[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: potesz9
Új ma: 0
Új tegnap: 1
Összes tag: 9088

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 17


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Hegedűs Csaba honlapja
· 2: Végh Sándor személyes honlapja
· 3: Alkotó.lap.hu
· 4: Janusvers
· 5: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 6: A Hegy - NeMo blogja
· 7: Kaláka
· 8: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 9: Fényfa
· 10: Zsefy Zsanett
· 11: Olvasás lap.hu
· 12: vers zene.lap.hu
· 13: Egy lélek csillan
· 14: Orbia
· 15: Dezső Ilona Anna honlapja
· 16: Haász Irén weblapja
· 17: SOmannák
· 18: Gligorics Teru Versei
· 19: Máté László honlapja
· 20: Ararát

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: Amatőr Irodalmárok Klubja!


Amatőr Irodalmárok Klubja!
[ Amatőr Irodalmárok főoldala. | Regisztrálj! ]

Csatlakozz te is közénk! A tagjainknak lehetősége van saját írásaikat publikálni, és a többiekéhez hozzászólni.

Az Alapítvány témát vált (Fény panzió 39)
Ideje:: 03-16-2017 @ 09:20 am

Az Alapítvány témát vált

Elsőnek Zsuzsika ugrott ki a partra, amikor meglátta a stégjén matató nagybácsikáját. A kötelekkel bajlódott az öreg, hogy helyet szorítson a sajátja mellett a Péter jóval nagyobb vitorlásának.
Nagy volt a viszontlátás öröme, hiszen akkor látták egymást utoljára, amikor a Gabronccal és a barátaival kocsikázott fel vele egy kis csapat a hegyre.
Iván morcosan toporgott, mert a kislány késlekedett a bemutatásával. De nem olyan fából faragták, mint akiről meg lehet feledkezni. Ráhuppant a drónra, felszállt a hajóról, és kedélyesen integetve körözni kezdett a társaság felett. De ha már a levegőben volt, jól megnézte magának, hogy hová is lettek hivatalosak. A szőlőbirtokot uraló udvarházat, és a gondozott gyepszőnyeggel körülvett rusztikus küllemű kerthelyiséget.
– Hová lett a gazos fűtenger? – csodálkozott a kislány, hiszen múltkor még lépdelni se nagyon tudott a bogáncsok miatt.
Kiderült, hogy megint az Elnök úr intézkedett. A néne magyarázta:
– Nézzétek azt a kutyaólat! Hetente kimászik belőle egy fűnyíró robot. Rendet vág, aztán mint aki jól végezte a dolgát, visszahátrál a helyére.
Csakhamar elölről lehetett kezdeni a lelkes üdvözléseket, mert befutott az alapíványiak kocsikaravánja.
Hegymeg úr most is túlmozgásos formában volt. Megkérte Némó Kapitányt, hogy állítson be neki egy spéci programot az újonnan beszerzett okostelefonján. Az csak mosolygott a nagy gyereken, és némi cirógatás után visszaadta a kütyüt.
Hegymeg úr jól körülnézett és diszkrét köhentéssel, meg némi riszálással felhívta magra a figyelmet, hogy Evelin is lássa, mit fog produkálni. Hát egy csiribí-csiribá mozdulatára az okostelefon előcsalta a fűnyeső robotot, ami aztán szép komótosan cirádás gabonaköröket nyírt a most éppen tízcentis fűbe.
A mutatvány betetőzéseként Iván a rajzolat centrumába szépen leereszkedett a drónnal. Ügyes húzás volt, mert a gabonaköröket csak megbámulták, őt viszont lelkesen megtapsolták a bámészkodók.
A látványosságok után jöttek az immár atyafiságos barátkozások, miközben a vendégeket igényüktől függően elhelyezték a turistaszálláson vagy a kempingsátrakban. A társaság menten szétkóborolt volna a festői hegyoldalon nézelődve, vagy a szabadban rotyogó bográcsok illatától csábítva. De Evelin asztalhoz vezényelte a népet, és nemcsak a közös ebéd miatt, hanem főleg a szimpozion folytatására.
Mindenkit megelőzve Hegymeg úr jelentkezett szólásra:
– Emelem poharam az Elnök úr egészségére, aki kedves meglepetésekkel tarkítva váltotta be a vitorlázásra és a pinceszerre tett ígéretét.
Mind az alapítványiak, mind a tiszaláposiak teljes egyetértéssel emelték fel, majd tették le a poharukat. Valaki azért közbeszólt:
– De hol van Berci bácsi és a Borbás? Nekik is itt lenne a helyük!
– A két öreget ökrökkel se lehetett volna kivontatni a műhelyből, mert új találmányon dolgoznak – mentegetőzött Gabronc. – Látjuk, hogy még az internet is tele van a „free energy” híreivel. Hát ők is meg akarják alkotni a saját szabad áramforrásukat.
– Már megint egy zsákutca! Azok a perpetuum mobilék pörögnek ugyan, de hasznosítható mennyiségben nem tudnak áramot leadni.
Most már egymást túlkiabálva vitatkoztak.
– Akkor is az alternatív energia lesz a jövő útja! Már átlátszó napelemeket is gyártanak. Képzeljetek el egy csupa üveg palotát, mi egyúttal önellátó áramforrás!
– De vannak még eredetibb ötletek is. Jön a biológiai áramforrás. A fotoszintetizáló napelem.
– A Földünket körülvevő mágneses mezőből nem akarunk energiát lefejteni? Megcsapoljuk a bolygónk mágneses pajzsát, és jól összevesznek rajta a nagyhatalmak. Kitör a világháború.
– Higgyétek el, csak az atomerőművek jelentik a biztonságot!
– Biztonságról beszélsz? Előre látom, hogy az egyik kis feltörekvő diktatúra a világűrbe fogja fellőni a világ végezetéig sugárzó kiégett fűtőelemeket. És abból tudjátok, hogy mi lesz?
Evelin adta meg a választ:
– Hát arra aztán a nálunk intelligensebb civilizációktól olyan választ kapunk, aminek nem fogunk örülni. Többé nem lesz módunk azon vitatkozni, hogy miért nem jeleznek vissza a világűrbe küldött üzeneteinkre. Jobb lesz, ha mi is témát váltunk!


