Mű-kedvelőknek
Dátum: Június 16, péntek, 23:27:15
Téma: Régi próza beküldések (leállítva)


Közeledik a nyár, az év vége, egyre hosszabbnak tűnnek az iskolában töltött percek. Óra közben ki-kinézek a nyitott ablakon, és hagyom, hogy a téren virágzó gesztenyefák friss illata átjárja minden porcikámat…

Hirtelen felbőg egy motor, úgyhogy gyorsan becsukom az ablakot, nehogy az émelyítő benzinbűz a terembe is betörjön. Gondolataim ismét visszatérnek a fizikához:
„súrlódási erő = μ-ször nyomóerő”.

A tanítás után továbbsietünk délutáni programjainkra. A város kő-és betonrengetegéből néha előbukkan egy-egy virágocska vagy műemlék, de ezeket is hamar ellepi a szennyezett levegőből lerakódó por és hamu. A hangyaként nyüzsgő emberek közt próbálok utat törni magamnak. Egy gyorsétterem mellett elhaladva látom az elégedetten üldögélő, műanyag dobozokból műételeket habzsoló embertársaimat.

Egy idő után a járművek forgatagától megfájdul a fejem, majd kiújul az allergiám. Gyorsan egy hiper-modern boltba menekülök, ahol művirágokkal próbálnak természetközeli hangulatot teremteni. Nehéz dolog a vásárlás, mert nem szeretem az én pénzemből még elérhető műszálas ruhákat és műbőr cipőket. Az eladó is ingerült, mivel a túl hosszúra sikerült műkörme miatt nem tudja bepötyögni az árakat a pénztárgépbe. Most inkább elhalasztom a vásárlást.

Végre felpréselődöm a buszra. A buszvezető bekapcsolja a légkondicionálót, melynek levegője a tavaszi szellőt próbálja idevarázsolni a nagy melegben. Dugóba kerülünk, sajnos megint baleset történt: egy járókelő a nagy sietségben átrohant a piroson.

Otthon sok a tanulnivaló. Földrajz: műholdak jellemzése, irodalom: antik írók műalkotásai, matek: műveletek törtszámokkal, kémia: műanyagok előállítása.

Pihenésképpen bekapcsolom a tévét: művészet helyett a műmellű „sztárok” műmosoly mögé bújva ecsetelik a legújabb bulvárhíreket.

Kimegyek az udvarunkra, lefekszem a fűbe, és hallgatom a kertünkben fészkelő madarak csiripelését. A lenyugvó nap még melegíti az arcomat.

Álljunk meg egy kicsit. A mi rohanó Művilágunk nem jól működik.


Az írás tulajdonosa: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írás webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=News2&file=article&sid=811
pharmacy online