Küzdőtér |
|
|
|
Fullextra.hu: BLOG, Napló! |
|
|
|
|
Kudarc Ideje:: 05-19-2005 @ 10:13 am |
|
|
|
|
Az a helyzet hogy mostanában nagyon nem vagyok megelégedve magammal. A háziasszonyok szégyene vagyok,ezen nincs mit szépíteni.Pedig , tényleg akarom, és csinálom is ,ezzel nincs is gond.....de mégsem megy. Itt van rögtön a főzés. Gyakorlom idestova 12 éve , de az eredmény lehangoló .Nem azt mondom hogy ehetetlent főzök , de míg másnak könnyedén megy mindez, nekem szenvedés , ráadásul valahogy nem is érzem hogy mit csinálok,csak pakolom bele a hozzávalókat.....Anyukám és a Nagymamám is hihetelenül finom ételeket készít(ett),én meg.....Előző életemben vagy férfi , vagy jómódú asszony lehettem , de az biztos hogy fakanállal nem volt túl sok dolgom. Milyen nagymama lesz így belőlem??? Lehet hogy inkább étterembe viszem majd az unokákat ,nehogy visszafejlődjenek míg nálam vannak . Egyszer gondoltam egy "merészet", és nekiláttam piskótát sütni. A végeredmény.....csavarhúzó és kalapács kellett hozzá hogy kiszedjem a tepsiből....Szerencsére a családom tolerálja eme fogyatékosságomat....de ez nem nagyon vígasztal. Én miért nem tudom megtanulni? Mondanom sem kell, szülinapra , névnapra, és egyéb alkalmakra mindig szakácskönyvvel lepnek meg szeretteim, hátha egyszer megtörik a jég..... Ez az egész főzős probléma azért jutott eszembe, mert a lányom be akar nevezni az iskolában megrendezésre kerülő főzőversenyre......Mondtam is neki, hogy az ötlet jó, de szerintem nem kellene nyílvánosan leégnem...Ő megvígasztalt:-Majd csinálsz tojásrántottát , azt nem lehet elszúrni.....Nem vettem el a kedvét azzal hogy bizony volt már rá példa hogy a kukában kötött ki a "remekművem". Nos , azért nem kell aggódni, nem éhezünk.... |
|
|
|
|
Utoljára változtatva 05-19-2005 @ 10:13 am
Hozzászóló: khama (Ideje: 05-19-2005 @ 11:30 am) Comment: Jót mosolyogtam. Szerintem a főzés nem különös tudomány, csak vagy van valakinek hozzá affinitása, vagy nincsen. A sütéssel én is így vagyok. Időnként próbálkozom, több kevesebb sikerrel, de ha lehet kitérek előle. :) A verseny jó alkalom, hogy visszaszerezd az önbizalmad főzésileg. Főzz egy paprikáskrumplit, és adj neki valami hangzatos nevet. Garantált a siker. :) |
|
|
|
|
Hozzászóló: Myra (Ideje: 05-19-2005 @ 11:53 am) Comment: Én nem szoktam szakácskönyvből se főzni, se sütni. Ha tudom az alapanyagokat, a többire valahogy "ráérzek". Méricskélni sem szoktam. Szerintem kicsi adagokkal próbáld meg otthon Te is ezt. Nem könyvből, hanem a fantáziád segítségével. ( kicsi adag ha kárba vész sem katasztrófa ) Lehet a sikerélmény hiányzik csak s emiatt nincs kedved sem... Egyébként emiatt ne legyél elkeseredve. |
|
|
|
|
Hozzászóló: szimbolum (Ideje: 05-19-2005 @ 12:03 pm) Comment: Elkeseredve nem vagyok, csak selejtnek érzem magam.:-) Viszont , tudok tapétázni, gipszkartonból (válasz)falat készíteni, fúrni-faragni...stb. De sajnos ezekkel nem lehet jóllakni:-)))) |
|
|
|
|
Hozzászóló: Anna1955 (Ideje: 05-19-2005 @ 06:51 pm) Comment: Kedves Szimbolum, az első pörköltem sosem felejtem el, mikor férjhez mentem 17 évesen, négyszerre lett valami vízen uszkáló hagymadarabokban a hús, a paprika pedig a tetején. Férjem azóta is emlegeti, hogy a pörköltet Ő bizony úgy szereti. :)) Komolyabbra fordítva a szót, a főzés akkor sikeres, ha a kis praktikákat ismered. Tehát ne a szakácskönyvet olvasd, hallgasd meg az idősebbeket, hogy milyen trükköket alkalmaznak. A pörköltnél maradva pédaként, nekem a nagyim magyarázta el, hogy azért pörkölt a neve mert egy kicsit bizony pörkölni kell. Tehát a zaft akkor keletkezik, mikor a pirított hagymára rátesszük a paprikát és utánna a húst, paradicsomot zöldpaprikát, de nem öntünk rá rögtön vizet, hanem kicsit kavargatva "pörköljük" azt. S ne feledjük az őrölt köménymagot se belőle. :))))))))
|
|
|
|
|
Hozzászóló: Bogika (Ideje: 05-19-2005 @ 07:34 pm) Comment: Én a helyedben kihúznám magam, hogy tudok tapétázni. Mindenben nem lehetünk tehetségesek. Ma már sokan félkész ételeket vesznek, tehát a kor szelleme Neked kedvez. |
|
|
|
|
Hozzászóló: agnes (Ideje: 05-20-2005 @ 02:42 am) Comment: A paprikáskrumpli ala Serpenyős rostélyos.
Én tudok főzni,...de sütéssel én is hadilábon állok, vagy sikerül, vagy nem,...deeee ez biztos!
De sszépen leglettelem a falat,...sőt egyszer hegesztettem is....a borotvát is ügyesen kezelem,...még nem szabtam össze senki arcát sem...Fel a fejjel....:)))) |
|
|
|
|
Hozzászóló: Secret_writer (Ideje: 05-21-2005 @ 12:32 am) Comment: A kudarcok képzeletbeli súlyzók!:)Amúgy én is szoktam főzni(zacskósleveseket) :)Nagyon ari volt a blogod!:)))))))))) |
|
|
|
|
Hozzászóló: _zizike_ (Ideje: 05-21-2005 @ 01:30 am) Comment: Szia!:))) Olvastalak ám! :))) |
|
|
|
|
|