[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

FULLEXTRA.HU OLDAL
A FACEBOOKON IS!
Könyvet szeretnél?
Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.
Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!
Tagjaink könyveit itt rendelheted megVersműhelyPályázati lehetőségekFullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: Kiskecske
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9083

Most jelen:
Látogató: 17
Tag: 3
Rejtve: 0
Összesen: 20

Jelen:
Tagi infók stando Küldhetsz neki privát üzenetet stando stando
Tagi infók Anna1955 Küldhetsz neki privát üzenetet Anna1955 Anna1955
Tagi infók Almasy Küldhetsz neki privát üzenetet Almasy Almasy


Támogatónk


Fullextra Szépségszalon
CÍMVÁLTOZÁS!
2016.jan.11-től
Bp.XVIII. Üllői út. 365.


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

Ajánlott weblapok
· 1: Kaláka
· 2: SOmannák
· 3: Harmatcsepp .. a lélek útján ...
· 4: Péter Erika honlapja
· 5: Olvasás lap.hu
· 6: haiku.lap.hu
· 7: Haász Irén weblapja
· 8: Fényfa
· 9: Végh Sándor személyes honlapja
· 10: Hegedűs Csaba honlapja
· 11: magyarirodalom.lap.hu
· 12: Máté László honlapja
· 13: Barátok Verslista honlaja
· 14: vers zene.lap.hu
· 15: Alkotó.lap.hu
· 16: Sidaversei
· 17: kortársirodalom.lap.hu
· 18: Ararát
· 19: Egy lélek csillan
· 20: S. Farkas Zsuzsanna honlapja

cheap cigarettes sorry.
75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága
Krissy33

A Háború a Földön bevezetőjében Hubbard elárulja, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy ebben a műfajban alkotott utoljára...


Idén 75 éves L. Ron Hubbard tudományos-fantasztikus irodalmi munkássága.75 éve, hogy az Astounding Science Fiction 1938. júliusi számában debütált L. Ron Hubbard tudományos-fantasztikus irodalmi munkássága a “Veszélyes Dimenzió” című írásának kiadásával.
Akkoriban egy Isaac Asimov nevű fiatal rajongó, miután elolvasta Hubbard bemutatkozó írását egyszerűen csak ezt írta: “Még több L. Ron Hubbardot kérünk.”
Még ezt megelőzően a new-yorki Street & Smith kiadó legfelső vezetői arra kérték fel koruk két legkeresettebb, legmegbízhatóbb kalandregény íróját, Arthur J. Burkes-t és L. Ron Hubbardot, hogy vágjanak neki egy újfajta tudományos-fantasztikus regényirodalomnak, amelyben nem gépek és szerkentyűk, hanem emberek állnak a történet középpontjában. Bemutatták őket az akkor már legendás szerkesztőnek, John W. Campbell-nek, aki az Astounding Science Fiction magazin kiadója volt. Attól a pillanattól kezdődött el a tudományos-fantasztikus irodalom aranykora.

A “Veszélyes Dimenzió” annak az Astounding-ban, a következő tizenkét évben megjelenő harmincegy elbeszélésnek és regénynek az egyike, amelyeket L. Ron Hubbard a saját, illetve olyan más írói álnevek alatt írt, mint Rene Lafayette vagy Kurt van Rachen, és amelyek ennek a formálódó műfajnak akkoriban a legnagyobb hatású kiadványainak bizonyultak.

A műfaj, amelyben Hubbard utoljára alkotott, ugyancsak a tudományos-fantasztikus irodalom volt. 50 éves írói pályafutását ünnepelve papírra vetette a 428,750 szavas Háború A Földön című regényét, amelyet az 1,2 millió szavas nagy mű, a tízkötetes Földi küldetés követett.

A Háború a Földön bevezetőjében Hubbard elárulja, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy ebben a műfajban alkotott utoljára: “A tudományos-fantasztikus irodalom megjelenése NEM kötődik valamilyen tudományos felfedezéshez vagy fejlesztéshez. Sokkal inkább kötődik a lehetőségekhez. Olyasmi, ami alapján esetleg valaki majd kutatni kezd a jövőben. De nem prófécia. Egy álom, amely megelőzi annak a napnak a hajnalát, amely napon a tudós vagy a felfedező kezébe veszi a könyveit, vagy belép a laboratóriumba, és így szól: “Vajon meg tudom valósítani ezt az álmot a tudomány területén?”

