A tepsit szépen kizsirozom, de az olaj is jó nagyon.
Fogok néhány csirkecombot, esetleg libaszárnytőt, de bizony nem százat, néhány darab, talán hét, füszerezve már elég.
Baromfiak fűszersója, izüknek a csattanója.
Szórok borsot, Delikátot, csak csipetnyit, nem lapátot. S miután igy betakartam, lefektetem őket sorban.
Most jön, lepelre a paplan, tejfől, hagyma, s velük sajt van. Lereszelem sajtot, hagymát, s máris érzem az illatát. Elvegyítem, megkavarom, ami kell még hozzá adom.
Még egy kis bors, csipetnyi só, megkóstolom, igy lesz a jó! Húsra öntöm, fóliázom, és türelmesen meg is várom, mig puha lesz, és szabadon süthetem hogy piruljon.
Ha elkészültél, jön a köret. Csináljon hát, ki mit szeret. Zöldség, rizs vagy burgonya, húsod mellé tedd oda! S ha receptem kipróbálod, JÓ ÉTVÁGYAT is kivánok!
|