[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU CSOPORT
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Mist
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9069

Most jelen:
Látogató: 28
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 28


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Kaláka
· 2: Janusvers
· 3: Fényfa
· 4: Sidaversei
· 5: Dezső Ilona Anna honlapja
· 6: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 7: Orbia
· 8: Ararát
· 9: kortársirodalom.lap.hu
· 10: Gligorics Teru Versei
· 11: haiku.lap.hu
· 12: Máté László honlapja
· 13: Egy lélek csillan
· 14: A Hegy - NeMo blogja
· 15: Wendler Mária portál
· 16: Olvasás lap.hu
· 17: Péter Erika honlapja
· 18: SOmannák
· 19: magyarirodalom.lap.hu
· 20: vers zene.lap.hu

cheap cigarettes sorry.
Isten segítő keze 3.3.- Eminenciás uram, Kelemen atya megérkezett.

- Na végre. Engedje be - mondta az egyházmegye püspöke.

A titkár meghajolt és kiment. Kisvártatva nyílt az ajtó és a titkát bevezette a papot.

- Kérem, foglaljon helyet - mutatott az egyik karosszékre a püspök.

- Köszönöm eminenciás uram!

A fiatal pap kissé feszengve foglalt helyet az íróasztallal szemben. Nézte a püspököt, aki egyelőre tudomást sem vett róla. A férfi hatvanas éveiben járt, magas és vékony volt, enyhén őszült. Látszott rajta, hogy törődik magával. A pap hírből hallotta, hogy rendszeresen sportol még ma is. Nem csoda, hát, hogy izmos, kisportolt testalkata volt. Arca erőteljes, karakteres külsőt kölcsönzött a férfinak. Kelemen atya azt is hallotta, hogy a püspök úr nem szereti, ha valaki ellentmond neki. Az a hír járta, hogy hirtelenharagú és meglehetősen hangulatfüggő. A pap korábban többször is megfordult a püspökségen, de a püspök úr még soha nem fogadta. Egyszer ugyan találkozott vele, amikor még csak segédlelkész volt az előző plébánián, és a jeles egyházférfi tiszteletét tette. Akkor egy hűvös biccentés jutott számára a püspöki kegyből. Mostani helyére történt kinevezésekor ugyan a megbízólevelet a püspök úr írta alá, azonban azt már csak a titkára adta át neki. Éppen ezért nagyon meglepődött, amikor a püspök titkára felhívta és közölte, hogy a püspök úr személyes megbeszélésre várja. A titkár közölte a találkozó időpontját és felhívta a figyelmét, hogy ne késsen, mert a püspök úrnak nagyon szoros az aznapi időrendje. A püspök végre felnézet irataiból, és mint aki csak most szembesül azzal, hogy nincs egyedül, meglepetten vizsgálta a fiatal pap arcát. Lassan felállt és megkerülte íróasztalát.

- Gondolom, tudja miért kérettem ide?

- Eminenciád a parókiáról akar tájékozódni.

- Na, persze-persze, az is fontos, de most más miatt hívattam.

A pap láthatóan zavarba jött, mert meg volt győződve, hogy felettese arra kíváncsi, hogy sikerült-e zökkenőmentesen tovább vinni a kisvárosi parókia ügyeit.

Kelemen atya évek óta kérvényezte egy önálló parókia vezetését, amit nem is olyan régen megkapott. Bár tudta, hogy ez a parókia és az ott élő gyülekezet nem túl nagy, de valahol ugyebár el kell kezdeni. Arról is értesült, hogy elődjét, János atyát miért távolították el a parókia éléről.

- Megkínálhatom valamivel?

- Megtisztel vele eminenciás uram - a püspök a fal melletti antik pohárszékből két poharat vett elő. Töltött, majd az egyik poharat odanyújtotta papnak.

- Ez a Novák Mária továbbra is gondot jelent nekünk - kezdett mondandójába a püspök. - Többször is megkerestük, hogy jöjjön el és tisztázzuk a helyzetet, de ez idáig minden kísérletünk elől elzárkózott. Azzal, hogy János atyát máshova irányítottuk, a problémának csak az egyik része oldódott meg.

- Mit kellene tennem eminenciás uram?

