi nyelvi közeg, (mint a múlt üzenete) amely nem olvadt fel teljesen a történelem során a bábeli nyelvi nagy kavarodásokban, az ezeréves változási folyamatokban, hanem a nyomai még ma is ott vannak az egész világban.
Persze nekünk, Magyaroknak talán némi elégtételt is ad, hogy a kutatás jelenlegi szintjén az is egyre világosabbá válik, hogy mi Magyarok őriztük meg leginkább ezt a közös ősiséget a nyelvünkben, s így talán azt is elmondhatjuk nemsokára, hogy mi vagyunk az a nép, amely a legmélyebbre tudja visszavezetni a történelmiségét az idők folyamában.
- Ugyanis azt a nyelvünkben hordozzuk!

Dr Vámos- Tóth Bátor és Arjun Sabharwal

A munkásságáért kapott kitüntetés.

A névszerkezetileg máig fennmaradt elnevezések ugyanis fantasztikusan egybecsengenek a régészet újszerű adataival.
Nem vagyunk tehát többé "mongol" horda, aki erővel elfoglalta az "európai kultúrnépektől" a Kárpát-medencét, és barbársága bizonyítékaként félelemben tartotta fél Európát, hanem mint az újabb kutatások megerősítik azt, a legősibb kultúrát hoztuk vissza abba abba a térségbe, ahol azt már többnyire elvesztették.
Ezért hát hiszem és mivel erre számos más adat is van, mint "Dr Vámos-Tóth Bátor" munkássága, teljes erőmmel támogatom ezt a munkát, s ha egyszer anyagilag is telni fog, hát anyagiakkal is támogatni fogom.
Emelem kalapom tehát a professzor úr, Dr Vámos-Tóth Bátor valamint legfőbb segítői Arjun Sabharwal, Kovács Gyula előtt, aki munkát és fáradságot nem kímélve, olykor a személyes egzisztenciát is háttérbe szorítva, felmutatja nekünk a Tamanát. 
Azt a kincset, ami VAN!

Dr Vámos-Tóth Bátor írja:

A Tamana kutatás nem nyelvészeti találgatásokra épül. Nem nyelvészet, hanem nevészet.
A tamana teljesen új irányt szab a névkutatás számára, hiszen abban nem az a vizsgálódás tárgya, hogy pld. az alább felsorolt földrajzi és családi ill. személyi neveinknek mi az "eredeti" jelentése::

ASZÓ, BUDA, CSABA, DUNA, GARAM, GYULA, HUN, JÓ, KABA, KÁN, KARIKÓ, KEND, KESZI, KÓ, KODÁJ, LAK, LÉVA, LOM, MÁTRA, MURA, ONGA, PATA, PÁVA, RIMA, SZÁVA, TISZA, ÚR, ÚZ, VARGA, VÁRI, ZALÁN ......

A már közel harminc esztendős (1976 - 2004) Tamana összegező munka ugyanis világosan megmutatta, hogy pld. a fenti Magyar Földrajzi és Magyar Családi ill. Személynevek megtalálhatók a világ különböző országaiban, -tájain is! Mind önmagukban, mind az egymással Társ+ szerkezetbe lépet alakjukban. 
Eddig az öt földrész 184 országában, -táján több mint hétezer olyan 3-4-5 név-elemből álló név+ szerkezetet (társ-név+képletet) gyűjtöttünk össze, melyek alakszerkezeti azonos párjai ott vannak a Kárpát Medencében is, és (!) ezeknek több mint a fele Magyar családi illetve személy név is! Nos, a fenti névsornál maradva ezek az 1-2 elemből álló Kárpátoki Magyar nevek 3-4 elemes társ+ szerkezeti összetételükben ott találhatók mind az öt földrészen.

Az öt földrész 184 országában, tájain megtalált 7,000 Kárpát azonos név+szerkezet, amelynek fele egyben Magyar családi ill. személy -név is, azt üzeni nekünk, hogy létezni kellet valamikor egy a világot átfogó, egységes,  - Egyetemes világműveltségnek, amelyeknek ráadásul a mai Magyar műveltség, alakszerkezeti tanúival élenjáró hordozója! De ide tartoznak a művészeti "Mándi" díszjelek és az öthangú dallam + szerkezetek is!

A tárgyilagosság megköveteli, hogy leírjuk: tízezer éven túl a mai szavak, nevek jelentéstani vizsgálata meddő vállalkozás. Viszont a nevek SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE nem!

*****

Sir John Bowring ANGOL!!!! nyelvész, fordító:

"A magyar nyelv a régmúltba vezet. Nagyon sajátos módon fejlődött és szerkezete ama távoli időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Ez egy olyan nyelv, melynek logikája és matematikája, a feszített húr erejének kezelhetőségével és rugalmasságával bír. Az angol ember büszke lehet, hogy nyelve magán hordozza az emberiség történetét. Eredete kimutatható, láthatóvá tehetők benne az idegen rétegek, melyek a különböző népekkel való érintkezés során rakódtak egybe. Ellenben a magyar nyelv olyan, mint a terméskő, egy tömbből van, amin az idő vihara egyetlen karcolást sem hagyott. Nem naptár ez, amely a korok változásához alkalmazkodik. E nyelv a legrégibb és legdicsőségesebb emlékműve a nemzeti önállóságnak és szellemi függetlenségnek. Amit a tudósok képtelenek megfejteni, azt mellőzik. A nyelvészetben csakúgy mint a régészetben. A régi egyiptomi templomok alapjai, amelyek egyetlen kőből készültek, nem magyarázhatók. Senki sem tudja, honnan származnak, (!) melyik hegyből szerezték a csodálatos képződményt, vagy miként szállították és emelték helyére, a templomokban. A magyar nyelv kialakulása ennél sokkal bámulatosabb.
Aki ennek titkát megoldja, az isteni titkot fogja kifejteni: "Kezdetben vala az ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige."" 

 

- Adalékok a Magyar történelemhez. -

"Kutatóink egy része a Kárpát-medencét tartja első igazi őshazánknak. Magam is azon a véleményen vagyok, hogy a Kárpát-medencében ötvöződött egybe a magyarság. Már többször hivatkoztam az utolsó nagy jégkorszakra írásaimban, mely kb. 65 ezer évig tartott és életet nemigen hagyott maga után. Ennek a jégkorszaknak mintegy 11-12 ezer éve lett vége egy hatalmas vízözönnel, mely az akkori emberiség kilencven százalékát pusztította el. Csak az maradt életben, aki a hegyek tetejére menekült. E vízözön után csak a déli régiókban alakult ki új élet, Európa és Ázsia északi fele lakhatatlan kopár vidék maradt még jó ideig. Először a növényzetnek, majd az állatvilágnak kellett életre kelnie s az ember úgy 8-9 ezer évvel ezelőtt találhatott megfelelő életlehetőséget magának.

Az ősi időpontban a Biblia szerint is az emberiség egy nyelven beszélt. Így tehát amikor Európa és Ázsia északi fele kezdett benépesedni, akkor csak ezt az egy ősi nyelvet vihették oda. A világ tudósai még ma is vitatkoznak azon, hogy milyen lehetett az ősnyelv. De a legújabb kutatások kezdik felderíteni, hogy az egész világon rengeteg hasonlatos elnevezés van. Ezt igyekszik bebizonyítani dr. Vámos Tóth Bátor a TAMANA kutatásaival. Ma már több mint nyolcezer Kárpát-azonos elnevezést talált. Nyolcezer helynév nem lehet véletlen és az egész Kárpát-medence helyneveit meg lehet fejteni. Ez arra enged következtetni, hogy az a bizonyos ősnyelv nem lehet más, mint az ős árja (magárja) nyelv. Így tehát arra is következtethetünk, hogy amikor az emberiség az egész világra szétterjedt, akkor még egy nyelvet beszélt. Ezért adott környezetének saját nyelvén neveket. Az elnevezések pedig megmaradnak, sokszor elferdülve, de kielemezhetők.

A múlt század derekán megindult régészásatások sok olyan bizonyítékot hoztak felszínre, amelyekre alapozva ma már elég világos képet tudunk festeni az emberiség ősmúltjáról. Ezek az ásatások napjainkban is tartanak és mindig több bizonyíték kerül napvilágra annak igazolására, hogy a Közel-Keleten meginduló őskultúrákból a túlszaporodott népesség szétterjedt a szélrózsa minden irányába, de elsősorban észak felé vándorolt el. Ebben az irányban még sok üres terület volt. Dr. Baráth Tibor professzor, neves történészünk, a Magyar Népek Őstörténelmében nagy szakértelemmel és rengeteg forrásadat felsorolásával dolgozta ki ezt az észak-irányú elvándorlást, mely egyben az európai őstörténelem hű bemutatása is ugyanakkor. Munkájában Kelet-közép és Nyugat-Európai benépesedésről beszél, de megjegyzi, hogy az első települők Dél-kelet Európát népesítették be éspedig a Balkánon keresztül Egyiptomból jöttek fel. Csak később csatlakoztak hozzájuk bevándorlók - szintén - a Balkánon keresztül Szíriából, Kánaánból, Szicíliából és Föníciából. Ezek még vadászó-halászó vándor népek voltak és először a Kárpát-medencében telepedtek meg és onnan vándoroltak tovább. A földművelő és állattenyésztő embercsoportok majd később jöttek, szintén dél felöl, a Közel-Keletről. Ezek környezetüket ugyanolyan helynevekkel nevezték el, mint régi hazájukban. Ezért is találunk annyi azonos földrajzi nevet mindkét területen.

Kelet-Európába Mezopotámiából vándorolt a földművelő-állattenyésztő népesség a Kaukázuson keresztül, míg Nyugat Európa csak évszázadokkal később került megszállásra a távolság miatt. Ezen területi megszállások Európában már az új kőkorban játszódtak le. Fontos itt megemlítenünk, hogy az első fölműves és ipartelepek Európa közepén, a Kárpát-medencében fejlődtek ki. Ebből a térségből látták aztán el egész Európát ipari termékekkel és egyéb - az emberiség első kultúrvívmányait bemutató fejlődményekkel (vallás-szemlélet, művészeti alkotások, mint kerámia és építészet, fejlődőben lévő kultúrnyelv stb.). Ezek az első európai kultúrcsoportok falvakban, esetleg kisebb város-királyságokban tömörültek évezredeken át. Központi vezetés hiánya miatt aztán úgy Krisztus előtt 500 táján az asszír birodalom bukása után új hódítók özönlöttek be Európába, szintén dél-keletről. Majd jöttek a gótok, dánok, saxonok, normannok, a vikingek, akik az őslakossággal keveredve új nyelveket alakítottak ki. A Kárpát-medencében viszont nem tudtak huzamosabb uralmat kialakítani, így csak ott maradt meg az ős-európai magárja nyelv.

Mindez igazolni látszik, hogy Európában a magyar volt az első letelepedett nép. Természetesen a finnugrista történelemírás minderről mélyen hallgat, mert a magyarság ősműveltségének hangoztatása nem egyezik az idegenek által ránk kényszerített magyarságeredetünkkel.

Amit az 1848-as szabadságharcunk leverése után a finnugorizmus tévtanai révén ránk kényszerítettek, sajnos az tovább folytatódott az 1867-es kiegyezés után, sőt még a Horthy- rendszer alatt is, nem beszélve az elmúlt négy évtized marxista történetírásáról. Sajnos az elmúlt hat év úgynevezett rendszerváltása sem hozott új fordulatot ezen a téren. Mintha a magyar vezetőség még ma is pusztítani akarná a magyar népet ezzel a tévtannal. Nos, ezen segíteni kell."

Kovács Gyula

Ideje: Február 24, kedd, 12:07:06 - Csekk

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

Anomáliák térben és időben

"Tamana-kutatás" | Belépés/Regisztráció | 9 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Tamana-kutatás (Pontok: 1)
- Paulus (pars@freemail.hu) Ideje: Február 24, kedd, 21:23:09
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Mindig is sejtettem én, a Paradicsom se lehetett máshol, csak itt, a Kárpát-medencében!!!Re: Tamana-kutatás (Pontok: 1)
- bla Ideje: Március 01, hétfő, 13:29:40
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Érdekes megközelítés. A régészet adatai azonban a globális vízözönt mind a mai napig nem támasztják alá hitelt érdemlően.
Nehéz eddigi szocializációnk ellenében azonnal elfogadni e teóriát.
Sokkal több érv kell a bizonyításhoz!Re: Tamana-kutatás (Pontok: 1)
- ivancsonti Ideje: Február 14, hétfő, 17:15:51
(Adatok | Üzenet küldése)
A dolog nyitja valóban a jégkorszak (utolsó) alatt történt eseményben rejlik. Itt részletezhetetlen ami történt távoli őseinkkel. Csak annyit: Duna Buda felesége volt, Buda -mint tudjuk- Attila testvére, Tisza jaku sámán volt, a rima szó olyan nőket jelent akik lényegében ápoláshoz-szülészethez értettek....évezredekkel ezelőtt erre képezve, Eszék Dédes egyik férje volt, Catalaunumnál elpusztult...Nyékládháza Árpádházi főember és a Nyék (papi) törzs összevont neve. Amennyiben új: érdemes elolvasni -előítélet mentesen- az Arvisura c. könyvet! Megvilágosít sokmindent! IstvánRe: Tamana-kutatás (Pontok: 1)
- ivancsonti Ideje: Március 01, kedd, 19:52:16
(Adatok | Üzenet küldése)
Több vízözön volt, a jégkor (lehülés) elmultával alakultak ki. (Ok: hosszú esős időszakok és a jég visszahúzódása) a tengerek szintje is jelentősen emelkedett (Anglia elszakadt a kontinenstől, a Bering szoros újra megtelt vízzel....) Az utolsó vízözön kb 3500 éve volt. Bizonyító iradalom: geológiával foglalkozó könyvek, Úr városában és Urukban történt ásatások...
továbbá egy őstörténetünkkel foglalkozó könyvecske (1500 oldalon)
Még annyit: ismertek az un féran nevek...
ezekből kiindulva is igazak az ismertetettek.vízözön-ök (Pontok: 1)
- oposur (oposur78@citromail.hu) Ideje: Január 29, péntek, 19:01:08
(Adatok | Üzenet küldése)
Nem addig van!
Igenis bizonyítható a vízözönök léte és száma. Nem mindenféle butaságra Is kellene pazarolni a nagy országok pénzét...
A jégkort követő Napciklusok (fellángolások) jelentősen befolyásolták az olvadást és ígya mezopotámiai özönvizeket. Annakidején az öbölbe még önállóan ömlött a két folyó...Ma az egykori öböl -a lerakott hordalék okán- kb 150 km.-re van az erefedeti helyétől, ennyivel északabra.
Tizenkét özönvíz volt az Arvisura szerint, a legutolsó ie 3240-ben, Gilgames idején. Ha mintát vennének az iszapból akkor bizonyítható lenne a számuk, idejük. de valamiért nem teszik.-(,Re: Tamana-kutatás (Pontok: 1)
- Piri Ideje: Szeptember 08, csütörtök, 11:56:56
(Adatok | Üzenet küldése)
Ez a tamana úgy ősbaromság, ahogy van! Ezt az általános és világméretű névegyezést csak az hiszi el, akinek lövése sincs nyelvekről, nyelvészetről, meg másról se, csak mélymagyar lelkének kedves, hogy a magyar a világelső mindenben... persze a többi nép meg sehol sincs, meg nem is vót!!PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online