Tűzhordozók
Dátum: Július 08, csütörtök, 19:47:34
Téma: Könyvismertetők


Most azért vagyok itt újra, mert baj van. Nagy baj van. Te is tudod, hisz a te lelked kínlódása, segélykiáltása is egy a sok közül, mi idehívott.


Ezoterikus regény
Egy magyar könyvkülönlegesség, többszörösen hiánypótló mű a könyvpiacon. Ötvözi a bestsellerek lendületes, fordulatokban gazdag cselekmény szövését, ugyanakkor mély és hasznos életbölcsességeket is kaphatunk a mindennapi problémáink megoldásához. Mindezt élvezetes, szépirodalmi stílusban nyújtja.

*

A Tűzhordozók a misztikus múltba repít, a titokzatos kelták közé. Ez a nép a történelem előtti időkben olyan természeti és mágikus erők birtokában volt, amelyekkel csodákat tudtak művelni. Életmódjuk belesimult a természet ritmusába, és sajátos értékrendet követtek, aminek köszönhetően javakban és szeretetben gazdag életet éltek.
Az univerzális energia használata mindennapjaik része volt. Érzékszerveik képesek voltak az általunk ismert és használt tartományon kívül egy szélesebb, teljesebb képet megmutatni nekik a valóságból.

A regény szerint a békés és boldog kelta falvakban egyszer csak megjelenik a viszály, a harag, a bizalmatlanság, gyilkosságok történnek, betegségek ütik fel fejüket, egyszóval minden rosszra fordul. Külső ellenség is megtámadja őket a szomszédságukban élő barbár hordák képében. Elkezdődik a küzdelem. Az emberi tudatosság szintje vészesen zuhan, s egyre kevesebbet érzékelnek a többdimenziós valóságból. Isteneik és druidáik segítségével az egész nép küzd a túlélésért. Rájönnek, nem elég a külső ellenséget legyőzni, belül is meg kell vívni a harcot.
Hogyan sikerül túllépni saját árnyoldalukon? Hogyan győzik le a félelmet, közönyt, kapzsiságot, bosszúvágyat, lustaságot? Hogyan találnak vissza a béke és szeretet állapotába?
A kérdésekre a válaszok a mai zűrzavaros világunkban különösen aktuálisak.

Freya sajátos szemszögből látja az emberiség történelmét, szerinte az univerzális energia birtoklásáért folytak a küzdelmek. A különböző ókori kultúrákban nyomon követhetők azok az érdekes egyedi próbálkozások, ahogyan az emberek keresték a visszautat az elveszett Aranykorba, keresték a kapcsolatot a saját belső energiaforrásukkal és azon keresztül az univerzális energiákkal.
A mítoszok, az ősi hagyományok emlékezete szerint a réges régi időkben az emberek nem tudatlan vadászó-gyűjtögető barbárok voltak, hanem bizonyos tekintetben sokkal többet a világról, mint a mai modern ember.
Önmagukat mint többdimenziós lényt élték meg, tisztában voltak a test, a lélek, és a szellem létezésével. Ismerték azokat a törvényszerűségeket és módszereket, hogyan lehet összhangban működtetni ezen részeinket. Kapcsolatban voltak legbelső, isteni lényükkel, ami különleges képességek birtokába juttatta őket. Ez a tudás mára már elveszett, de egyre inkább, egyre többen hiányoljuk, és szeretnénk visszatalálni ezekhez a gyökerekhez.

Ahogyan Freya mondja a könyv előszavában:
„Most azért vagyok itt újra, mert baj van. Nagy baj van. Te is tudod, hisz a te lelked kínlódása, segélykiáltása is egy a sok közül, mi idehívott.
Vágyod a szerelmet, családot, gyermekáldást. Vágyod az örömöt, hogy legyenek ünnepek. Meg is kapod ezeket, mégsem vagy elégedett.
A szerelem üres lesz hamar, vagy fájdalmas hatalmi harccá alakul.
Gyermeked nyűgös, tiszteletlen, romboló.
A családod sokszor legfőbb ellenséged is.
Az ünnepek önmagunk előtt is tagadva, a pénzszórás és örömtelen rohanás napjai.

Pedig a lelked mélyén tudod, ennek nem így kellene lennie. Valahol van egy másik világ.
Ahol az igaz szerelem véget nem érő mise lelkünk templomában.
Ahol a gyermek isten áldása, és az élet diadala mindenek felett.
Ahol a család nem csak földi, de égi szövetség, mely megvédi tagjait világok pusztulásakor is.
Ahol az ünnepek az öröm tartka pillangói, melyek a szürke hétköznapok után vigalomport hintenek szívről szívre szállva.

Ha te is ezt a világot keresed, gyere, ülj le mellém!
Hallgasd meg Freya énekét!”
Az írás tulajdonosa: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írás webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2994
pharmacy online