[ Kezdőlap ][ Házirend ][ Blog ][ Irodalom Klub ][ Minden Ami Irodalom ][ Olvasóterem ][ Képtár ][ Műterem ][ Fórum ]
Hoppá !!!

Kedvenc versek
a You Tube-on
Tedd fel a kedvenceidet.




Ellenőrizd a helyesírást,
ha nem vagy biztos benne!




Tagjaink könyveit itt rendelheted meg



Fullextra Arcképtár


Küzdőtér

Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció
Legújabb:
: MLilith
Új ma: 0
Új tegnap: 0
Összes tag: 9161

Most jelen:
Látogató: 111
Tag: 1
Rejtve: 0
Összesen: 112

Jelen:


Üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szolgáltatások
· Home
· Arhívum
· Bloglista
· Fórumok
· Help
· Hír, cikk beküldő
· Irodalom
· Irodalom Klub friss
· Journal
· Keresés
· KIRAKAT
· Kirakat Archivum
· Magazin
· Mazsolázó
· Mazsolázó Archivum
· Mazsolázó beküldő
· Minden Ami Irodalom
· Mindenkinek van saját hangja
· Műterem
· Nyomtatási nézet
· Olvasóterem
· Partneroldalak
· Privát üzenetek
· Személyes terület
· Témák, rovatok
· Üzenőfal
· Összesítő

cheap cigarettes sorry.
Irodalmi szakácskönyv


Haladóknak szóló szakácskönyvet írt Váncsa István, az Élet és Irodalom fösezrkesztöje. A szerzö az elöételek igazi hazáját az Ibériai-félsziget kocsmáiban lelte fel, többek közt a fokhagymás rák / gambas al ajillo/ nevü ételköltemény révén.


Az ÉS föszerkesztöje a " Jó szivar öltöztet" mondatával lopta be magát a recenzens szívébe. Csak ezután tette közzé hiánypótló szakácskönyvét, melynek népszerüségével csak Az utazó alkoholista szótára vetekedhet, mely tizennégy nyelven közöl létfontosságú frázisokat azoknak, kik a szabadidö tartalmas eltöltését a komoly ivászatban vélik felfedezni.Kár, hogy a szakácskönyvböl a távol-keleti anyag kimaradt/ megjelent a Vincze Kiadónál, 2003-ban/, mintahogy az is, hogy a könyvhöz egyetlen illusztráció sem készült. A könyv haladóknak készült, amely már nem tér ki a fözés, párolás különbségére, s arra sem, hogy egy egyszerü borsodó miként készül. Az ezeregy receptet tartalmazó kötet eloszlat a gasztronómia és irodalom összefüggésének tartományából néhány -nemzedékekeen keresztül öröklödö- félreértést. Váncsa ugyanis felhívja a figyelmet, hogy a magyar irodalom kifinomult ínyence nem a sárgabosrófözelékröl, fött marhafertökröl álmodó Krudy Gyula volt/ igaz az ö müveiböl szintén hasznos szakácskönyvet állított össze Galsai Pongrác/, hanem a 19.század legné.pszerübb magyar regényírója: Jókai Mór. A nagy mesélö müvei szerint egy rendesebb ebéd teknösbéka levessel indul, arra sherryt isznak, aztán osztriga jön, majd tengeri rák, ezt követi a bibictojás miroboante-mártással, egy pohár Chetau-Lafitte peszgö, majd zephire de chevreuil szarvasgombával és zengeripókpuffancskákkal, utána madeira-bor, szalonka, gyömbérkompót, Mumm pezsgö articsóka, berekesztésül maraschino-fagylalt, római csokoládébonbon, tokaji, kávé, egy kupica curaco-likör, szivar a könyvtárszobában.... Erre már érdemes odafigyelni, mert ez már nem próza, hanem költészet.
Váncsa szakácskönyve felölei az elöételektöl a desszertig az ételek minden kategóriáját. A szarvasgomba beszerzése komoly fejtörést okozhat, márcsak a beszerzési ára miatt is, amely kilónként 2OO ezer forintot kóstál
Ideje: Január 11, kedd, 09:45:18 - thkerekes

 
 Nyomtatható változat Nyomtatható változat  Küldd el levélben! Küldd el levélben!
Vissza Rovathoz

Könyvismertetők

"Irodalmi szakácskönyv" | Belépés/Regisztráció | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a beküldő tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.27 Seconds