Küzdőtér |
|
|
|
Fullextra.hu: BLOG, Napló! |
|
|
|
|
Illatok és szagok Ideje:: 09-11-2004 @ 10:05 pm |
|
|
|
|
Én, egy idő óta - nem blogozom!.. Nem mintha nem szeretnék blogozni, de nem tudom kibogozni, miért nem fogadja be az én blogomat a blogozó gép! Küldtem, írtam, cibáltam... visszadobott, a blogom valahol az űrben kering, talán még ma is, az én gépem és a Full között!
Ha.. ha.. haha, csak nevetni tudok, ha ez kibukkan majd a zegzugos utak tömegvesztőjéből!
Szóval, azt blogoznám, hogy a háziasszonyokkal folytatott élvezetes beszélgetésben( mi, baboskendő alatti, okosfejű, fakanalasok )- a chili-főzés rejtelmeibe bocsátkoztunk!
Ennek során más étkek is terítékre kerültek mint kanadaiak ( termeszesen a "Maple Syrup" is és más kanadai ételek). Itt döbbenetes dologra jöttem rá'!... Kandanák nincs - értsd és mondd N I N C S ! nemzeti eledele! ( az egyedüli talán a French-Canadian Hagymaleves, de azt is eredeti franciából orozták, így csak félig eredeti ).
A mondás, hogy akinek semmije sincs -az a leggazdagabb, itt teljes mértékben beigazolódik, mert Kanadában a világ minden nemzetének étele megtalálható, mert a világ minden etnic kepviselteticccc!
Természetesen, az etnikummal a konyhája is jött, a konyhájával a szagok is jöttek!
Ha én elsétálok a folyosón, behunyt szemmel meg tudom mondani, melyik lakásban honnan eredő náció lakik... Úgyhogy, ha már a kibírhatatlan arabvilági fokhagymaszag túlteng bennem, úgy jövök haza, hogy egy emelttel előbb szállok ki a liftből és azon a folyosón végigmenve, friss -nekem új - szagok tolulnak táguló orrcimpáimba, a ginger ( gyömbér) bódítóan fűszeres illata, mert ott kínai lakik!
Ha szagolni akartok Ti is, 25 centért végigvezetlek benneteket a folyosómon! szkallas
|
|
|
|
|
Utoljára változtatva 09-11-2004 @ 10:05 pm
Hozzászóló: Bogika (Ideje: 09-13-2004 @ 01:33 pm) Comment: Kár, hogy nincsenek kanadai nemzeti étkek, épp kérni akartam pár receptet. Legalább a juharszirup fortélyos felhasználási módjairól írhatnál! Mert - gondolom - nemcsak a palacsintapartikon használják. |
|
|
|
|
|