[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.




Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!




Tagjaink könyveit itt rendelheted meg



Fullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: MLilith
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9161

Most jelen:
Látogató: 262
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 262


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

cheap cigarettes sorry.
Fullextra.hu: BLOG, Napló!


BLOG, Napló!
[ Blog (napló) főoldala. | Regisztrálj! ]

A tagoknak lehetősége van saját blogot (Naplót) vezetni, és azokhoz hozzászólni.

2004. Jan. 4. Hogy jó legyen a napod
Ideje:: 01-04-2004 @ 05:40 pm

Pirítós kenyér

A jó nap egyik előfeltétele a pompás reggeli. A pirítós kenyér teával pont megfelelő ilyen alkalomra.
Én úgy készítem, hogy először is a kenyeret pontosan egy centiméter vastag szeletekre szelem. Ezután beleteszem a szendvicssütőbe (kenyérpirító rossz megoldás), majd sűrű odapislogás mellett aranybarmára pirítom. Közben megpucolom a foghagymát, kiveszem a vajat (a fagyos vaj a pirítós kenyér halála) és felteszem a teavizet. Ha kész a kenyér, gyorsan rádörzsölöm a foghagymát. Egy kenyér, egy gerezd foghagyma. Ami az ujjam csipete között marad fokhagymadarab azt a kenyér egy elég nagy levegőbuborékba nyomom. Ezután gyorsan megkenem vajjal. Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kenyérszelet forró maradjon, mivel a vaj csak így tud szépen megolvadni és finoman belediffundálnia a kenyérbe. Ezután már csak egy kis sózás, a tea kitöltése van hátra.

És amikor az eredeti zöld teádba belezuhintod az első kiskanál kristálycukrot, és közben kinézel a konyhaablakon, és azt látod, hogy gigantikus pelyhekben hull az első hó, na akkor az maga a mennyország.

Kávé

A másik föltétel egy csésze finom kávé. Ezt meg lehet inni a reggeli előtt, de utána is.
Régebben a családban csak én ittam kávét, ezért vettem egy kétszemélyes kotyogót. Kb. másfél (egy jó dupla) jött le benne. Aztán felnőttek a gyerekek, először a nagyobbik kezdett el kávézni, majd a kisebb, végül Kati is rászokott. Így most háromszor kell feltenni kávét, hogy mindenkinek elég legyen. De sebaj. Van időnk. (Egyébként a cigarettázással hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy most mindenki az enyémet szívja)
A jó kávé titka: Először is mindig kimosott, kiöblített kávéfőzőbe kell készíteni. Másodszor: nem szabad nagyon megtömni a kávéőrleménnyel, viszont az sem jó, ha túl laza, vagyis kevés. Harmadszor: takaréklángon, lassan kell főzni. Az eredmény: finom, diszkrét kotyogó hang, illatos, gőzölgő kávé.
Ehhez már csak vidám csevegés kell desszertnek, és máris jól indul a napod.



Utoljára változtatva 01-04-2004 @ 06:10 pm


Hozzászólás írása
Hozzászólás írása
További
További
Blogozó profil
Blogozó profil
Üzenet küldés
Üzenet küldés

Posted Comments

Hozzászóló: Netelka
(Ideje: 01-06-2004 @ 12:40 am)

Comment: Hát, idefigyelj, kedves Paulus! :) Először is: most éjfél elmúlt, már rég aludnom kéne, ehelyett most is itt esz a fene, ráadásul a piritós kenyeredet olvasom, amitől haláli éhes lettem. Másodszor: most, hogy a kávédon is túlvagyok, úgy felébredtem, hogy akár ki is mehetnénk csinálni magamnak egy jó piritóst :) Köszi, jól elintézted az éjszakámat! :D


Hozzászóló: Paulus
(Ideje: 01-06-2004 @ 10:39 am)

Comment: Kedves Netelka! Nagyon aranyos vagy!!!


Journal ©

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.31 Seconds