- Győzze meg a lányt, hogy jöjjön el. Tudjon meg mindent a lányról. Nézzen utána mi a gyengéje, mi a sebezhető pontja. Szükségünk van az ön munkájára, és ígérem, nem leszünk hálátlanok. Egyszerűen nem történhet meg, hogy ez a sajnálatos eset nyilvánosságra kerüljön. Ha már ez a bolond nőszemély megtartotta azt a gyereket.

Kelemen atya ijedten kapta fel a fejét.

- Ne ijedezzen, jobb lett volna, ha elveteti azt a fattyút.

- De eminenciás uram - dadogta Kelemen atya.

- Magunk között vagyunk, nem kell álszenteskedni. Azt gondoltam magával lehet őszintén beszélni.

- Persze, hogy lehet - felelte a férfi rákvörösen.

- Csak azt ne mondja, hogy maga még soha nem érintkezett egyetlenegy nővel sem, amióta felszentelték - mordult nyersen a püspök. - Jól van, nem kell válaszolnia. Egészségére! - kortyolt az aranysárga nedűből a püspök.

- Számíthat rám eminenciás uram - nyögte ki Kelemen atya.

- Számítunk is magára barátom. Nem válogathatunk az eszközökben. Ami nem törvénytelen, azt be kell vetnünk.

- Ez alatt mit ért eminenciás uram? - kérdezte döbbenten a fiatal pap.

- A lány szülei bizonyára nem tudnak a gyerek érkezéséről. Ez fegyver lehet a számunkra. Tudja meg vannak-e testvérei, és ha vannak hol élnek, mivel foglalkoznak. Hogy jelenleg van-e valamilyen kapcsolata. Mindent tudni akarok, mikor kel, mikor fekszik. A katolikus egyház soha nem volt hálátlan azokhoz, akik hűen szolgálták.

- Igyekezni fogok, hogy megfeleljek eminenciás uram elvárásainak.

- Nem az én elvárásaimnak kell megfelelnie, hanem a katolikus egyház érdekeit kell szem előtt tartania, mindenekelőtt. El tudja képzelni, hogy mivel járna, ha ez az eset nyilvánosságra kerülne? A katolikus egyház nem engedheti meg, hogy az a gyermek a nőnél maradjon. Ha kell, megzsaroljuk, ha kell, ellehetetlenítjük.

Nézte a püspököt, aki indulatosan olyan dolgokat mondott, amit ő el sem tudott volna képzelni egy egyházi személy szájából. Hallgatta, de nem mert ellentmondani. Mikor a püspök befejezte, kínos csönd támadt a szobában. Kelemen atya érezte, hogy főnöke valami helyeslést vár tőle ezért, bár az elhangzottakkal messzemenően nem értett egyet, összeszedte magát, poharából kiitta maradék borát, hogy ezzel is időt nyerjen, majd megköszörülte a torkát. Bizonytalan hangon közölte a püspökkel, hogy természetesen mindenben számíthat rá. A püspök mosolyogva nyugtázta, hogy beosztottja nem visszakozik. Majd sűrű teendőire hivatkozva elnézést kért, megköszönte Kelemen atyának, hogy vállalja ezt az egyáltalán nem könnyű feladatot, és magára hagyta.* * *A férfi kilépett a püspök irodájából. Amint lefelé ment a lépcsőn agyában cikázni kezdtek a gondolatok.

Teremtőm segíts! Mire akar engem rávenni a püspök úr? Én meg csak bólogattam, mikor mindig ezek ellen küzdöttem. De mit tehettem volna? - morfondírozott magában.

Leért a lépcsőn és kilépett a püspökség mívesen faragott kapuján. A kora őszi nap arcába sütött és a férfi gondolataiba merült.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod e-miatt a kis kurva miatt. A püspök úr megmondta, ha segítesz, nem lesz hálátlan. Ilyen lehetőséget nem szabad elszalasztani. Most első a karrier. Végül is semmi törvénybeütközőt nem csinálok.

- Törvénybe nem ütközik, csak a saját lelkiismeretem ágál ellene - morogta maga elé.

Elhessegette a kósza gondolatokat, és élvezve a nap cirógató melegét, lassan sétálva megindult az úton.
Cím: Isten segítő keze 3.
Kategória: Regény
Alkategória:
Szerző: Máté László (winner)
Beküldve: January 30th 2017
Elolvasva: 111 Alkalommal
Pont:Top of All
Beállítások: Küldd el ismerősödnek  A publikáció nyomtatása
  

[ Vissza a publikációk listájához | vissza a Regény főoldalára | Megjegyzés küldése ]


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online