A “Történetek egy Aranykorból” című kiadványsorozaton keresztül újra elérhetők L. Ron Hubbardnak a sci-fi aranykorában írott művei. A sorozat 80 kötetből áll, 153 elbeszéléssel az összes népszerű műfajban, amelyekben írt: sci-fi, fantasy, detektívtörténet, kalandtörténet és vadnyugati történet. A könyveket a jelenleg folyó Frankfurti nemzetközi könyvvásáron is nagy érdeklődéssel fogadták.

Ideje: Október 13, vasárnap, 20:11:08 - Administrator

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
"75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága" | Belépés/Regisztráció | 5 hozzászólás | Search Discussion
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

Re: 75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága (Pontok: 1)
- Anna1955 (anna.lorinczi.l@gmail.com) Ideje: Október 14, hétfő, 08:37:19
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
A szcientológia hívei felmagasztalják, és filozófusnak tartják, az ellenzők csak sci-fi írónak.
Az író munkássága nagyon ellentmondásos.
Hirhedt kijelentése mindent elmond róla, és minősíti az embert is.
"Ha milliomos akarsz lenni, alapíts vallást."
Ennek alapján, könyvei számomra nem olvasmányok, még csak sci-fi irodalomként sem, mert nem azok.Re: 75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága (Pontok: 1)
- Attila61 Ideje: Október 14, hétfő, 09:28:09
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Híres "agymosó", a szcientológia megalapítója, leginkább saját elemzései és a hittársai szerint író. Véleményem szerint egy szélhámos. Bonyai Péter: Szcientológus voltam c. könyvében minden információra rátaláltok amit erről a szektáról tudni kell, mert ez nem egyház és nem vallás! AttilaRe: 75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága (Pontok: 1)
- Artur-Brun (wzartur@gmail.com) Ideje: Október 14, hétfő, 10:50:46
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Én személy szerint külön választom az irodalmi tevékenységét más tevékenységeitől. Amit a sci-fiben alkotott, megfelel a műfaj követelményeinek. Sőt! Izgalmasnak, egyedinek és remek történeteknek tartom mindazt, amit eddig olvastam tőle. A cikk is erről szól, nem pedig a "vallásról", amit életében dolgozott ki. Azt, hogy közben mit tettek tanításaival azok, akik "beléptek" mögé, más téma. Ha letisztultan néznénk minden vallást, ami a Földön megtalálható, egészen más véleményünk lenne a különböző hitekről, de nyilván befolyásoló tényező, hogy a vallást gyakorló csoportok mivé formálják azt, milyen véleményt alakítanak ki az emberekben. Maradok a cikk témájánál és továbbra is az a véleményem, hogy bár elég szószátyár módon, de Ron igényes stílusban alkotta meg sci-fi történeteit.Re: 75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága (Pontok: 1)
- mickey48 Ideje: Október 14, hétfő, 11:54:48
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
Hát igen! A vallásokról hatalmasat lehetne vitázni! A Scientológia nem egyéb, mint pénzcsalás? Egyéb vallások gyilkos merényletei vajon elnézhetőek, csupán azért, mert azok sokkal elterjedtebbek, és régebbiek a Földön? Ne feledjük: a Kereszteslovagok is merénylők voltak, mégpedig a legrosszabb fajtából...Hubbard munkásságát nem ismerem, de nem is nagyon akarom megismerni. Vajon hány irodalmár műveit vetnénk el könyvtárunkból, ha megismernénk vallási hovatartozásukat, vagy éppen figyelembe vennénk szélhámos életüket?Re: 75 éves L. Ron Hubbard sci-fi munkássága (Pontok: 1)
- piroman Ideje: November 12, kedd, 15:03:04
(Adatok | Üzenet küldése | Blog)
A Földi küldetés elég gyenge. Akkor már tényleg oldalra írt. Viszont. Az út a csillagokba, a Végső elsötétítés... na, azok baba könyvek voltak. Nem tudom, hogy mi a tököm ez a scientológia, (bár volt kollégám valami papja ennek), de kétségtelen, hogy szélhámosság íze van. Ettől függetlenül, mint sci-fi írót rettentően nagyra becsülőm, a többi meg saláta. Minden rendes könyve itt van a polcomon. (A DIANETIKA, na, az nem.:)PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.11 Seconds
pharmacy online