[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Quill_Rascal
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9084

Most jelen:
Látogató: 15
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 15


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: S. Farkas Zsuzsanna honlapja
· 2: Végh Sándor személyes honlapja
· 3: A Hegy - NeMo blogja
· 4: magyarirodalom.lap.hu
· 5: Dezső Ilona Anna honlapja
· 6: Egy lélek csillan
· 7: vers zene.lap.hu
· 8: Kaláka
· 9: kortársirodalom.lap.hu
· 10: Orbia
· 11: Alkotó.lap.hu
· 12: Wendler Mária portál
· 13: Máté László honlapja
· 14: Hegedűs Csaba honlapja
· 15: Janusvers
· 16: Péter Erika honlapja
· 17: Fényfa
· 18: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 19: Barátok Verslista honlaja
· 20: Gligorics Teru Versei

cheap cigarettes sorry.
Az utolsó név
Freewolf

"Nekem nincs szükségem kegyre: én csak igazságot kívánok!" (Lessing).


"Nekem nincs szükségem kegyre: én csak igazságot kívánok!" (Lessing) Ugyan miképp fogalmazhatnám meg egyszerűbben, amit október 23.-a kapcsán érzek? Épp úgy mint akkor, minden külföldi mondat mögött egy hazugság állt és minden hazugság mögött egy másik. Azok, akiknek már végképp elegük volt, elhitték, majd a nyugat segít, csapatokat küld és közösen fogják a Szovjet agresszort leverni! Az Amerika Hangja gyújtó hangú beszédeket tartott és Nagy Imre is elhitte a hazugságot, hogy a Szovjet csapatok kivonulnak. Elhitte, hogy az ország szuverenitását tiszteletben tartják! Nem a logika dönt ilyen esetekben, hanem az érdekek és a magyar nép érdeke, saját magán kívül senkié sem volt! Az USA és a Szovjetek csendben megegyeztek a hátunk mögött és itt az utcán maradóknak csak a harc maradt. Szerintük reményteli, de már akkor eldöntött kimenetelű.
Civilek, katonák, polgárok, barátok és ellenségek, volt, hogy együtt harcoltak a szabadságért, amit a demokrácia mázába bújtatott önkény kegyetlen szigorral vett el. Hősies, de reménytelen harc volt, minden pátoszával, vérmocskolta utcáival, kiégett járművekkel, mutatva az elkeseredést és az elszántságot. Az utolsó lövések után pedig a meztelen terror szedte áldozatait, mert példát kellett statuálni, hogy a rabszolga nem lázadhat! Nem keresztekre feszítették az elfogottakat, mint egykor Spartacus katonáit a Via Appián, hanem felakasztották, vagy agyonlőtték, majd szögesdróttal összekötve, arccal lefelé temették el jeltelen sírokban. A módszer talán más, de az elv ugyan az! A félelem, a bosszú és a gátlástalan önkény szedte az áldozatait és a vérbírók, hóhérok és parancsnokok közül rengetegen itt élnek még mindig közöttünk. Európa mellettünk állva sajnálkozott, mert még mindig kényelmesebb volt két könnycseppet ejteni, mint segíteni, vagy kiállni egy letiport nép mellett. Európa azóta hurcolja a kéretlen demokráciáját, küldi katonáit, akiket a leigázottak sötét szemű megvetése fogad! Ide akkor nem jutott a demokráciából és ma sem küldik csomagban!
Ma már ügyesebbek a hóhérok vér szerinti és szellemi utódai, akik leleményesen átmentették magukat a rendszerváltáskor. Megint az elkeseredés gödre felé taszigálnak, mert csak csődöt és romlást tudnak hozni, mint ahogy azt tették mindig is, de szövetségeseket keresnek maguknak. Szép világot és demokráciát hablatyolnak, miközben egész Európában próbálnak mindenkit elfordítani tőlünk. Megbékélésről szónokolnak, miközben naponta taposnak, sértenek, aláznak meg. Nem miattunk nincsenek barátaink ebben a közösségben, hanem a magyarokat naponta nácizó, pocskondiázó, hisztéria keltő ellenségeink miatt, miattuk. Teszik ezt azért, mert nem lehet tudni, megint mikor szakad át az elégedetlenség gátja és már előre felkészülnek, hogy idegen segítséggel fosszanak meg jogos jussunktól, a szabadságtól! Ők akarnak továbbra is uralkodni rajtunk és kipréselni belőlünk az utolsó csepp erőt is! 56 óta semmi nem változott, csak a módszerek lettek változatosabbak! Amíg Róma áll nem Spartacusé az utolsó név, hanem Odoakeré.
Ideje: Október 22, szombat, 19:15:25 - Administrator

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
"Az utolsó név" | Belépés/Regisztráció | 2 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: Az utolsó név (Pontok: 1)
- naiva Ideje: Október 23, vasárnap, 18:28:50
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Minden szavaddal egyetértek kedves Freewolf! Tulajdonképpen összefoglaltad az 56-os események politikai, történelmi hátterét, miközben a jelen problémáit is idevetítetted... "én csak igazságot kívánok!" - no, ez az, amit hiába keresünk ebben az országban... sem a nagyvilágban... Legalábbis, ami a politikát illeti. Üdv: ZsuzsiRe: Az utolsó név (Pontok: 1)
- _zizike_ (andreerzsi.izike@gmail.com) Ideje: Október 23, vasárnap, 22:28:52
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Úgy van, ahogy mondod! Sajnos pontosan úgy. Annyit mondanék csak másképp, hogy: ... a "rendszer(nem)váltáskor" ! ...PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online