Re: II. Európai Irodalmi Találkozó (Pontok: 1) - Eroica Ideje: December 06, csütörtök, 20:07:07 (Adatok | Üzenet küldése | Blog) | Zsuzsim! Nagyon finom volt. Változatos! Saláták, változatos fűszerek, változatos húsok...
Nagyon finom leves a zsurek: erjesztett rozsliszt, fokhagyma, egész bors, sok fűszer, füstölt karaj, fehér kolbász, zöldségek, sok majoranna, tejszín van benne. Tálaláskor főtt tojást, kaprot tesznek bele.A kapor egyébként egyetlen főtt krumpliból sem marad ki.
És itt a bigosz! Ez a kaja nagyjából a mi székelykáposztánkhoz hasonlít, de micsoda különbség! Udvaron, külön üstben főzik, naponta csak 1-2 óráig , egy héten keresztül. Négyféle hús (köztük vadhús is) van benne. Azután aszalt szilva, sonka, szalonna, vargánya, füstölt kolbász, vörös bor stb.. Rotyog az üst, benne a bigosz. Néhány hét múlva kész, az udvaron megfagy,a
Ilyet ettünk a késő esti vacsorák egyikén... |
| Szülő |
|
|
|
|