Ízek, imák, szerelmek
Dátum: November 30, kedd, 21:15:33
Téma: Film Színház Zene


Jómagam gyáva lennék hátrahagyni mindent és belevágni az ismeretlenbe a biztos siker ígérete nélkül...


Ízek, imák, szerelmek

Tagadhatatlanul a film hatása alá kerültem. Azóta is el – elmélázok a részletein és szerintem megvásárolom a könyvet is.
A hősnő, Julia Roberts, olyasmit visz végbe, melyre sokunknak szüksége, igénye lenne. Megvalósítja az álmait, megkeresi a lelki békéjét, élvezi az élet nyújtotta örömöket.
Elveszít szinte mindent. Ám nem kesereg, nem sirat látványos, csalfa, csillogó javakat.
Sőt! Elkezd élni.
Irigyeltem Őt. Jómagam gyáva lennék hátrahagyni mindent és belevágni az ismeretlenbe a biztos siker ígérete nélkül. Pedig tényleg vicces, hogy mi is tesz boldogtalanná embereket. Koplalnak, és mégsem hasonlítanak a plakáton virító mű mellű, mű hajú, mű szempillás mű nőre. Akinek a barnasága a szoláriumból való, a kék szemét kontaktlencsének köszönheti, ajka plasztikai műtét eredménye és csak salátán és cigarettán él.
Él?
Mi is az élet lényege?
A diploma, a pénz, a legújabb mobil birtoklása? Ezek közül még egy sem tett igazán boldoggá senkit.
Én viszont ettem már csokit mámoros örömmel, ittam már teát kellemes környezetben felsóhajtva / kisóhajtva magamból a hét fáradalmait, mondtam már tiszta szívből és őszintén, hogy szeretlek. És ezekben a pillanatokban bizton állíthatom boldog voltam.
A gazdasági világválság és a munkanélküliség igazából smafu. Ezeknél a dolgoknál sokkal több vesztenivalónk van. Sokan talán már el is vesztették. Ezeket hívjuk igazi értékeknek. A jó érzést mikor elesetteken segít az ember vagy a meghitt és csendes pillanatok átélését, a szeretet elfogadását.
Nem akarnék magányosan a csúcson lenni (még ha az egy aranyhegy is) táblával a nyakamban melyre azt írták: Bravó! Ön egy sikeres ember.
Kell a fenének a drága mobil, ha csak olyan embereket tudok felhívni rajta, akik a pénzem miatt vannak velem.
Viszont kívánom, hogy mindenki átélhesse legalább egy röpke pillanatra a nyugalmat, az elégedettséget és a békét.


Az írás tulajdonosa: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írás webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3033
pharmacy online