Utoljára változtatva 03-26-2017 @ 11:08 am


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Irodalmár profil
Irodalmár profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: a_leb
(Ideje: 03-18-2017 @ 05:30 pm)

Comment: Tibor, megint jól szórakoztam, ugyanakkor aktuális, feszítő témát is behoztál. Jó volt olvasni az írásodat. aLéb


Hozzászóló: thyborc
(Ideje: 03-19-2017 @ 11:02 am)

Comment: Köszönöm, kedves A_Leb! Üdv. Tibor


Hozzászóló: Sohamadar
(Ideje: 03-25-2017 @ 09:41 am)

Comment: Örömmel olvastam folytatásodat. Somolyogtam, mert úgy tűnik, érdemes volt kiemelni a kirakatba - eszedbe juttatta, hogy folytatni kellene/lehetne. Aktualitásából ítélve nemrég alkottad. Köszönöm, hogy szóakoztattál -elgondolkodtattál. - UI: Kb a 4. bekezdés végén egy html kódot elhibáztál (>br>-re sikerült) - javítsd! Üdv: Marcsi


Hozzászóló: thyborc
(Ideje: 03-26-2017 @ 11:28 am)

Comment: Köszönöm a figyelmességedet. Magam is észleltem,hogy valami nem stimmel az egyik bekezdéssel, de magamtól nem jöttem rá a megoldásra. Azt is szerettem volna már megköszönni, hogy bevettél a válogatásba (ugyancsak meglepődtem), de még nem találtam a módját. Megtisztelsz vele,hogy a végeláthatatlan szappanoperámnak olvasójául szegődtél. Szívélyes üdvözletét küldi: Tibor


Hozzászóló: almajanos
(Ideje: 04-03-2017 @ 12:42 am)

Comment: Régóta nem jártam erre, most találomra választottam és olvastam el ezt a kis irományt. És nagyon érdekes, figyelemlekötő formában íródott. Szerintem olyan magyarázatokat sikerült egyes eljövendő bekövetkezésekre találni, ami nagyonis találó. És sajnos, valósággá is válhat a megalapozott aggodalom, a rejtett veszélyforrások folyamatos eredményeképpen. Ezért nagyon jó, elgondolkodtató, figyelemfelkeltő ez a szellemi találmány, ezért tetszik. Üdv, almajanos


Hozzászóló: thyborc
(Ideje: 04-03-2017 @ 10:56 am)

Comment: Kedves Almajanos! Köszönöm, hogy felfigyeltél a hóbortos szellemi kreativitásra és pozitívan értékelted. A "Fény panzióban" tudatosan vállalkoztam az "elcsúsztatott" valóság ábrázolására. Kedves soraidban megerősítésre találtam. Üdv. Tibor


Irodalom ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online