Recept a combokhoz

tongue.gif
Recept a combokhoz
 

A tepsit szépen kizsirozom,
de az olaj is jó nagyon.

Fogok néhány csirkecombot,
esetleg libaszárnytőt,
de bizony nem százat,
néhány darab, talán hét,
füszerezve már elég.

Baromfiak fűszersója,
izüknek a csattanója.

Szórok borsot, Delikátot,
csak csipetnyit, nem lapátot.
S miután igy betakartam,
lefektetem őket sorban.

Most jön, lepelre a paplan,
tejfől, hagyma, s velük sajt van.
Lereszelem sajtot, hagymát,
s máris érzem az illatát.
Elvegyítem, megkavarom,
ami kell még hozzá adom.

Még egy kis bors, csipetnyi só,
megkóstolom, igy lesz a jó!
Húsra öntöm, fóliázom, és
türelmesen meg is várom, mig
puha lesz, és szabadon
süthetem még a húsom.

Ha elkészültél, jön a köret.
Csináljon hát, ki mit szeret.
Zöldség, rizs vagy burgonya,
húsod mellé tedd oda!
S ha receptem kipróbálod,
JÓ ÉTVÁGYAT is kivánok!





Az írás megjelentetője: Fullextra.hu
http://www.fullextra.hu

Az írásmű webcíme:
http://www.fullextra.hu/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=7274