:
A tepsit szépen kizsirozom,
de az olaj is jó nagyon.
Fogok néhány csirkecombot,
esetleg libaszárnytőt,
de bizony nem százat,
néhány darab, talán hét,
füszerezve már elég.
Baromfiak fűszersója,
izüknek a csattanója.
Szórok borsot, Delikátot,
csak csipetnyit, nem lapátot.
S miután igy betakartam,
lefektetem őket sorban.
Most jön, lepelre a paplan,
tejfől, hagyma, s velük sajt van.
Lereszelem sajtot, hagymát,
s máris érzem az illatát.
Elvegyítem, megkavarom,
ami kell még hozzá adom.
Még egy kis bors, csipetnyi só,
megkóstolom, igy lesz a jó!
Húsra öntöm, fóliázom, és
türelmesen meg is várom, mig
puha lesz, és szabadon
süthetem még a húsom.
Ha elkészültél, jön a köret.
Csináljon hát, ki mit szeret.
Zöldség, rizs vagy burgonya,
húsod mellé tedd oda!
S ha receptem kipróbálod,
JÓ ÉTVÁGYAT is kivánok!
(98 szó a szövegben) (723 olvasás)
kivagyok: (12-26-2004 @ 03:14 pm)
köszönjük szépen!:)
csizi: (12-26-2004 @ 11:27 am)
:))))))))))
Myra: (12-27-2004 @ 07:29 pm)
:) Étvágygerjesztő lett, az ember szinte megkívánja... És akár a recept rovatba is beillene!
Lev: (12-27-2004 @ 07:43 pm)
vers-recept-könyv... igeeeeen! Ha kiadod, kérek egyet! Lev:)
veva: (12-27-2004 @ 12:00 am)
Hihh:)) Pedig azt hittem vmi másféle receptet írsz ide! :)