Látomások
Dátum: Január 16, péntek, 18:48:11
Téma: HAPCI


...akik naponta hat vagy annál több kávét fogyasztanak, háromszor nagyobb az esélyük, hogy auditív hallucinációban szenvedjenek, mint azok, akik...


Mintha nem volna éppen elég bajom, tessék! Most megint jól rám ijesztettek. Az Észak-Karolinai Durham Egyetem szakértő kutatói megállapították: azoknak, akik naponta hat vagy annál több kávét fogyasztanak, háromszor nagyobb az esélyük, hogy auditív hallucinációban szenvedjenek, mint azok, akik limitált mennyiségben fogyasztanak ebből az italból.
Szégyenszemre bevallom, fogalmam sincs, mi az az auditív hallucináció, de a tünetei máris jelentkeznek. Pedig még reggel van, és csak a harmadik kávénál tartok. Három jó erős presszókávé jobban észhez térít, mint a vekkeróra, amitől csak felriadok. Három kávé, és máris hallucinálok. A szakértőkre bízom, döntsék el ők, hogy ez most auditív hallucináció, vagy csak egy szimpla látomás. Mert hangokat nem hallok, mindössze képzelődöm.
Ülök egy kocsmában, körülöttem mindenki dohányzik, vidáman eregetik a füstöt, én meg csak nyelek nagyokat, az istenért sem kínálna meg senki egy rohadt cigarettával. Ráadásul isznak is, pedig az alkoholt sebekre szokták alkalmazni. Persze lelki sérülésekre is kiválóan használható.
Aztán látom magam előtt a Váci úti patikarablót. Fegyvert fog a szerencsétlen pénztárosra, aki már nyújtaná is feléje a teljes aznapi bevételt, ám a rabló méltatlankodva utasítja el a felkínált pénzt. Ugyan már! Hova tetszik gondolni? Én csak Algopyrint szeretnék, abból viszont jó sokat, mert azt nem lehet recept nélkül kapni, mint azelőtt. Az orvosnak hiába ajánlottam fel tisztes borravalót, sőt, szorítottam homlokához a revolveremet, nem volt hajlandó receptet felírni. A szabály az szabály, mondta. Jól néznénk ki, ha mindenki a kiskapun át távozna a rendelőből. Na, ide azzal az Algopyrinnel!
És látom a Flórián téri bankrablót az óbudai Kéhly vendéglőben borozni. Éppen a zenésszel húzatja, hogy: ...francia pezsgőt piálok, a zsarukra fittyet hányok... Joggal teszi. Mi dolga neki a zsarukkal? Azok túlságosan el vannak foglalva a környező házakban folytatott razziával, aminek során máris letartóztattak hét embert. Ebből négy nem fizette ki a parkolási díjat, és hiába tiltakoztak, hogy autójuk sincs. Képtelenek megérteni, a törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. A rabló közben telefonál a Flórián téri bankba, s meginvitálja a teljes személyzetet egy pohár borra. Rájuk fér. A bor nyugtat. Márpedig átélni egy fegyveres rablást ugyancsak felnyomja az adrenalinszintet.
A patikarablót meg nem tudják elérni, hogy nyugtatót is szerezzen az Algopyrin mellé. Marad a bor.
Ezután már ott ülök a bírói emelvényen, előttem a két rabló. Mind a kettőt fel kell mentsem (a feloldozást a papra bízom), mivel mindketten megélhetési bűnözők. Az vesse rájuk az első követ, aki nem akar jobban élni.
És egy újabb látomás, ami ott lebeg a szemem előtt. Kilépek a U.S. Airways Hudson folyón landoló repülőgépének szárnyára. Körülnézek, és menten elfog a rémület, amint meglátom a rengeteg hideg vizet: Szűzmáriám! Repülni tudok, úszni nem!
És ekkor elsötétül előttem a világ. Filmszakadás.
Kéne inni még egy kávét.Az írás tulajdonosa: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írás webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2871
pharmacy online