75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága
Dátum: Október 13, vasárnap, 20:11:08
Téma: Könyvismertetők


A Háború a Földön bevezetőjében Hubbard elárulja, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy ebben a műfajban alkotott utoljára...


Idén 75 éves L. Ron Hubbard tudományos-fantasztikus irodalmi munkássága.75 éve, hogy az Astounding Science Fiction 1938. júliusi számában debütált L. Ron Hubbard tudományos-fantasztikus irodalmi munkássága a “Veszélyes Dimenzió” című írásának kiadásával.
Akkoriban egy Isaac Asimov nevű fiatal rajongó, miután elolvasta Hubbard bemutatkozó írását egyszerűen csak ezt írta: “Még több L. Ron Hubbardot kérünk.”
Még ezt megelőzően a new-yorki Street & Smith kiadó legfelső vezetői arra kérték fel koruk két legkeresettebb, legmegbízhatóbb kalandregény íróját, Arthur J. Burkes-t és L. Ron Hubbardot, hogy vágjanak neki egy újfajta tudományos-fantasztikus regényirodalomnak, amelyben nem gépek és szerkentyűk, hanem emberek állnak a történet középpontjában. Bemutatták őket az akkor már legendás szerkesztőnek, John W. Campbell-nek, aki az Astounding Science Fiction magazin kiadója volt. Attól a pillanattól kezdődött el a tudományos-fantasztikus irodalom aranykora.

A “Veszélyes Dimenzió” annak az Astounding-ban, a következő tizenkét évben megjelenő harmincegy elbeszélésnek és regénynek az egyike, amelyeket L. Ron Hubbard a saját, illetve olyan más írói álnevek alatt írt, mint Rene Lafayette vagy Kurt van Rachen, és amelyek ennek a formálódó műfajnak akkoriban a legnagyobb hatású kiadványainak bizonyultak.

A műfaj, amelyben Hubbard utoljára alkotott, ugyancsak a tudományos-fantasztikus irodalom volt. 50 éves írói pályafutását ünnepelve papírra vetette a 428,750 szavas Háború A Földön című regényét, amelyet az 1,2 millió szavas nagy mű, a tízkötetes Földi küldetés követett.

A Háború a Földön bevezetőjében Hubbard elárulja, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy ebben a műfajban alkotott utoljára: “A tudományos-fantasztikus irodalom megjelenése NEM kötődik valamilyen tudományos felfedezéshez vagy fejlesztéshez. Sokkal inkább kötődik a lehetőségekhez. Olyasmi, ami alapján esetleg valaki majd kutatni kezd a jövőben. De nem prófécia. Egy álom, amely megelőzi annak a napnak a hajnalát, amely napon a tudós vagy a felfedező kezébe veszi a könyveit, vagy belép a laboratóriumba, és így szól: “Vajon meg tudom valósítani ezt az álmot a tudomány területén?”

A “Történetek egy Aranykorból” című kiadványsorozaton keresztül újra elérhetők L. Ron Hubbardnak a sci-fi aranykorában írott művei. A sorozat 80 kötetből áll, 153 elbeszéléssel az összes népszerű műfajban, amelyekben írt: sci-fi, fantasy, detektívtörténet, kalandtörténet és vadnyugati történet. A könyveket a jelenleg folyó Frankfurti nemzetközi könyvvásáron is nagy érdeklődéssel fogadták.Az írás tulajdonosa: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írás webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3165
pharmacy online