[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.




Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!




Tagjaink könyveit itt rendelheted meg



Fullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: MLilith
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9161

Most jelen:
Látogató: 267
Tag: 0
Rejtve: 0
Összesen: 267


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

cheap cigarettes sorry.
Cím: Házi kenőmájas (p. szakácskönyve)
Szerző: piroman - Piro M. Péter
(01-04-2007 @ 10:46 am)

:
A házi kenőmájas készítésénél ügyeljünk arra, hogy csak friss és egészséges alapanyagokat használjunk. (Lejárt szavatosságú termék esetén: mossuk le acetonnal (körömlakk-lemosóval) a dátumot és írjunk fel újat, a család és magunk megnyugtatása érdekében.)

Elkészítés (4 személyre)

Engedjünk 1/2 l vizet egy keverőtálba. (Ha a víz hegyvidéki, alföldi, netán máshonnan származik: forraljuk 20 percig, szűrjük le és spektroszkóppal ellenőrizzük.)
Keverjünk hozzá 20 dkg friss, dehidratált sertéshúst. (A szárítás következtében nem kell aggódnunk a pestis miatt,
legfeljebb néhány ártalmatlan idegmérget tartalmazó gombafajta juthat ételünkbe.) Alaposan dolgozzuk össze.
10-10 dkg szója-, és búzaliszttel gazdagítsuk. (Génmanipulált növények esetén hasznos új tulajdonságokat is nyerhetünk, pl.: lumineszencia, rovarölő hatás, több végtag, stb.)
Adjunk hozzá 5 dkg piros, vagy pirosított paprikát. (Ha nincs, megteszi bármelyik ólomoxid tartalmú alapozófesték is.)
15 dkg sertésbőrke és 10 dkg ipari szalonna kerül még bele, elsősorban a vitamin miatt. ( Bizony! Héjában a vitamin!)
Ízlés szerint szórjuk meg nátrium-nitrittel, difoszfátokkal. Az ínyencek megbolondíthatják egy kis benzoáttal is.

Tálra téve megformáljuk, jól lehűtjük, így kevésbé ütnek át az ízek. Nitrites pácsó keverékkel tálaljuk, friss, vagy szárított "E" betűkkel díszítjük.

Jó étvágyat!




(168 szó a szövegben)    (807 olvasás)   Nyomtatható változat


piroman: (01-04-2007 @ 01:52 pm)
Hahaha... Ti csak azt hiszitek, hogy nem esztek ilyet! MINDEN JELENTŐSEBB ÁRUHÁZLÁNCNAK SZÁLLÍTOK! (PROMEGAFOOD Rt.) "A halál nem akadály!"

csitesz: (01-04-2007 @ 02:35 pm)
Kevés vagy, mint a Styx-ben a szenteltvíz! Mit gondolsz, miért iszom én kannás-tablettás bort? Jobb, mint a penicillin. És egy idő után a kanna duplázódik magától. Józsi

Tupir: (01-04-2007 @ 02:49 pm)
Stahl konyhája? :-))))))

piroman: (01-04-2007 @ 03:03 pm)
Józsi! Esztet a dupl...hukk...lázódós dógot én is mgefigyeltam. Tem. Styx-et még nem ittam. Jó-e?

piroman: (01-04-2007 @ 03:05 pm)
Tupir! Mifelénk csak tál-nak mondják. Az van a konyhában. :)

Eroica: (01-04-2007 @ 03:58 pm)
Nagyon megnevettettél, felvidítottál engem is! Nagyszerű ötlet volt ez- így ahogy van! Gratulálok!Szeretettel: Erika

Audrey: (01-04-2007 @ 04:04 pm)
Hát elment az étvágyam, pedig ott figyel a májkrém a hűtőmben.... :-(((

tokio170: (01-04-2007 @ 05:13 pm)
Héjjá- héjjá Piro! Milyen maják vannak keletre? Tááááááááán a kenőmaják...

Captnemo: (01-04-2007 @ 05:41 pm)
Ezért a receptért mennyi kenőpénzt tettek le??:))) Volt benne legalább sok E betű?:))

soman: (01-04-2007 @ 06:20 pm)
Olvastam már a versenyben is, szerintem nyugodtan elmehetnél különleges tanácsadónak vmelyik élelmiszeripari nagykerhez, sikeres pályát futnál be! :-)

kisssp: (01-04-2007 @ 07:18 pm)
Élethű, szellemes recept.Gratulálok! Üdv.: Péter

Khama: (01-04-2007 @ 07:36 pm)
Egy dolog tuti. Nem megyek hozzád vacsorára. :))))

Lacoba: (01-04-2007 @ 08:17 pm)
Nem véletlen szavaztam rád.

csitesz: (01-04-2007 @ 08:27 pm)
Főszakácsom. Styxöt föltétlenül kóstold meg! Halálosan jó. De előtte védekezzél egy dupla kanással! És még a halál is elkerül. Józsi

piroman: (01-04-2007 @ 10:49 am)
És MAJDNEM megnyertem ezzel az 52. heti prózaversenyt, csak egyel több Lacobá is publikált a kelleténél...

gabiga: (01-04-2007 @ 11:09 am)
Én meg majdnem megcsináltam, de sajna elfogyott itthon az alapozófesték a festékes meg be volt már zárva, és a difoszfát is hiánycikk. Kedves Péter bácsi (főszakács) mivel helyettesíthetők a fenti alapanyagok? :)))

tokio170: (01-04-2007 @ 11:38 am)
Hééééééééééjáááá...Héééééééjáááá, Piro kimaradt az alfa- metil -naftalin; a molyosodás legfőbb ellenszere...Uff...Uffantottam egyet-kettőt!

piroman: (01-04-2007 @ 11:54 am)
Gabiga! Filctollbetét kiáztatva, illetve trifoszfát, amit, ha jól lecsorgatsz di lesz. :)

piroman: (01-04-2007 @ 11:55 am)
Tokio! Azt tőlünk keletre használják: moj, majá, majo. :)

gabiga: (01-04-2007 @ 12:41 pm)
Áááááá! Köszönöm! már ázik is a filc, és szűrőzsákban fellógatva csorog le a triből a di..már majdnem teli a tál :))) Majd küldök kóstolót, ha kész! :))

csitesz: (01-04-2007 @ 12:58 pm)
Főszakács! Egy gurigával rendeltem! Kértelek, hogy előtte kóstold meg! Ez volt egy hete. És miért leng a fekete zászló a házadon? üdv és béka poraidra. Józsi

blue: (01-05-2007 @ 05:08 pm)
Floyd féle konyhaművészet. pusza: a kékség ))))))

piroman: (01-05-2007 @ 12:00 pm)
Köszi, köszi! :)))

  

[ Vissza: piroman - Piro M. Péter | Művek listája ]

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds