[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU CSOPORT
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: EricCharlie
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9065

Most jelen:
Látogató: 41
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 41


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Egy lélek csillan
· 2: A Hegy - NeMo blogja
· 3: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 4: Gligorics Teru Versei
· 5: Sidaversei
· 6: haiku.lap.hu
· 7: Fényfa
· 8: Olvasás lap.hu
· 9: Máté László honlapja
· 10: SOmannák
· 11: Kaláka
· 12: kortársirodalom.lap.hu
· 13: Barátok Verslista honlaja
· 14: magyarirodalom.lap.hu
· 15: Zsefy Zsanett
· 16: Alkotó.lap.hu
· 17: Végh Sándor személyes honlapja
· 18: Haász Irén weblapja
· 19: Hegedűs Csaba honlapja
· 20: Orbia

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: BLOG, Napló!


BLOG, Napló!
[ Blog (napló) főoldala. | Regisztrálj! ]

A tagoknak lehetősége van saját blogot (Naplót) vezetni, és azokhoz hozzászólni.

Dühöngő - avagy vélemény egy irodalmi pályázatról
Ideje:: 03-27-2017 @ 09:32 pm


Dühöngő - avagy vélemény egy irodalmi pályázatról

Szomorú tapasztalataim egy tavaszi pályázattal kapcsolatban.

Régóta fontolgattam már ezt a bejegyzést. Igazából még mindig nem tudom, érdemes-e közszemlére tennem, de annyira bennem van, és annyira frusztrál a dolog, és mivel irodalomhoz van köze úgy éreztem, blogba miért ne írhatnám meg a saját véleményemet.

Ritkán szoktam pályázni, mert általában nehezen írok kötött témára. Nálam a versírás úgy működik, hogy motoszkál bennem egy cím, egy jó rímpár, egy érzés, gondolat, vagy egyszerűen csak elkap egy sugallat. Viszont találtam egy olyan pályázatot, ami igencsak általános témát boncolgatott, ámde passzolt a hangulatomhoz. Neki is kezdtem megírni a verset, amit be szerettem volna küldeni a pályázatra. Nem is a nyeremény izgatott, hanem maga a téma, hogy mit tudok kihozni belőle, egyfajta kihívásnak is tekintettem.

A pályázat feltétele volt, hogy be kellett regisztrálni az oldalra. Meg is tettem a szükséges lépéseket, no, és ekkor jött a bökkenő! Visszautasítást kaptam. Először azt gondoltam, biztosan rendszerhiba, megpróbáltam még egyszer. Megint visszautasítást kaptam. Kizártak a pályázatból.

Írtam az oldal adminisztrátorának és a tulajdonosnak egyaránt – két külön személyről van szó. Az adminisztrátor pusztán szimpátiahiány miatt, jóformán ok nélkül zárt ki a pályázatból, mondván, szíve joga kinek adja a lehetőséget. A tulajdonos pedig letudta annyival, hogy a honlapot létrehozó szerkesztő létrehozhat az oldalán olyan pályázatot, amin csak a beregisztrált tagok vehetnek részt, és a visszautasítás is teljesen jogos.

Az már persze senkit nem izgatott, hogy az oldalon akár olyan képek is lehetnek, amelyek jogvédelem alatt állhatnak. Ugyanis az interneten talált képeket is ugyanúgy védheti szerzői jog, mint egy-egy verset. Persze, az érdek nagyúr!

Én még sosem tapasztaltam ilyet. Ilyen nagyfokú ellenségeskedést, igazságtalanságot és úgy hiszem, hogy ez a diszkrimináció egyik formája. Szerintem, egy verspályázat igenis mindenkié, aki ír és alkot. Persze, ha nem nyertem volna a pályázaton, azt elfogadnám, és teljes mértékben megérteném. De azt, hogy részt nem vehetek rajta, ezzel nem tudok megbékülni.Utoljára változtatva 03-29-2017 @ 09:26 pm


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Blogozó profil
Blogozó profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: Anna1955
(Ideje: 03-31-2017 @ 04:47 am)

Comment: Szomorú amiről írsz. Én úgy gondolom, lépj túl a történteken. Természetesen megértem, hogy fáj, de van amit nem szabad hagyni, hogy elrontsa a közérzeted. Gondolj arra, ha ilyenek, nem is lett volna érdemes részt venni benne. Írd meg a versed pályázaton kívül is. :))


Hozzászóló: Zsuzsa88
(Ideje: 03-31-2017 @ 02:58 pm)

Comment: Köszönöm Anna a biztatást! :) Jól esik. Már azzal is jobb lett a közérzetem, hogy kiírtam magamból. Mások is tapasztaltak hasonlót, bár azt hiszem, nem ennél a pályázatnál.


Hozzászóló: remete
(Ideje: 04-03-2017 @ 08:26 pm)

Comment: Szia Zsuzsa! Sok, talán érdekeset tudnék mondani, de írni nem, mert ha send, akkor a világunk legeldugottabb helyén is láthatják, olvashatják írásunk, csak azok nem, akik nem akarják! Így plagizálhatnak is anélkül, hogy érdekelné őket a szerző neve, hogy eredeti vagy sem! Esetemben, meg kellett tanulnom, hogy amit felteszek a világhálóra, azt viheti bárki, ha úgy tartja kedve! Amit nem engedek, annak máshol a helye, s van amiért egyszeri fizetséget kapok, s cserébe, hallgatás az ára! Természetesen mindez komoly szerződésekkel alátámasztva! Nem untatlak tovább, csak még egy gondolat, mert kétszer is említetted! Soha ne érezd, (hidd) hogy milyen jók vagy nem jók az alkotásaid! Csakis az olvasó, a nép aki eldöntheti ezt! Ha "csak" örömöd leled a gondolataidban, ami nem kevés, vedd úgy, mintha nem írtam volna semmit! Üdvözöllek és írj szépeket! (remete)


Journal ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online